Voltijds Stage


Organisatie
Uitgeverij Houtekiet
Uitgeverij Houtekiet is een Belgische uitgeverij, gevestigd in Antwerpen. De uitgeverij, genoemd naar de roman van Gerald Walschap, werd opgericht in 1986 door Julien Weverbergh. Sinds 2015 maakt de uitgeverij deel uit van de Nederlandse VBK Uitgeversgroep.

Onze activiteiten

Uitgeverij Houtekiet brengt literaire romans, thrillers en kwaliteitsvolle non-fictie over historische, economische, filosofische, wetenschappelijke en medische onderwerpen op de markt.

Bekende auteurs zijn onder meer Etienne Vermeersch, Dirk Verhofstadt, Johan Braeckman, Jo Claes, Christian De Coninck, Frank Raes, Serge Simonart en Bavo Dhooge.

Dynamisch team

Onze medewerkers verzorgen elke dag de productie van prachtige boeken. Onze troef? Een aanpak op maat van elk manuscript. Daarvoor werken we samen met verschillende partners, zowel intern als extern. Els Wouters staat in voor de enthousiaste leiding.
Functie
We zoeken iemand die tijdens de voorjaars/zomermaanden kan meedraaien zowel op de redactie- (teksten beoordelen en corrigeren), de marketing- (campagnes mee uitdenken en opvolgen) als de productie-afdeling (ontwikkelen van covers…). Ook mag je in het najaar ondersteuning bieden bij de eerste voorbereidingen voor de boekenbeurs (signeersessies, promotie-materiaal…).
Profiel
Studierichting Taal- en letterkunde, marketing, communicatie
Aanbod
Een boeiende stageplaats - onbezoldigd - waarbij je kennis maakt met alle aspecten binnen de uitgeefwereld, van manuscript tot productie en promoten van het boek!
Solliciteren
Contactpersoon: sstrieleman@vbku.be
Reageren voor: 30/03/2018

Graag CV sturen per mail naar sstrieleman@vbku.be