Profiel

• Je bent student en gepassioneerd door het rijke (socio-)culturele leven van Brussel
• Je bent sociaal vaardig: je voelt je op jouw gemak om onbekenden aan te spreken en bent benieuwd naar hùn verhaal.
• Je hebt affiniteit met het programma en de missie van het Kunstenfestivaldesarts.
• Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel, kan zelfstandig & projectmatig werken, en inspelen op onverwachte situaties.
• Je voelt je thuis in een tweetalige (FR/NL) en internationale context. Je hebt een goede kennis van het Frans, Engels én Nederlands.
• Je bent bereid tot avond- en weekendwerk – let op: tijdens de festivalperiode (8 mei – 30 mei) draait de ploeg 7/7, avonden en weekenden inbegrepen. Tijdens het festival ben je dan ook volledig beschikbaar.
• Je bent op zoek naar een stage van minimum 3 maand (binnen het kader van een opleiding). Je bent idealiter optimaal beschikbaar van februari tot en met mei 2020. Indien niet, ben je tenminste deeltijds beschikbaar in februari & maart en voltijds in april & mei.

Organisatie

Kunstenfestivaldesarts
Het Kunstenfestivaldesarts is een internationaal festival van de hedendaagse creatie: theater, dans, performance, film en beeldende kunst komen er aan bod. Het vindt elk jaar plaats in mei, gedurende drie weken, in een twintigtal Brussel theaters en kunstencentra en op verrassende plekken in de stad. Het festival biedt de kans om zowel Belgische, Europese en internationale artiesten te ontdekken, die een eigenzinnige kijk hebben op de wereld. Als internationaal project verdedigt het festival een open ingesteldheid en wil het mensen stimuleren hun perspectief in vraag te stellen. In 2020 vindt het festival plaats van 8 mei t.e.m. 30 mei.

Aanbod

Wij bieden de mogelijkheid om een stage uit te voeren bij festival met een internationale uitstraling, en om zich te familiariseren met het Brusselse en internationale artistieke landschap; binnen een dynamische en inspirerende werkomgeving.

Functieomschrijving

Ben je op zoek naar een boeiende stage in het zenuwcentrum van het Kunstenfestivaldesarts? Wil je weten hoe een festival op poten wordt gezet en heb je zin om het festival achter de schermen mee te maken? Het Kunstenfestivaldesarts is op zoek naar een stagiair(e) publiekswerking vanaf februari tot begin juni 2020 (voorbereiding & festivalperiode).

Taken
• Je werkt aan de publiekswerking van het festival, in nauwe samenwerking met de verantwoordelijke.
• Je bent in overleg verantwoordelijk voor gerichte communicatie van de omkaderende activiteiten & publiekswerkingsprojecten naar (FR- & NL-talige) verenigingen toe.
• Je legt contacten met het rijk sociaal leven van Brussel en zoekt naar kruisbestuivingsmogelijkheden op lange termijn.
• Je legt contacten in de buurt van het festivalcentrum: je gaat er op stap, blijft op de hoogte van de activiteiten van de lokale organisaties en onderzoekt de dynamieken van de wijk.
• Je coördineert één specifieke publiekswerkingsproject, in overleg te bepalen. Bijv. Het uitwerken van een pedagogisch atelier of lesmap met een artiest, het jongerenproject TRACK, enz.
• Je zorgt voor het secretariaat: je houdt de contactlijsten & de algemene planning up-to-date (in het planningssoftware Yesplan), maakt verslagen van vergaderingen, zorgt voor de opvolging van afspraken, enz.
Categorie
Andere
Type
Stage
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest