Organisatie

FAME (Festival where Arts Meet Empowerment)

FAME is een interdisciplinair festival dat het werk toont van vrouwelijke kunstenaars en kunstenaars uit gender minderheden en van collectieven en verenigingen in dialoog met hedendaagse feminismen. Het festival biedt zowel internationale als lokale programmering en steunt niet alleen gevestigde artiesten maar ook opkomende Franstalige en Nederlandstalige artiesten.

Het programma is eclectisch en transversaal: theater, dans, performance, muziek, film, tentoonstellingen, conferenties, workshops, masterclasses en rondetafelgesprekken. Het festival is ontstaan in 2022, op initiatief van schepen van cultuur Delphine Houba, om de inzet van de stad Brussel in de strijd tegen de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in de culturele sector te bekrachtigen.

Voor de tweede editie wordt het festival gehouden van 18 tot 23 september 2023 op verschillende culturele locaties in de stad Brussel.


FAME zoekt twee halftijdse medewerkers die in duo’s zullen werken, voor de ontmoetings- en relatie faciliteiten van het festival voor een bepaalde duur van half januari tot eind oktober 2023. Mogelijkheid om in duo te solliciteren.

Functieomschrijving

In tegenstelling tot de gebruikelijke praktijken en formats van de "culturele bemiddeling", zal het de bedoeling zijn een manier van denken te ontwikkelen een denkproces uit te werken dat in overeenstemming is met de waarden van het festival en te experimenteren met programmeringsvoorstellen (workshops, conferenties, activiteiten, enz.), die samen met het festivalteam en in overleg met de verenigingen en de Brusselaars worden uitgewerkt.

Wij willen niet "de toegang tot cultuur vergemakkelijken", maar echte dialogen tussen verschillende culturen, kunsten en mensen voorstellen. Het gaat er niet om informatie over kunstwerken uit te leggen of door te geven, maar om te werken aan een persoonlijke reflectie over de werken, die analytisch, kritisch of gevoelig kan zijn.

De basis van deze dialoog is de band en de samenwerking die tot stand moet worden gebracht tussen de werken, de partners, de kunstenaars en het publiek. Wij zien deze nieuwe interacties als een integrerend deel van het festivalprogramma, en niet slechts als randactiviteiten.

Enkele voorbeelden van meer concrete taken:

 • Vertaling van ethische en esthetische concepten in "bemiddelings"-acties die worden uitgedacht in verband met de werken en met de betrokken actoren (kunstenaars, onderzoekers, publiek, deelnemers, instellingen, scholen, collectieven, verenigingen...);

 • Oprichting van intra-, inter- en transcollectieve partnerschappen en verenigingen (activisten, sociale herintegratie van daklozen, mensen zonder papieren, enz., strijd tegen seksistisch en racistisch geweld, voor de rechten van LGBTQIA+-ers, enz. met scholen, buurthuizen, …)

 • Conceptualisering en uitvoering van innovatieve vormen van betrekkingen tussen structuren en verenigingen

 • Beheer van het budget voor de ontmoetings- en relatie faciliteiten

 • Ontvangst van sprekers en deelnemers, deelname aan diverse taken op het gebied van logistiek, productie of vrijwilligersbeheer tijdens de week van het festival

 • Deelname aan de transdisciplinaire programmering van het festival

Profiel

 • Franstalig. Tweetalig Nederlands en/of beheersing van Engels is een pluspunt

 • Geen specifieke opleiding vereist, maar een sterke kritische en analytische geest

 • Ervaring in verband met deze functie is vereist

 • Een reëel vermogen om dispositieven te bedenken en uit te voeren

 • Goede verbale en interpersoonlijke vaardigheden

 • Nieuwsgierigheid en creativiteit

 • Uitstekende luistervaardigheden, zelfstandigheid en veelzijdigheid

 • Belangstelling voor de podiumkunsten en kennis van de netwerken daarvan

 • Grondige kennis van anti-seksistische en anti-racistische praktijken en/of theorieën, van de strijd tegen sociale, etnisch-culturele, gender-, seksualiteits- en gehandicapten discriminatie, enz.

Aanbod

 • Kantoor gevestigd in Brussel

 • Twee halftijds contracten in nauwe samenwerking* van bepaalde duur (salaris volgens CP329.02 stap 4.1) van half januari tot eind oktober 2023, met flexibiliteit om voltijds te werken tijdens de periode van het festival

* Het is mogelijk om in duo's voor deze functie te solliciteren.

Categorie
Artistiek
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest