Profiel

  • Je hebt een bachelordiploma en één tot drie jaar werkervaring met het management van digitale projecten.
  • Je bent communicatief en werkt graag en goed samen met collega’s binnen en buiten de eigen organisatie.
  • Je werkt gestructureerd en kan goed plannen.
  • Proactieve panter is je totemnaam. Bovendien trek je je zelfstandig uit de slag.
  • Je speelt graag de brug tussen verschillende actoren.

Heb je bovendien kennis van databeheer en (digitaal) collectiebeheer of beschik je over een netwerk in de cultureelerfgoedsector, dan heb je een voetje voor.

Organisatie

meemoo

Samen met organisaties in cultuur, media en overheid zet meemoo zijn schouders onder de zorg voor en het gebruik van hun (digitaal) archief. Concreet digitaliseren en archiveren we Vlaams archiefmateriaal voor meer dan 160 organisaties en ontsluiten het voor verschillende doelgroepen. Daarnaast ondersteunen we organisaties en kunstenaars met raad en daad, via kennisplatformen, samenwerking in projecten en het beantwoorden van praktijkvragen. Meemoo bestaat op dit moment uit meer dan 40 medewerkers en is gevestigd in Gent.

Aanbod

Je komt terecht in het sympathieke team expertise. Vraag maar aan Astrid, Alina of Rony. Dat zijn slechts enkele van je collega’s die zich verdiepen in alle aspecten van de digitale archiefwerking én die deze kennis weer verspreiden over de cultureelerfgoedsector. Meer info over deze poot van de meemoo-werking, lees je hier.


Bovendien:


  • kan je deze job uitoefenen in een dynamische omgeving, waar hard gewerkt wordt en waar er voldoende ruimte is voor initiatief. We voorzien voldoende tijd en ruimte voor opleiding en persoonlijke ontwikkeling.
  • werk je bij meemoo in een toonaangevende organisatie, niet alleen binnen Vlaanderen, maar ook daarbuiten.
  • bieden we je een contract van 24 maanden, vanaf 1 september 2021.
  • werk je in Gent, vlakbij station Dampoort, of van thuis uit.
  • bieden we je een mooie verloning, extralegale voordelen en op tijd een streepje vakantie.

Functieomschrijving

De huidige projecten in deze subsidielijn worden begeleid door onze collega Astrid Vergauwe. Je zal dus nauw met haar samenwerken bij de begeleiding van gesubsidieerde digitale collectieregistratieprojecten. Dit houdt in dat je communiceert naar verschillende cultureelerfgoedorganisaties en hen begeleidt bij de opmaak van hun projectplanning. Je zet een interne projectplanning op en volgt deze op. Denk aan tijdsplanning, budgetten, briefings, presentaties en al eens een mailtje versturen.


Daarnaast doe je onderzoek in functie van de projecten en stem je projecten af met je meemoo-collega’s. We verwachten niet dat jij alle antwoorden hebt: je zal ook vragen kunnen doorverwijzen in functie van ondersteuning naar experts binnen en buiten meemoo. Kennis van het cultureelerfgoedveld is dus essentieel. Om jouw kennis, je opzoekwerk en de bijdragen van experten ook beschikbaar te maken voor anderen, help je bij het documenteren van de projecten en hun resultaten op onze online kennisplatformen.

Solliciteren

Mail je motivatiebrief en cv voor 27 juni naar patricia.roggeman@meemoo.be. De eerste gesprekken gaan door op 5 en 6 juli. De tweede gespreksronde vindt een week later plaats, op 12 juli.

Reageren voor: 27/06/2021
Solliciteren

Mail je motivatiebrief en cv voor 27 juni naar patricia.roggeman@meemoo.be. De eerste gesprekken gaan door op 5 en 6 juli. De tweede gespreksronde vindt een week later plaats, op 12 juli.

Reageren voor: 27/06/2021
Categorie
Andere
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Oost-Vlaanderen