Organisatie

Festival van Vlaanderen Brussel

Klarafestival is het grootste klassieke muziekfeest in België. Internationale topmusici geven het beste van zichzelf in Brussel, maar ook in Antwerpen (deSingel) en Brugge (Concertgebouw). Live concerten zijn de kern, maar vanaf 2021 staan ook innovatieve, digitale projecten op het programma. De samenwerking met radiozender Klara én de European Broadcast Union maken van Klarafestival een omroep festival zonder weerga dat zijn concerten in duizenden Europese huiskamers laat klinken. Private en culturele partners; Vlaams, Brussels, federaal, Europees en internationaal; jong en oud; kansarm en kansrijk: Klarafestival weet alle krachten te bundelen tot een verbindend, grensoverschrijdend festival.

Functieomschrijving

Functie

Als stagiair(e) Digital Communication Coördinator maak je deel uit van het team marketing & communicatie en sta je mee in voor de uitwerking van het (digitale) communicatieplan in aanloop naar en tijdens Klarafestival. Je bent polyvalent, hands on en springt in waar nodig.

Takenpakket

- opvolgen en opstellen van de content planning (website, social media, mailings…)

- opstellen en versturen van mailings (newsletter, service mails...)

- beheren van onze social media kanalen : samen met onze Content Creator maak je Instagram- en Facebookposts en -stories (voor en tijdens concerten)

- uitbouwen van een online community

- up to date houden van onze website

- mee opvolgen/coördineren van videoprojecten

- all-round inzetbaar en beschikbaar tijdens de periode van het festival (10/03/2023 tot en met 26/03/2023)

Profiel

Je bent beschikbaar van 25/01/2023 tot 7/04/2023 (periode is bespreekbaar). Tijdens het festival ben je alle dagen beschikbaar vanaf 10/03/2023 tot en met 26/03/2023, ook avond- en weekendwerk.

- Je studeert binnenkort af in een richting Communicatie/Digital Marketing of je hebt een sterke interesse in online communicatie. Je bent op zoek naar een concrete (eerste) werkervaring.

- Je hebt een uitstekende kennis van social media (Klarafestival is actief op Facebook, Instagram, Linkedin, YouTube en Spotify)

- Je kan werken met Adobe Photoshop, Adobe Indesign en Mailchimp.

- Beheersing van andere softwaretools (zoals Drupal) is een extra troef.

- Je beheerst het Nederlands perfect en hebt bij voorkeur een vlotte pen. Daarnaast heb je een goede kennis van Frans en Engels.

- Je hebt oog voor detail en gaat nauwkeurig te werk.

- Je neemt initiatief en jouw zelfstandigheid boezemt ons vertrouwen in. Je zoekt naar oplossingen, maar deinst er niet voor terug hulp te vragen.

- Je bent stressbestendig. Deadlines schrikken je niet af.

- Avondwerk is geen probleem voor jou.

- Je bent bij voorkeur afkomstig uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest of flexibel in vervoer.

- In het bezit zijn van een rijbewijs B is een pluspunt.

Aanbod

Wij bieden je een multidisciplinaire ervaring in de culturele sector in een dynamische werkomgeving in hartje Brussel (met mogelijkheid tot thuiswerk), en de mogelijkheid om op korte tijd veel bij te leren. Je komt terecht in een klein, jong, dynamisch en gedreven team. Je krijgt de mogelijkheid tot het gratis bijwonen van concerten op Klarafestival.

Categorie
Marketing & communicatie
Type
Stage
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest