Organisatie

STUK

Wat is STUK?

STUK is een bruisend kunstencentrum in hartje Leuven; een huis voor dans, beeld & geluid, met internationale uitstraling. Het gebouw omvat meerdere concert- en theaterzalen, een exporuimte, een cinemazaal, een café en veel meer. Van dansvoorstellingen over concerten tot films en expo’s: STUK doet het allemaal. Met Artefact, STUK START, STUK Eindfeest, ClubSTUK en TakeOff UUR KULTUUR biedt STUK een veelheid aan festivals en contexten om Belgische en internationale kunstenaars op de best mogelijke wijze te presenteren. Ook doen we veel residenties achter de schermen en ondersteunen we producties van nieuw werk.

Wat is Hear Here?

Hear Here is een grote expo met geluidskunst in STUK en op locaties in de binnenstad. De expo presenteert in de vorm van een wandeling langs verschillende plekken in Leuven, zoals kerken, parken of leegstaande gebouwen, zo’n 15 geluidsinstallaties (kunstwerken met geluid). Zo zullen er installaties klinken in o.a. STUK, Dijlepark, Justus Lipsiustoren, KADOC kapel, Hollands college, BAC ART LAB, Stadspark en Anatomisch Theater. De expo toont werk van zowel Belgische als internationale geluidskunstenaars. We mikken op een breed publiek van professionals, kunstkenners en muziekliefhebbers, maar ook nieuwsgierige Leuvenaars, families en scholen. Hear Here wordt dé expo met geluidskunst van 2025.

Functieomschrijving

STUK zoekt een stagiair(e) ter ondersteuning van de gidsencoördinatie van de geluidskunst-expo ‘Hear Here 2025’ die plaatsvindt van 24 april t.e.m. 9 juni op verschillende locaties in Leuven. Als stagiair(e) publieksbemiddeling ondersteun je de publieksmedewerker met de werving, planning en coördinatie van de gidsen en de rondleidingen. Tijdens de expo ben je mee verantwoordelijk voor de publieksbemiddeling bij uitdagende installaties en kunstwerken, sta je mee in voor het welbevinden van de gidsen ploeg en spring je bij waar nodig.


Profiel

 • je bent sociaal en enthousiast
 • je bent communicatief, kan zelfstandig werken en bent praktisch ingesteld
 • je hebt een goede kennis van het Engels zodat je kan communiceren met niet-Nederlandstalige vrijwilligers. Frans is een pluspunt.
 • je kan je van 1 maart t.e.m. 11 juni 2025 op regelmatige basis tijd vrijmaken (dagen overeen te komen met een hogere intensiteit tussen 24 april en 9 juni 2025)
 • je bent bereid tot avond-en weekendwerk
 • je hebt bij voorkeur (maar niet noodzakelijk) enige ervaring met vrijwilligerswerking (bv. in de culturele sector, jeugdbeweging,...)
 • je bent bij voorkeur (maar niet noodzakelijk) vertrouwd met digitale tools zoals Gmail, Google Drive, en met social media
 • je woont of zit bij voorkeur op kot in Leuven, een netwerk in Leuven is een troef
 • je hebt bij voorkeur een rijbewijs type B

Aanbod

 • een gevarieerd takenpakket waarbij je met vrijwilligers, gidsen, publiek en ploeg samenwerkt
 • een leerproces binnen verschillende facetten van publiekswerking en -bemiddeling
 • een fijne omgeving met voldoende begeleiding waarbinnen je je kan ontplooien
Solliciteren

Mail uiterlijk voor 13 oktober 2024 een motivatiebrief en CV naar gilles.helsen[at]stuk.be en ilse.vanessche@stuk.be. We nodigen je dan uit voor een gesprek.

Reageren voor: 13/10/2024
Solliciteren

Mail uiterlijk voor 13 oktober 2024 een motivatiebrief en CV naar gilles.helsen[at]stuk.be en ilse.vanessche@stuk.be. We nodigen je dan uit voor een gesprek.

Reageren voor: 13/10/2024
Categorie
Onthaal en administratie
Type
Stage
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Vlaams-Brabant