Voltijds Vast


Organisatie
Kunstencentrum Vooruit
Vooruit is een centraal platform in een rijk netwerk van artiesten en organisaties uit tal van sectoren. Geïnspireerd door een turbulente wereld en een kunstensector in beweging, met een hedendaagse blik op de toekomst, versterkt Vooruit de kruisbestuiving tussen de kunsten en de lokale en globale gemeenschap. We fungeren als een gastvrije ontmoetingsplek en een labo voor ontwikkeling, productie, presentatie, participatie en reflectie. We bouwen verder op een verleden van vernieuwing en maatschappelijk engagement. Vooruit is een ontmoetingsplek waar openheid heerst naar kennisdeling en logische, maar evengoed atypische partnerships.
Functie
Vooruit werd een Kunstinstelling en dat vertaalt zich in een zeer verscheiden programma, met zowel een receptieve als een productionele kant. De podiumtechnische ploeg ondersteunt dit programma op technisch vlak in de vele eigen zalen en locaties buitenshuis. Om een professionele podiumtechniek te garanderen, willen wij onze podiumtechnische ploeg versterken met een gedreven teamcoach/ toneelmeester in een voltijds contract (38u) van onbepaalde duur.

Als teamcoach laat je het podiumtechnisch team goed samenwerken. Je zorgt er voor dat elk lid van het team zijn/haar taken en rollen kan uitoefenen waarbij het overzicht behouden wordt en de workload wordt bewaakt. Je streeft een gedeelde verantwoordelijkheid na en faciliteert een open feedbackcultuur met methodes die maximaal horizontaal zijn. Je zorgt dat de groep tot oplossingen komt en dat de waarden van Vooruit en afspraken worden nageleefd. Je maakt opleidingsplannen en organiseert evaluaties. Als teamcoach geef je, in nauwe samenwerking met de expertcoach, mee invulling aan het beleid van Vooruit. Je maakt deel uit van het coördinatieteam en rapporteert aan de algemeen coördinator.

Je combineert deze rol met jouw taak als toneelmeester. Samen met je collega-toneelmeesters geef je ook leiding aan (interne en externe) podiumtechnici en ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van de technische activiteiten tijdens theater- en dansvoorstellingen, concerten, occasionele cross-over projecten en festivals (voorbereiding, opbouw, afbraak, verslaggeving,…).
Veiligheidspermanentie tijdens deze activiteiten vormt ook een belangrijk onderdeel van je taak. Als veiligheidsverantwoordelijke borg je de veiligheid van medewerkers, publiek, gebouw en materiaal.

Profiel
je hebt ervaring in het aansturen van een team en doet dit bijzonder graag
je leiderschapsstijl is coachend en werken in een horizontale structuur ben je sterk genegen
je bent een geboren motivator en je enthousiasme werkt inspirerend
je werkt verbindend en faciliteert waar nodig
je bent daadkrachtig, behoudt het overzicht en werkt gestructureerd
je hebt een kritisch geest en durft zaken in vraag stellen
je kan terugvallen op een ruime podiumtechnische ervaring en hebt kennis van nieuwe media (licht, geluid, video,..)
je hebt inzicht in elektriciteit en kennis PC
je hebt een grote zin voor verantwoordelijkheid
je bent een teamspeler maar kan perfect autonoom werken en knopen doorhakken
je kunt flexibel werken en avondwerk of werken in weekends en vakanties is geen probleem
je hebt affiniteit met het programma & artistiek werking van Vooruit
je spreekt vlot Nederlands. Engels en Frans zijn een pluspunt.
een rijbewijs B is een pluspunt


Aanbod
een voltijds contract (38u) van onbepaalde duur.
een afwisselende job in een dynamische, culturele omgeving met fijne collega’s.
open werksfeer met ruimte voor initiatief.
een flexibele en duurzame context met aandacht voor het nieuwe werken.
verloning volgens barema PC 304 - podiumkunsten.
een pakket aan extralegale voordelen (maaltijdcheques, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, kledijvergoeding, fietsvergoeding of sociaal abonnement,...).
interne opleiding en begeleiding en mogelijkheid tot externe opleidingen ihkv de job.
Solliciteren
Contactpersoon: Ruth De Ganck
Reageren voor: 18/08/2019

Mail je motivatiebrief met CV voor 18/08/2019 naar vacature_teamcoach-toneelmeester@vooruit.be. Sollicitatiegesprekken zullen doorgaan op maandag 26/08/2019. Voor inlichtingen over deze functie kan je terecht bij Ruth De Ganck op het nummer 0499/58.32.58. Kunstencentrum Vooruit is een organisatie die belang hecht aan diversiteit. De selecties gebeuren op grond van competenties ongeacht origine, leeftijd of geslacht.