Deeltijds Tijdelijk


Organisatie
Toestand vzw
De missie van Toestand vzw is het reactiveren van leegstaande en vergeten ruimtes. We bezetten tijdelijk binnen- en buitenruimtes en toveren ze om tot spontane actiezones voor en door iedereen in de stad. We doen dit telkens met de samenwerking van (in)formele lokale en bovenlokale partners die activiteiten organiseren in deze ruimtes. Meer info: www.toestand.be
Toestand is dan ook een samenraapsel van vrijwilligers, werkkrachten, collectieven en motivés die samen aan een betere samenleving willen bouwen, beginnend in leegstaande plekken. Werken bij Toestand is er voor durven gaan, je plan trekken en samenwerken.
Aan de Materialenkaai beheren we zo’n 7000m2 binnen- en buitenruimte in afwachting van de bouw van een park. Het project: Allee du Kaai, bevindt zich tussen de Noord- en Maritiemwijk in respectievelijk Brussel en Molenbeek.
Wij vormen op Allee du Kaai een team van vier medewerkers die deeltijds op deze site werken, ieder met een eigen rol en complementaire takenpakket.
Voor de vervanging tijdens een zwangerschapsverlof (1 oktober '19 - 30 januari '20), zoeken we een eerstelijnswerker voor de “permanentie”.
De permanenties zijn een sleutelmoment in de werking van Allee Du Kaai. Wij zijn drie keer per week open voor alle publiek. Ons onthaal is radicaal laagdrempelig zolang de plek en de mensen gerespecteerd worden. We streven bij al onze bezoekers naar een gevoel van eigenaarschap, maar altijd binnen een collectieve, sociale dynamiek, bewust van de verschillende mensen op de site.
Functie
Goesting en ervaring is belangrijker dan opleiding, Toestand maakt geen onderscheid op basis van etniciteit, gender of beperking.
We zijn op zoek naar iemand die tijdens de openingsuren van de permanenties werkt: op woensdag van 13.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 15.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 14.00 tot 22.00 uur.
Je werkt rechtstreeks samen met het team van Toestand/Allée du Kaai en ook met de verschillende mensen die betrokken zijn bij het project: onze vrijwilligers en partners. Je vormt een duo met collega Riduan die ook tijdens dezelfde uren werkt.
• Je bent iemand die alle mensen welkom kan doen voelen. Beschikbaar en attent, ontspannen in het contact met héél uiteenlopende mensen. Meertaligheid is een echte plus. Je hebt de nodige relationele vaardigheden, ook in het werken met jongeren.
• Je bent punctueel, autonoom, hebt zin voor initiatief en bent niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken.
• Je bent iemand die ervoor zorgt dat de mensen, de omgeving, de lokalen en het materiaal worden gerespecteerd.
• Je steekt je handen uit de mouwen, je doet de nodige shifts aan de bar, je helpt Allee du Kaai proper te houden, je helpt met het opbouwen van de evenementen, ...
• Je bent de link tussen Toestand, de vrijwilligers en organisaties die activiteiten
organiseren in onze gebouwen.

• Je luistert naar mensen en je informeert iedereen die de plaats of het project niet kent.
• Je speelt de nodige info door aan de rest van het team.
• Je stelt activiteiten voor die de permanenties kunnen verrijken en waar de bezoekers
iets aan hebben. Creativiteit is een troef!
• Je kan je vinden in de visie van de organisatie.
Dit is niet zomaar een onthaal job, de sociale dimensie is een essentieel onderdeel van de job. We verwachten dan ook de nodige reflectie.
Profiel
Uurrooster:
Woensdag: 13-18u.
teamvergaderingen: om de twee weken, woensdag van 11.00 tot 13.00 uur. Vrijdag: 15-20u.
Zaterdag: 14-22u.
Graag vragen we je om in september al elke zaterdag van 14u-22u mee te draaien en vanaf 1 oktober deeltijds te werken (19u/week)
Werkplaats: Allee du Kaai Havenlaan 53 1000 Brussel
Aanbod
Barema B1C paritair comité 329.01 (maximum 5 jaar anciënniteit) en maaltijdcheques Een bruisende werkomgeving met fijne collega’s.
Op Allee Du Kaai komt de hele wereld langs. Saai is het hier nooit!
Solliciteren
Contactpersoon: tine@toestand.be
Reageren voor: 21/06/2019

Mail je CV en motivatiebrief naar tine@toestand.be voor vrijdag 21 juni middernacht. Meer info over de vacature: Tine: 0478/664 996 van dinsdag t.e.m. vrijdag. De sollicitatiegesprekken worden gepland op vrijdag 28/06/2019 in de voormiddag.