Organisatie

Gemeente Overijse

Bezoekerscentrum Dru!f zoekt vrijwilligers toeristisch onthaal

Bezoekerscentrum Dru!f in Overijse maakt zich klaar voor het toeristisch seizoen van 2023. Heb jij zin om als onthaalmedewerker toeristen te ontvangen? Ben je klantvriendelijk, zelfstandig en praktisch ingesteld? Stel je dan kandidaat om deel uit te maken van het vrijwilligersteam.

Bezoekerscentrum Dru!f is sinds 2012 gelegen in hartje Overijse centrum. De interactieve tentoonstelling over de geschiedenis van de tafeldruif is een ideaal startpunt voor een dagje Druivenstreek en werd in 2021 vernieuwd. Tijdens het toeristisch seizoen (april-oktober) ontvangt Dru!f meer dan 5.000 bezoekers waaronder dagjestoeristen, groepen en scholen.

In het onthaal ontdekken bezoekers de recreatieve, culturele en gastronomische troeven van de Druivenstreek. Tal van sfeerbeelden, folders en toeristische info helpen hen op weg voor een onvergetelijke uitstap. Om dan nog maar te zwijgen van de gezellige binnenkoer van taverne Den Bonten Os, het archief van de heemkundige kring De Beierij van IJse of de verbroederingskelder en druivententoonstelling tijdens de Druivenfeesten.

Functieomschrijving

Als onthaalmedewerker ben jij het aanspreekpunt voor toeristen. Je zorgt ervoor dat de bezoekers zich welkom voelen en maakt ze wegwijs doorheen het bezoekerscentrum. Je verkoopt wandel- en fietsbrochures, vertel hen wat ze kunnen bezoeken in de streek, waar het leuk eten en overnachten is. Ook ontvang je klassen met een educatief spel en promoot Overijse op beurzen.

Ben je geïnteresseerd? De opleiding vindt plaats maandagavond van 19u00 tot 22u30 in het bezoekerscentrum Dru!f, Waversesteenweg 2 in Overijse.

DatumUurPlaatsInhoud
1. Maandag 27 februari 202319.00 tot 22.30Bezoekerscentrum Dru!fToeristische producten en geografie
2. Maandag 6 maart 202319.00 tot 22.30Bezoekerscentrum Dru!fGeschiedenis en bezienswaardigheden van Overijse
3. Maandag 13 maart 202319.00 tot 22.30Bezoekerscentrum Dru!fWerking Dru!f en educatief spel
4. Maandag 20 maart 202319.00 tot 22.30Bezoekerscentrum Dru!fReanimeren en defibrilleren
5. Maandag 27 maart 202319.00 tot 22.30Bezoekerscentrum Dru!fKlantvriendelijkheid en klantgerichtheid
Periode 1 april - 5 meivrij te bepalenBezoekerscentrum Dru!fStage in het bezoekerscentrum
6. Zaterdag 6 mei 20239.30 tot 18.00Vertrek CC Den BlankDagexcursie Overijse en uitreiking diploma's

Profiel

 • Je spreekt Nederlands
 • Meertaligheid is een pluspunt
 • Je hebt een positieve instelling
 • Je bent klantvriendelijk, behulpzaam en diplomatisch
 • Je pikt dingen snel op en kan hier zelfstandig mee aan de slag
 • Je bent praktisch ingesteld

Aanbod

 • Een gratis opleiding over Overijse en de werking van Dru!f met als slot een leuke daguitstap
 • Vrijwilligers zijn bij bezoekerscentrum Dru!f zijn van onschatbare waarde en ontvangen daarom een vrijwilligersvergoeding van 35,41 euro per dag.
 • Ons klein maar gemotiveerd team zal er alles aan doen om je thuis te laten voelen. Je krijgt een duidelijke functieomschrijving en begeleiding waar nodig.
 • Hoeveel keer per jaar je komt helpen maakt ons niet uit. Er wordt een planning opgesteld waar je je beschikbaarheden kan opgeven.
 • We bedanken onze vrijwilligers tweemaal per jaar met een leuke uitstap, een vrijwilligersdag en interessante vormingen.
Categorie
Onthaal en administratie
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Vlaams-Brabant