Profiel

Wij zoeken iemand:
- Die nog studeert of net is afgestudeerd en een stage grafische vormgeving zoekt in de cultuursector.
- Die beschikbaar is tussen begin februari en eind mei 2019 en zich gedurende minstens 20 dagen kan vrijmaken. Het werk is gespreid over heel de periode en de organisatie geeft de deadlines door.
- Die geïnteresseerd is in een ontwikkelingsproject met beginnende kunstenaars en in een kunstenfestival.
- Die de sfeer van VAART weet te vertalen in een visueel concept voor verschillende media.

Organisatie

VAART
VAART (een project van Artforum en fABULEUS) biedt jonge kunstenaars (jongeren en jongprofessionelen) een kader om met een eerste eigen artistieke creatie naar buiten te komen. Er is plaats voor acht projecten in alle denkbare disciplines: theater, dans, beeldende kunst, muziek... VAART voorziet in repetitie- en atelierruimte, technische ondersteuning en artistieke coaching door ervaren professionelen en mondt uit in een driedaags festival in mei. Alles staat in het teken van de ontwikkeling van jong talent. Daarom laten we ook de grafische vormgeving verzorgen door een stagiair die in enkele weken tijd tonnen ervaring opdoet in het ontwerpen van flyers, vormgeven van websites en lay-outen van programmabladen. Je leert de organisaties en het project kennen en verzorgt de visuele communicatie over heel de lijn!

Aanbod

Wij bieden:
- Een warm en betrokken team dat veel ruimte biedt voor eigen initiatief, maar tegelijk voldoende context en sturing geeft.
- Een complete werkervaring waarmee je alle aspecten van vormgeving in de vingers kan krijgen en de kans hebt om jouw stempel te drukken op de hele visuele uitstraling van het project.

Functieomschrijving

Je taken:
- Je werkt een algemeen vormgevingsconcept uit voor het hele project waar de flyer, website, programmablad en inkleding van het festival in passen.
- Je ontwerpt de festivalflyer.
- Je ontwerpt de facebook-banner en profielfoto.
- Je voorziet beeldmateriaal en vormgeving website VAART (www.vaartfestival.be)
- Eventueel creëer je ook een affiche en/of sticker indien de organisatie hiervoor opteert.
- Je helpt het sponsordossier van VAART te lay-outen.
- Je giet het programmablad van het festival in een mooi, professioneel jasje.
Categorie
Artistiek
Type
Stage
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Vlaams-Brabant