Organisatie

Opera Ballet Vlaanderen

Opera Ballet Vlaanderen is de grootste culturele werkgever van Vlaanderen. Meer dan 400 vaste medewerkers met heel uiteenlopende profielen werken samen aan het presenteren van muziek, theater en dans. We zijn een huis waar we te allen tijde willen samen spelen, om te pionieren en een ruim publiek te inspireren. Die lijn trekken we door in de verschillende professionele afdelingen

Functieomschrijving

Als Technisch applicatiebeheerder ben je onderdeel van het centrale IT-team dat bestaat uit 5 gemotiveerde en enthousiaste professionals:


 1. Het Hoofd-IT prioriteert projecten in samenspraak met directie.

 2. De Functioneel analist brengt de noden op dienst- en organisatieniveau in kaart, analyseert deze en vertaalt deze in heldere requirements voor de technisch applicatiebeheerder.

 3. Vervolgens maakt de Technisch applicatiebeheerder de vertaalslag naar een bruikbare tool inclusief dashboarding, rapportage en documentatie.

 4. Eens de tool ontwikkeld is, staat de Digital improver in voor user-adoption en feedback naar de Functioneel analist qua gebruikersbehoeftes.

 5. De User-support medewerker biedt in de eerste plaats eerstelijnshulp aan aan eindgebruikers, maar geeft anderzijds ook suggesties hoe recurrente problemen structureel kunnen worden opgelost.


Samen vormen deze 5 medewerkers een multidisciplinair team, dat heel nauw samenwerkt volgens de SCRUM/Agile methodiek, waarin continue feedback en procesoptimalisatie centraal staat. Voorop staat dat het IT-team meerwaarde weet te leveren aan de interne stakeholders. Hiertoe brengen we de key-users, het IT-team en onze partner(s) op regelmatige basis samen en leveren we de gewenste producten op middels ‘sprints’.

VERANTWOORDELIJKHEDEN & TAKEN

Als Technisch applicatiebeheerder bij OBV verzorg je onze Salesforce.org en een aantal applicaties daaromheen tot in de puntjes. Dat wil zeggen: in samenwerking met de IT-collega’s en onze Salesforce-partner de systemen onderhouden, upgraden en met toffe ideeën komen om ze nog beter te maken! Zo zullen de applicaties onze bedrijfsprocessen maximaal ondersteunen en daar plukken onze medewerkers (en jijzelf) de vruchten van.

Wij zijn een organisatie die continu op zoek is naar vernieuwing en verbetering om daarmee het productieproces en de OBV-collega’s maximaal te kunnen blijven ondersteunen en bedienen. Dat betekent dat we van jou verwachten dat je enerzijds helpt om deze veranderingen te vertalen naar de juiste ontwikkelingen en wijzigingen in de (Salesforce) applicaties, maar anderzijds ook proactief komt met mogelijke oplossingen die onze applicaties bieden om bestaande en nieuwe processen maximaal te ondersteunen.

Primair werk je samen met de Functioneel analist, die behoefteanalyse doet.

Daarnaast werk je samen met onze implementatiepartner waarmee we de Salesforce.org onderhouden en vernieuwen. Je neemt samen met hen deel in projecten waarmee we de vernieuwingen realiseren, en werkt samen met hen aan het dagelijkse onderhoud van de bestaande oplossingen.

Daarnaast:

 • ben je verantwoordelijk voor het functioneel en gebruiksbeheer van de Salesforce applicaties van OBV, net als de aanvullende applicaties daaromheen;

 • kun jij de noden van de eindgebruikers omzetten in nieuwe functionaliteit, zorg jij voor continue verbetering en ondersteun je de gebruikers in het gebruik van de applicaties;

 • werk je, afhankelijk van de complexiteit, de oplossing alleen uit of in samenwerking met onze externe implementatiepartners;

 • werk je nauw samen met de Functioneel analist en Digital improver;

 • zorg je mede voor het opstellen, uitvoeren en bewaken van het testtraject, zodat nieuwe en gewijzigde applicaties foutloos in productie kunnen worden genomen.

Profiel

Als Technisch applicatiebeheerder hou je van gestructureerd werken, ben je een echte teamspeler die echter ook goed zelfstandig de weg kan vinden. Je begrijpt in de breedste zin het belang van IT als ondersteuner van de organisatie en weet daarom heel goed contact te leggen en te onderhouden met de organisatie, jouw collega’s en onze partners.

Verder:

 • heeft Agile/SCRUM werken geen geheimen voor jou (of heb je interesse om je in te werken in deze werkmethodiek);

 • voel je je thuis in een culturele omgeving en beheers je zowel de Nederlandse als de Engelse taal uitstekend;

 • ben je een teamplayer, ondernemend, zelfverzekerd, heb je een open blik en zie je snel kansen;

 • heb je minimaal 5 jaar ervaring met ERP-implementaties.


Ervaring met Salesforce is een plus.


Aanbod

 • Een aantrekkelijke internationale en artistieke werkomgeving vol afwisseling;

 • een voltijds contract van onbepaalde duur;

 • een competitief loon binnen de sector, inclusief maaltijdcheques, extralegale vakantiedagen, fietsvergoeding en/of 100% terugbetaling van abonnement openbaar vervoer.

Categorie
ICT & internet
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Antwerpen