Organisatie

Abattoir Fermé en Compagnie Cecilia

Theatergezelschappen Abattoir Fermé en Compagnie Cecilia slaan de handen in elkaar voor een turbulente, barokke spektakelvoorstelling op locatie in het voorjaar van 2024. Met liefst 14 acteurs op de scène wordt GENESIS een unieke samensmelting van de spelersfamilies van beide organisaties.

OVER ABATTOIR FERME:
Abattoir Fermé is een Mechels theatergezelschap met een wereldwijd publiek. Met een been in het theater en een ander in de filmwereld maakt Abattoir Fermé al 25 jaar voorstellingen die verrassen, ontregelen, ontroeren en doet lachen.

OVER COMPAGNIE CECILIA:
Compagnie Cecilia ontwikkelt, toont en verspreidt breed toegankelijk én diepgaand theater. We maken en presenteren voorstellingen en verhalen in Gent en ver daarbuiten, zowel in als buiten de klassieke theaterzaal.

Functieomschrijving

Als stagiair productie ben je nauw betrokken bij de creatie en de speelreeks van Genesis. Je bent de rechterhand van het productieteam en helpt als dusdanig mee om de visie van de regisseur en de spelers op scène te realiseren. Je speurt mee naar rekwisieten, kostuums, materialen en decorstukken. Je doet aan research en lost problemen op. Je volgt de planning op, regelt productionele administratie, zoekt mee naar eventuele sponsordeals, enzovoort. Ook tijdens de voorstellingen help je waar nodig: je zorgt er o.a. mee voor dat de toeschouwers goed ontvangen worden, de acteurs hun kostuum en de catering vinden en dat de juiste rekwisieten zijn waar ze moeten zijn, op het juiste moment.

Periode: tussen 01/12/23 en 19/04/24 (of in overleg). Locatie: Mechelen en Gent.


Als stagiair techniek werk je technisch (en productioneel) mee aan de ontwikkeling en presentatie van Genesis. Vooral in de laatste fase van het creatieproces en tijdens de voorstellingen (eind januari tot en met midden april 2024) ben je uitgebreid inzetbaar voor opbouw en afbraak, en als lid van het backstageteam dat instaat voor decorchangementen. Daarnaast sta je mee in voor het beheer van publiekstromen en locaties en biedt je assistentie op het vlak van licht en geluid.

Periode: tussen 08/01/24 en 20/04/24 (of in overleg). Locatie: Mechelen en Gent.

Profiel

Productie:

 • Je volgt een aan kunst, kunstwetenschap en/of -management gelieerde opleiding en bent (minstens een beetje) vertrouwt met het werk van Abattoir Fermé en/of Compagnie Cecilia.
 • Je bent hands-on en steekt graag de handen uit de mouwen.
 • Je speurt graag naar de juiste materialen, kostuums, rekwisieten, decorstukken, ... en je vindt er plezier in om die aan de beste prijs te scoren.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B of je weet als geen ander hoe je je snel en wendbaar met het openbaar vervoer of op een andere manier kan verplaatsen tussen locaties.
 • Je schrikt niet terug van een flexibel uurrooster (met avond- en weekendrepetities, en dito voorstellingen).
 • Je bent een teamspeler, vindingrijk, communicatief, stressbestendig, stipt en nauwkeurig.


Techniek:

 • Je volgt een (theater)technische opleiding en bent (minstens een beetje) vertrouwd met het werk van Abattoir Fermé en/of Compagnie Cecilia.
 • Je bent hands-on en steekt graag de handen uit de mouwen.
 • Je schrikt niet terug van een flexibel uurrooster (met avond- en weekendrepetities, en dito voorstellingen).
 • Je bent uitgebreid beschikbaar vanaf eind januari 2024 tot en met midden april 2024.
 • Je bent een teamspeler, vindingrijk, communicatief, stressbestendig, stipt en nauwkeurig.


Aanbod

 1. We bieden je
  • een boeiend leerproces en een intensieve, maar unieke stage die een diepgaande inkijk biedt in het creatieproces van een grote locatievoorstelling
  • een onmisbare voorbereiding op een toekomstige job in de cultuursector
  • een leuke ervaring in een grote theaterfamilie met professionele en steengoede acteurs, technici en medewerkers
  • terugbetaling van gemaakte onkosten
Categorie
Techniek en productie
Type
Stage
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Andere