Functieomschrijving

Met een 80-tal medewerkers zijn de Centrale Financiële Diensten (CFD) van de KU Leuven verantwoordelijk voor de financiële administratie, de begrotingsopmaak en –opvolging, het thesaurie- en vermogensbeheer, de financiële opvolging van de onderzoeks- en dienstverleningsprojecten en de centrale financiële rapportering van de universiteit. De CFD coördineren daarbij ook de uitbouw, het beheer en de controle van de universiteitsbrede financiële processen.

Op de dienst Inkomend Facturenbureau maak je deel uit van het team Financiële Administratie en werk je samen met een 20-tal gemotiveerde en professionele collega's die instaan voor de leveranciersboekhouding bestaande uit: postverwerking/scan, beheer leveranciersbestand, factuurverwerking, verwerking bedrijfskosten en betalingen/kas.

Functie

Als teamlead ondersteun je de dagelijkse werking van de dienst en verleen je advies inzake boekhoudkundige, fiscale en financieel administratieve vraagstukken. Binnen onze dienst dragen we samenwerking hoog in het vaandel.

Zo geef je samen met je diensthoofd leiding aan een sterk team van medewerkers en ben je het eerste aanspreekpunt voor inhoudelijke en (inter)persoonlijke coaching/ondersteuning.

Jij haalt voldoening uit deze job als je:

 • graag uitdagende inhoudelijke vragen oplost omtrent (i) het correct verwerken van aankoopdocumenten, masterdata leveranciers en het uitgaande betaalverkeer en (ii) de heersende interne en externe richtlijnen
 • leren belangrijk vindt en bereid bent opleidingen te voorzien voor de medewerkers binnen de dienst
 • het nut van regels en procedures inziet en deze graag bewaakt en toepast
 • graag een expertfunctie uitoefent.


Daarnaast bouw je in deze functie doorgedreven ervaring op met een aantal SAP-submodules, vooral MM (Materials Management), en met KU Loket-toepassingen.
Alle taken worden on-the-job toegelicht, uitgebreid met interne/externe opleidingen, waarbij je geleidelijk aan zelfstandig taken oppikt.

Profiel

Beschik je over een master diploma in een bedrijfseconomische richting, met voorkeur voor accountancy & fiscaliteit, of ben je gelijkwaardig door ervaring?Als ook onderstaande je aanspreekt, grijp dan zeker je kans:

 • voor deze functie heb je bij voorkeur een aantal jaar relevante beroepservaring en beschik je over leidinggevend potentieel
 • de meeste Office toepassingen hebben voor jou geen geheimen meer
 • je analytische blik en initiatiefrijk karakter worden hier gewaardeerd
 • je hebt een positieve ingesteldheid & inlevingsvermogen en sterke communicatieve vaardigheden
 • ondanks jouw waarde aan regels en procedures, kan je toch creatief op zoek gaan naar structurele oplossingen met de nodige zelfstandigheid
 • je kan snel schakelen tussen prioriteiten, kerntaken en soms nieuwe en uiteenlopende opdrachten.

Aanbod

 • Je komt terecht in een groot en hecht team waarbij professionalisme, samenwerking en wisselwerking hoog staan aangeschreven. Naast hard werken is er binnen de CFD ook ruimte voor gezellig samenzijn.
 • Bovenop het veelzijdige takenpakket krijg je de tijd en de ruimte om je te verdiepen en je te oriënteren in je nieuwe rol.
 • Wij bieden jou een voltijdse tewerkstelling voor onbepaalde duur. Ben je onmiddellijk inzetbaar in alle opdrachten van deze functie dan start je in graad 7. Beloftevolle kandidaten die nog niet alle opdrachten meteen kunnen opnemen of nog een specifiek opleidingstraject moeten doorlopen starten in graad 6. Graad 8 is uitzonderlijk weggelegd voor kandidaten die reeds van bij de start, omwille van doorgedreven kennis en ervaring, extra verantwoordelijkheden kunnen opnemen.
 • Bijkomend bieden wij een kosteloze hospitalisatie- en groepsverzekering en een fietsvergoeding. Je hebt je kantoor in de autoluwe omgeving in het hartje van Leuven. KU Leuven kiest voor een actief campusleven waar on campus werk evenwichtig gecombineerd kan worden met telewerk. We voorzien hiervoor een onkostenvergoeding. Details omtrent de arbeidsvoorwaarden kan je terugvinden op onze jobsite.
Categorie
Financieel
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Vlaams-Brabant