Organisatie

Triënnale Brugge

Triënnale Brugge brengt hedendaagse kunst en architectuur naar de historische binnenstad van Brugge. Driejaarlijks worden een tiental internationale en regionale kunstenaars en architecten uitgenodigd om nieuwe installaties voor te stellen. De creaties maken tijdelijk deel uit van de publieke ruimte en gaan actief in dialoog met hun omgeving. Voor bezoekers is het telkens een zomerse belevingstocht langs een kunstparcours met een maatschappelijk vraagstuk.

Sinds 2015 bouwt Triënnale Brugge verder op een reeks triënnales in 1968, 1971 en 1974. Het uitgangspunt van Triënnale Brugge 2015 was de vraag ‘Wat als een beschermde historische stad als Brugge zou uitgroeien tot een megapolis?’. Triënnale Brugge 2018 haakte hierop in met het thema ‘Vloeibare Stad’. Na twee succesvolle edities pakt Triënnale Brugge uit met een nieuw thema voor 2021: ‘TraumA’. Deze editie verkent de dunne lijn tussen droom en nachtmerrie. Het speelt in op de verbeelding, op de pracht en de praal, maar ook op de minder fraaie aspecten. Verborgen plekken worden bezocht en vergeten verhalen worden blootgelegd.

Functieomschrijving

Als educatieve gids ga je op stap met drie verschillende doelgroepen:

3de kleuter - 2de leerjaar (5 – 8 jaar)

3de leerjaar - 5de leerjaar (8 – 11 jaar)

6de leerjaar - 2de middelbaar (11 – 14 jaar)

Een interactieve aanpak staat centraal: samen interpreteren en actief onderzoeken.

Profiel

Je bent gepassioneerd door hedendaagse kunst en architectuur.

Je hebt ervaring met het gidsen voor klasgroepen en families.

Je bent beschikbaar tussen mei en september 2021.

Aanbod

Voor iedere leeftijdscategorie wordt een route op maat uitgestippeld. De uitgewerkte rondleidingen worden tijdens een driedelige opleiding tussen oktober 2020 en april 2021 aan jou voorgesteld.

De rondleidingen worden verdeeld onder het gidsenteam naargelang beschikbaarheid. Per gidsbeurt ontvang je een vergoeding van € 50 (incl. btw en verplaatsing).

Categorie
Vorming en onderwijs
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Freelance
Regio
West-Vlaanderen