Organisatie

Broei vzw

Broei is een non-profit organisatie die een tijdelijke invulling organiseert voor jongeren. Laatste drie edities zijn doorgegaan in een historisch gebouw in het hartje van Gent, het Duivelsteen. Dit jaar verhuizen we naar een oude loods in de wijk Sluizeken - Tolhuis - Ham in het kader van Ghent European Youth Capital.

Van mei tot oktober biedt Broei ruimte, materiaal en ondersteuning aan een groep van 30-tal jongeren & jongerenorganisaties en hun activiteiten.

Onze missie is om een open huis te creëren waar jongeren hun passies kunnen ontdekken, ontwikkelen en verkennen door middel van een verscheidenheid aan evenementen en activiteiten, zoals workshops, exposities, concerten, open labs, coaching, lezingen - of gewoon een veilige plek om elkaar te ontmoeten en te discussiëren.


Voor de realisatie van de 4e editie van BROEI zoeken we voor de periode van 01/03/2023 tot uiterlijk 31/11/2023, deeltijdse (3/5 VTE) verantwoordelijke financiën & administratie (m/v/x). Mogelijks wordt je contract met een jaar verlengd tot eind 2024.Functieomschrijving

Je bent verantwoordelijk voor het financiële en administratieve reilen en zeilen van Broei: je houdt de boekhouding bij, maakt en controleert facturen, stelt financiële rapporten op en implementeert werkbare structuren en processen in samenwerking met het team zodat alles efficiënt kan opgevolgd worden (van barinkomsten en - uitgaven, vrijwilligersvergoedingen, verhuurinkomsten tot budgetopvolging van projecten en subsidies).

Je bent dus goed georganiseerd en hebt een oog voor detail. Je hebt enerzijds een affiniteit met financiën en haalt plezier uit het werken met cijfers, en anderzijds trekt de de leefwereld van jongeren en de sociaal-culturele sector je ook aan. Je bent een betrouwbaar en integer persoon, die in staat is om zowel in teamverband de handen uit de mouw te steken, als zelfstandig mee te werken. Je brengt structuur en organisatie in het financiële en administratieve luik zodat het team enerzijds ontlast wordt, maar anderzijds zie je ook toe dat de teamleden alles correct en tijdig aan jou doorgeven.

Broei bevindt zich nog altijd in een experimentele fase en je denkt graag met het team mee over het grotere plaatje: de missie, visie en strategie.

Je bent een organiserende teamspeler die zich als een vis in het water voelt tussen enerzijds de vele (jongere) bezoekers, en anderzijds de diverse community van vaste organisaties die BROEI als uitvalsbasis hebben. En je hebt bovenal gewoon enorm veel goesting om het avontuur aan te gaan, je samen met ons op een nieuwe Broei editie te storten.


FINANCIËN

 • Je maakt op basis van de jaarbegroting, een kasplanning op en houdt deze continu bij

 • Je maakt facturen op, stuurt deze uit en volgt de betaling op

 • Je voert de betalingen uit en houdt hiermee rekening in de kasplanning

 • Je bent het contactpersoon van de boekhouder en zorgt dat deze alle info ontvangt over inkomende en uitgaande facturen en de begroting

 • Je houdt algemene jaarbegroting en rapporteert op regelmatige basis naar het team

 • Je houdt de project- en subsidiebudgetten bij t samen met de betreffende projectverantwoordelijke

 • Je stelt financiële rapportages op van jaarrekening, balans en kwartaalaangiftes voor het dagelijks bestuur

 • Je bepaalt in samenspraak met team en coördinator welke budgetten er zijn voor aankopen en/of investeringenADMINISTRATIE

 • Je beheert en houdt de personeels- en salarisadministratie bij van de vaste medewerkers
  • bijhouden contracten

  • doorsturen maandelijkse loonbrieven

  • bijhouden verlof, overuren en vervoersonkosten

  • policy icm Arbeidsreglement

 • Je bent de contactpersoon van het sociaal secretariaat en zorgt dat die alle info ontvangt

 • Je beheert en houdt de administratie bij van onze jobstudenten en vrijwilligers
  • opmaak contracten

  • betalingen uitvoeren

  • verzekeringen in orde brengen

 • Extra: je bereidt subsidiedossiers voor en volgt die mee op


ALGEMEEN

 • Je ondersteunt het team op gebied van algemene administratie, budgetopvolging, subsidie- en projectmanagement en zorgt dat de teamleden zijn/haar/hun taken nakomen op tijd nakomen.

 • Je neemt een deel van de permanentie tijdens de openingsuren van Broei op zich. Dit is een gedeelde verantwoordelijkheid met het volledige team.

 • Samen met team denk je en organiseer je mee de grotere gezamenlijke evenementen zoals de opening, Gentse Feesten en slotevenement en projecten zoals Open Stage, Behind the decks, Broei2B,...

 • De organisatie van Broei is in handen van een klein team. Je bent bereid om, indien nodig, taken van je collega's over te nemen..

Profiel

- Je hebt relevante aantoonbare ervaring in boekhouding, financiën en administratieve opvolging - ervaring in een verantwoordelijke rol is een meerwaarde.

- Je hebt ervaring in het opmaken van facturen, begroting, kasplanning,...

- Jebent sociaal en communiceert vlot met anderen

- Je hebt grote affiniteit met jongeren, hun leefwereld en de socio-culturele sector

- Je bent stressbestendig, respecteert en haalt je deadlines

- Je bent positief ingesteld en een teamplayer

- Je werkt gestructureerd en punctueel

- Je brengt graag rust en structuur in een dagelijkse werking door processen uit te denken en te implementeren in samenspraak met team

- Je beheerst Google Suite (Gmail, Calendar, Drive, Google Analytics, …).

- Je bent gebeten door cijfers, dossier- en projectbeheer,

- Een flexibel uurrooster schrikt jou niet af: weekend -en avondwerk zijn geen enkel probleem voor jou.

- Je woont bij voorkeur in Gent.

- Je herkent je in de waarden, missie en visie van Broei en wilt volop mee helpen bouwen aan deze plek.

- Extra plus: Je hebt ervaring met Exact Online, Lightspeed, Billit, Coda-bestanden,...

- Extra plus: Goede kennis van engels en/of basiskennis arabisch

- Extra plus: je hebt ervaring met het opmaken en opvolgen van subsidiedossiers

Aanbod

Een deeltijds contract (ca. 24u) op tijdelijke basis tot en met november 2023, correcte verloning volgens de geldende barema’s PC 329.100, een heel fijn team van collega’s, en een fascinerende werkplek in Gent.

Solliciteren

Stuur je cv, motivatiebrief en eventueel aanvullende documenten naar info@broei.be uiterst op maandag 6 februari. Daarna worden enkele kandidaten weerhouden voor een gesprek tussen 10 - 13 februari 2022.

Voor meer info en vragen over de jobinhoud, kan je mailen naar suzan@broei.be.

Reageren voor: 07/02/2023
Solliciteren

Stuur je cv, motivatiebrief en eventueel aanvullende documenten naar info@broei.be uiterst op maandag 6 februari. Daarna worden enkele kandidaten weerhouden voor een gesprek tussen 10 - 13 februari 2022.

Voor meer info en vragen over de jobinhoud, kan je mailen naar suzan@broei.be.

Reageren voor: 07/02/2023
Categorie
Financieel
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Oost-Vlaanderen