Profiel

o Je bent een student(e) kunstwetenschappen, communicatie, cultuurmanagement, culturele studies, agogische wetenschappen etc of op zoek naar een interessante eerste werkervaring binnen de culturele sector.
o Je hebt naast een goede kennis van het Nederlands, een goede basiskennis Frans. Kennis van Engels is een pluspunt.
o Je kan zowel individueel je gang gaan als in teamverband werken
o Je hebt een ondernemende geest en bent stressbestendig
o Flexibel
o Affiniteit met Brussel

Organisatie

Un Soir... Un Grain

Al meer dan 20 jaar staat de vzw Un Soir … Un Grain in voor de organisatie van filmfestivals. De vzw werkt al 22 jaar aan de promotie van kortfilm via het Brussels Short Film Festival, dat in 2018 door de Academy of Motion Pictures Arts and Sciences werd erkend als Oscar Qualifying Festival. Daarnaast werkt de vzw al 12 jaar aan de promotie van langspeelfilms uit de Belgische cinema, via het Be Film Festival waarvan de laatste editie in december 2017 doorging. In juni 2018 werd het Be Film Festival samengevoegd met het Brussels International Film Festival, een nieuw internationaal filmfestival voor langspelers eveneens georganiseerd door de vzw. Un Soir … Un Grain heeft in de loop van de jaren bekendheid en internationale erkenning verworven dankzij een kwaliteitsvolle programmatie, de ontvangst van professionals uit de hele wereld, en een unieke feestelijke sfeer. Het Brussels Short Film Festival gaat door van 2 tot 12 september 2020 en het Brussels International Film Festival van 3 tot 13 september 2020.
www.bsff.be/nl
www.briff.be/nl

Aanbod

Periode: juli - september 2020


- Deze onbezoldigde stage kan gevolgd worden in een kader van een opleiding of op vrijwillige basis. Een stagecontract is verplicht. We bieden een flexibel uurrooster dat afhankelijk van de duur van de stage flexibel kan worden ingevuld.
- Een leerrijke stage binnen een jonge en dynamische werkomgeving in Brussel
- Professionele ontmoetingen binnen de Belgische filmsector

Functieomschrijving

Brussels Short Film Festival en Brussels International Film Festival zijn een gevestigde waarde binnen de Brusselse culturele sector en ontvangen elk jaar steeds meer Nederlandstalige bezoekers. Om deze gasten, professionals, bezoekers en jongeren zo goed mogelijk te ontvangen tijdens het festival, bereid de Nederlandstalige tak van het organisatie zich steeds meer uit. Dit biedt opportuniteiten voor een aantal Nederlandstalige stageplaatsen. In dit kader zijn we op zoek naar gemotiveerde stagiairs die de Nederlandstalige tak van de organisatie mee willen vormgeven en uitbreiden.


STAGIAIR JONGEREN EN PROFESSIONALS

- Je staat mee in voor de opstart en de opvolging van de educatieve activiteiten voor jongeren en het onthaal van het jong publiek op het festival, het organiseren van activiteiten voor studenten, verenigingen, jeugdhuizen, …
- Je doet kennis op over het lokale culturele veld en aanbod voor jongeren. Opzoekingswerk verrichten rond mogelijke partnerorganisaties en hoe jongeren kunnen betrokken worden bij film en cultuur.


- Gezocht profiel:
o Interesse in cultuur en affiniteit met jongeren
o Zie: algemeen profiel

STAGIAIR COMMUNICATIE


- Je werkt mee aan het uitwerken van de communicatie van het BSFF en het BRIFF. Community management, opstellen en verspreiden van content voor de verschillende mediakanalen en platformen : digitale communicatie (sociale media, newsletters, e-mailings), vertalen van content uit het Frans, promotie en communicatie via de website, opstellen en verspreiden van persberichten, promotie van het festival (organisatie van wedstrijden, culturele agenda’s,… )

- Gezocht profiel :
o Kennis van sociale media (Facebook, Instagram, Twitter & YouTube) en WordPress
o Kennis van Pack Office (Word, Excel & PowerPoint)
o Kennis van Indesign en Photoshop is een pluspunt


STAGIAIR GASTENDIENST

- Je staat in voor het ontvangst van de Belgische (Nederlandstalige) gasten en de organisatie van hun activiteiten op het festival. Je zorgt hierbij voor een warm welkom op het festival en de gasten kunnen bij jou terecht voor al hun vragen en een toffe babbel.

- Gezocht profiel :
o Goede kennis van Nederlands en Frans
o Interesse in film en cultuur
o Zie: algemeen profiel

Solliciteren

Periode: juli - september 2020

- Deze onbezoldigde stage kan gevolgd worden in een kader van een opleiding of op vrijwillige basis. Een stagecontract is verplicht. We bieden een flexibel uurrooster dat afhankelijk van de duur van de stage flexibel kan worden ingevuld.
- Een leerrijke stage binnen een jonge en dynamische werkomgeving in Brussel
- Professionele ontmoetingen binnen de Belgische filmsector
Mail je CV en korte motivatie brief naar Margaux Bertier
margaux@bsff.be

Reageren voor: 03/07/2020
Categorie
Andere
Type
Stage
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest