Organisatie

STUK

STUK is een bruisend kunstencentrum in hartje Leuven; een huis voor dans, beeld & geluid met internationale uitstraling. Het gebouw omvat meerdere concert- en theaterzalen, een exporuimte, een cinemazaal, een café en veel meer. Van dansvoorstellingen over concerten tot films en expo’s: STUK doet het allemaal. Met Artefact, STUK START, STUK Eindfeest, ClubSTUK en TakeOff UUR KULTUUR biedt STUK een veelheid aan festivals en contexten om Belgische en internationale kunstenaars op de best mogelijke wijze te presenteren. Ook doen we veel residenties achter de schermen en ondersteunen we producties van nieuw werk. Van november 2021 t.e.m. de zomer van 2022 zal STUK gesloten zijn voor verbouwingen en focussen wij ons op locatieprojecten zoals Hear Here.

Hear Here is een expo met geluidskunst van STUK. De expo presenteert zo’n 15 geluidsinstallaties (kunstwerken met geluid) in de vorm van een wandeling langs verschillende plekken in Leuven, zoals kerken, parken of leegstaande gebouwen. Zo zullen er van 24 april t.e.m. 6 juni 2022 installaties klinken in o.a. Maakleerplek, BAC ART LAB, KADOC kapel, Kruidtuin, Stadspark en Anatomisch Theater. De expo toont werk van zowel Belgische als internationale geluidskunstenaars. We mikken op een breed publiek van professionals, kunstkenners en muziekliefhebbers, maar ook nieuwsgierige Leuvenaars, families en scholen. Hear Here wordt dé expo met geluidskunst van 2022.


Functieomschrijving

STUK zoekt een stagiair(e) ter ondersteuning van de vrijwilligers-en gidsencoördinatie van de geluidskunst-expo ‘Hear Here’. Deze expo zal lopen van 24 april t.e.m. 6 juni 2022 op verschillende locaties in Leuven. Als stagiair(e) vrijwilligerscoördinatie en publieksbemiddeling ondersteun je de vrijwilligers-en gidsencoördinator met de werving, planning en coördinatie van de vrijwilligers, gidsen en rondleidingen.
Je denkt strategieën uit voor het werven van nieuwe vrijwilligers en gidsen. Tijdens de expo sta je mee in voor het welbevinden van de vrijwilligerscrew, spring je bij waar nodig, en ben je mee verantwoordelijk voor de publieksbemiddeling bij uitdagende installaties en kunstwerken.

Profiel

 • je bent sociaal en enthousiast
 • je bent communicatief, kan zelfstandig werken en bent praktisch ingesteld
 • je hebt een goede kennis van het Engels zodat je kan communiceren met niet-Nederlandstalige vrijwilligers. Frans is een pluspunt.
 • je kan je van 1 maart t.e.m. 15 juni 2022 op regelmatige basis vrijmaken (dagen overeen te komen met een hogere intensiteit tussen 24 april en 6 juni)
 • je bent bereid tot avond-en weekendwerk
 • je hebt bij voorkeur (maar niet noodzakelijk) enige ervaring met vrijwilligerswerking (bv. in de culturele sector, jeugdbeweging,...)
 • je bent bij voorkeur (maar niet noodzakelijk) vertrouwd met digitale tools zoals Gmail, Google Drive, en met social media
 • je woont of zit bij voorkeur op kot in Leuven, een netwerk in Leuven is een troef
 • je hebt bij voorkeur een rijbewijs type B

Aanbod

 • een gevarieerd takenpakket waarbij je met vrijwilligers, gidsen, publiek en ploeg samenwerkt
 • een leerproces binnen verschillende facetten van publiekswerking en -bemiddeling
 • een fijne omgeving met voldoende begeleiding waarbinnen je je kan ontplooien
Solliciteren

Mail voor vrijdag 17 december 2021 een motivatiebrief en CV naar vrijwilligers@stuk.be

Reageren voor: 17/12/2021
Solliciteren

Mail voor vrijdag 17 december 2021 een motivatiebrief en CV naar vrijwilligers@stuk.be

Reageren voor: 17/12/2021
Categorie
Marketing & communicatie
Type
Stage
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Vlaams-Brabant