Organisatie

LETS Vlaanderen

LETS Vlaanderen

LETS is een eigentijdse manier van samenwerken waar mensen diensten en goederen ruilen en dit in een lokaal netwerk. Via een waardering in de vorm van punten maakt iedereen gebruik van dit netwerk. We ruilen diensten en goederen en helpen elkaar zo verder. Ieder van ons heeft een talent en met dat talent help je iemand anders uit je buurt. Zo maakt iedereen gebruik van dit lokale netwerk: Ruil uren met je buren!’ Bij LETS helpen we elkaar verder en dragen we zorg voor elkaar en het milieu.

MISSIE

LETS Vlaanderen is de motor en het platform van het letsen in Vlaanderen en Brussel.

Letsen is het ruilen van diensten en goederen binnen een lokale groep. Zo verbinden we mensen en brengen ze in beweging rond een nieuwe soort van economie. Door samen te letsen ontplooien mensen hun eigen krachten en talenten.

LETS Vlaanderen promoot de unieke LETS-methodiek bij het brede publiek als antwoord op sociale, economische en ecologische uitdagingen.

LETS Vlaanderen vertrekt vanuit de waarden gelijkwaardigheid, vertrouwen en duurzaamheid.

LETS Vlaanderen streeft naar een samenleving waar sociaal engagement en waardering primeren op winstbejag en geld verzamelen.

Functieomschrijving

FUNCTIE

 • Als Bestuurder zet je mee de strategische lijnen voor de organisatie uit en bewaakt samen met de andere Bestuurders de goede werking en het behalen voor de beoogde doelen.

COMPETENTIES

Algemeen

 • Je bent je goed bewust van jouw rol als bestuursvrijwilliger
 • Je hebt interesse in alle aspecten van de brede werking van de LETS-beweging
 • Je denkt actief mee over de strategische en inhoudelijke positionering van de LETS-beweging
 • Je bent een teamspeler met een democratische ingesteldheid
 • Je bent vergadertechnisch sterk (luisteren, besluitvaardig)
 • Je kan goed omgaan met vertrouwelijke informatie

Specifiek

 • LETS Vlaanderen vzw beweegt zich binnen het speelveld van het sociaal-cultureel volwassenenwerk. Liefst heb je dus aantoonbare kennis en ervaring in de non-profitsector.
 • Ervaring of voeling hebben met ofwel de juridische kant van een organisatie ofwel met de sociaal culturele bewegingssector is zeker een pluspunt.

Voor de tijdsinvestering m.b.t. deze functie zijn de uitgangspunten

 • De Raad van Bestuur van LETS Vlaanderen komt zes keer per jaar samen
 • De Algemene Vergadering van LETS Vlaanderen komt één keer per jaar samen
 • Jaarlijks wordt een LETS Vlaanderen-denkdag georganiseerd
 • Regelmatige interactie met collega bestuursvrijwilligers, medewerkers (coördinator, communicatiemedewerker, educatief medewerker) en vrijwilligers

Profiel

LETS Vlaanderen zoekt twee bestuursvrijwilligers om de Raad van Bestuur te versterken. Naast bestuurlijke competenties is affiniteit met het doel en de werking van de LETS-beweging/ Sharing and Caring/ ruileconomie/ … een voorwaarde.

Kandidaten die affiniteit hebben met de jonge doelgroep van onze beweging en/ of contacten hebben in het jongerenmilieu worden aangemoedigd om te solliciteren.

LETS Vlaanderen stimuleert gelijke kansen en diversiteit. We versterken de Raad van Bestuur op basis van competenties ongeacht leeftijd, geslacht, afkomst of handicap.

Aanbod

Als bestuursvrijwilliger maak je deel uit van een gedreven ploeg, binnen een dynamische organisatie die LETS bekender wil maken en mensen wil enthousiasmeren en bewegen om te letsen als antwoord op hedendaagse uitdagingen.

We bieden de mogelijkheid om eerst kennis te maken met de verschillende aspecten van onze organisatie en de vrijwilligersfunctie. Na een inloopperiode kan je opteren om effectief het bestuursmandaat op te nemen of eerder te participeren als werkgroepvrijwilliger.

Categorie
Directie en management
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Oost-Vlaanderen