Deeltijds Vast


Organisatie
Dokters van de Wereld België
KADER
Dokters van de Wereld België (DvdW-B) is een medische NGO, lid van het internationaal netwerk van Dokters van de Wereld.

In zowel Brussel als op nationaal en internationaal niveau, verzorgt onze NGO de bevolkingsgroepen die geen toegang hebben tot medische zorg. Als internationale solidariteitsorganisatie getuigt zij van het gebrek aan zorgtoegang, schendingen van de mensenrechten en van de menselijke waardigheid.
Functie
DOELEN VAN DE FUNCTIE
Onder de supervisie van de projectverantwoordelijke, is de Straathoekwerker verantwoordelijk voor de ontwikkeling, de uitvoering en de opvolging van het straathoekwerk binnen de Outreach-projecten, met als prioriteit de Medibus. De Straathoekwerker werkt samen met de andere referenten betrokken bij de Outreach-projecten (medical and project officers, social/mental health/health promotion responsable) met als doel het straathoekwerk van de vrijwilligers te verbeteren.

VOORNAAMSTE TAKEN
Het straathoekwerk binnen de Outrach-projecten ontwikkelen en versterken

In het begin aanwezig zijn tijdens de permanentie-uren van de Medibus (maandag, dinsdag en donderdag) met als doel begeleiden, coachen en de vrijwilligers meer autonomie geven bij het rondgaan in de straten (maraude) en gesprekken hebben met kwetsbare doelgroepen.

Het doel is het rondgaan in de straten (maraude) “professionaliseren”. Als de vrijwilligers voldoende opgeleid zijn, onder andere via de overdracht van kennis, omgang/gedrag en ervaringen, dan kan de Straathoekwerker zich concentreren op andere missies en zal die niet meer elke avond aanwezig moeten zijn.

De teams binnen de Outreach-projecten opleiden en ondersteunen

De kadering en de opleiding van de vrijwilligers bij het onthaal en het straathoekwerk verzekeren:

De opleidingsnoden voor de vrijwilligers identificeren
Permanente opleidingen organiseren rond onthaaltechnieken en het « gedrag » in straat
Eventuele moeilijkheden en/of tekortkomingen mbt HR identificeren en melden
Deelnemen aan de aanwerving van nieuwe vrijwilligers, evenals de interviews
Sociaal werk

Een analyse-methodologie voorstellen/ontwikkelen betreffende precaire bezettingen (parken, metro’s, squats, enz.) en de vastgestelde locaties bezoeken, met als doel een publiek te bereiken dat ons nog niet kent (adhv reeds bestaande middelen).

Overbruggingen ontwikkelen en als netwerk optreden, met als doel de problematieken van onze doelgroepen te beantwoorden (deelname aan lokale partnerships, platformen, enz.)

Teamwork

Met het «referenten-team» van de Medibus: deelnemen aan de nodenanalyse, de opmaak van de jaarlijkse individuele actieplannen, de verbetering van de acties, rapporten aanvullen, vergaderingen bijwonen en verslag uitbrengen bij de Coördinatie van de Brusselse projecten.
Profiel
Opleiding: Bachelor Straathoekwerker onmisbaar
Informatica: kennis van het Office-pakket
Talenkennis: kennis van het Frans of van het Nederlands, uitstekende schriftelijke en mondelinge kennis van het Engels
Redactionele vaardigheden
Sterk in situatie-analyse en rechten
Werken in een pluridisciplinair team in het kader van een algemene aanpak van de gezondheid van een patiënt (co-consultatie…)
Aanbod
WIJ BIEDEN
Een boeiend en familiale werkomgeving
Een strategische en verrijkende functie binnen de projecten van DvdW-BE
Een contract van onbepaalde duur – halftijds
Een aantrekkelijk salaris volgens uw profiel en ervaring met voordelen
Een extra-legaal voordelenpakket
Solliciteren
Contactpersoon: https://www.doktersvandewereld.be/kandidatuur-2018-03-brusselse-projecten-straathoekwerker-%E2%80%93-outreach-projecten-mvx-brussel
Reageren voor: 31/03/2018

INTERESSE? Wil je ons team graag versterken, stuur uw CV en motivatiebrief adhv online sollicitatie via de onderstaande link, voor 31/03/2018: https://www.doktersvandewereld.be/kandidatuur-2018-03-brusselse-projecten-straathoekwerker-%E2%80%93-outreach-projecten-mvx-brussel Enkel de kandidaten geselecteerd voor een interview zullen gecontacteerd worden. Dvdw bedankt u hartelijk voor de interesse die u toont voor onze organisatie en wenst u veel succes in uw verdere loopbaan. Dvdw behoudt zich het recht voor om de vacature vroegtijdig af te sluiten. Bedankt voor uw begrip, hiervoor.