Organisatie

Abattoir Fermé en Compagnie Cecilia

Theatergezelschappen Abattoir Fermé en Compagnie Cecilia slaan de handen in elkaar voor een turbulente, barokke spektakelvoorstelling op locatie in het voorjaar van 2024. Met liefst 14 acteurs op de scène wordt GENESIS een unieke samensmelting van de spelersfamilies van beide organisaties.

OVER ABATTOIR FERME:
Abattoir Fermé is een Mechels theatergezelschap met een wereldwijd publiek. Met een been in het theater en een ander in de filmwereld maakt Abattoir Fermé al 25 jaar voorstellingen die verrassen, ontregelen, ontroeren en doet lachen.

OVER COMPAGNIE CECILIA:
Compagnie Cecilia ontwikkelt, toont en verspreidt breed toegankelijk én diepgaand theater. We maken en presenteren voorstellingen en verhalen in Gent en ver daarbuiten, zowel in als buiten de klassieke theaterzaal.

Functieomschrijving

Als stagiair communicatie breng je verslag uit van de ontwikkeling en presentatie van Genesis op sociale media en daarbuiten. Je maakt en verspreidt audiovisueel materiaal dat prikkelt en informeert, en dit in samenspraak met het artistieke team en de communicatiemedewerkers van beide gezelschappen. Je stemt daarbij je eigen stijl af met de huisstijl van zowel Abattoir Fermé als Compagnie Cecilia.

Daarnaast sta je de communicatiemedewerkers van beide organisaties bij in het opmaken en verdelen van analoog communicatiemateriaal en help je het gemaakte materiaal goed te archiveren.

Periode:
Tussen 8/1/24 en 13/4/24 (of in overleg)

Locatie: Mechelen en Gent

Profiel

 • Je volgt een aan kunst, communicatie, journalistiek en/of media gelieerde opleiding en bent (minstens een beetje) vertrouwd met het werk van Abattoir Fermé en/of Compagnie Cecilia.
 • Je kan goed overweg met camera’s – al dan niet die van je eigen telefoon – en kent de verschillende sociale media (en hun respectievelijke etiquette) als je broekzak.
 • Je bent een krak in PhotoShop en Premiere of soortgelijke programma’s.
 • Je schrikt niet terug van een flexibel uurrooster (met avond- en weekendrepetities, en dito voorstellingen).
 • Je bent een teamspeler, vindingrijk, communicatief, stressbestendig, stipt en nauwkeurig.

Aanbod

 1. We bieden je
  • een boeiend leerproces en een intensieve, maar unieke stage die een diepgaande inkijk biedt in het creatieproces van een grote locatievoorstelling
  • een onmisbare voorbereiding op een toekomstige job in de cultuur- of mediasector
  • een leuke ervaring in een grote theaterfamilie met professionele en steengoede acteurs, technici en medewerkers
  • terugbetaling van gemaakte onkosten
Categorie
Marketing & communicatie
Type
Stage
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Andere