Organisatie

STUK

Wat is Hear Here?

Hear Here is een grote expo met geluidskunst in STUK en op locaties in de binnenstad. De expo presenteert in de vorm van een wandeling langs verschillende plekken in Leuven, zoals kerken, parken of leegstaande gebouwen, zo’n 15 geluidsinstallaties (kunstwerken met geluid). Zo zullen er installaties klinken in o.a. STUK, Dijlepark, Justus Lipsiustoren, KADOC kapel, Hollands college, BAC ART LAB, Stadspark en Anatomisch Theater. De expo toont werk van zowel Belgische als internationale geluidskunstenaars. We mikken op een breed publiek van professionals, kunstkenners en muziekliefhebbers, maar ook nieuwsgierige Leuvenaars, families en scholen. Hear Here wordt dé expo met geluidskunst van 2025.

Wat is STUK?

STUK is een bruisend kunstencentrum in hartje Leuven; een huis voor dans, beeld & geluid, met internationale uitstraling. Het gebouw omvat meerdere concert- en theaterzalen, een exporuimte, een cinemazaal, een café en veel meer. Van dansvoorstellingen over concerten tot films en expo’s: STUK doet het allemaal. Met Artefact, STUK START, STUK Eindfeest, ClubSTUK en TakeOff UUR KULTUUR biedt STUK een veelheid aan festivals en contexten om Belgische en internationale kunstenaars op de best mogelijke wijze te presenteren. Ook doen we veel residenties achter de schermen en ondersteunen we producties van nieuw werk.

Functieomschrijving

Het takenpakket is zeer gevarieerd:

• Je staat in voor de praktische organisatie en voorbereiding van de expo (1 maart t.e.m. 24 maart). Dit wil zeggen: afspraken maken met kunstenaars en techniekers, locatiebezoeken organiseren, meedenken over allerlei praktische vraagstukken, travels en hotels boeken, infosheets opmaken, enzovoort
• Je bent beschikbaar tijdens de opbouw, expo-periode en afbouw (ca 24 maart t.e.m. 13 juni). Tijdens deze periode volgt je mee de opbouw op, ben jij aanspreekpunt voor artiesten en techniekers, doe je op regelmatige basis een check van de installaties en locaties, maak je signalisatie op, volg je mee eventueel schadegevallen op, help je mee bij de organisatie van de openingsreceptie, live event, rondleidingen met kunstenaars, enzovoort.

Profiel

Wie zoeken we?

STUK zoekt een stagiair(e) ter ondersteuning van de productie voor ‘Hear Here. De stage wordt gespreid over de periode 1 maart t.e.m. 13 juni 2025. Jij start met de voorbereidingen van de expo en werkt mee tijdens de opbouw, expo-periode en afbouw. We zoeken iemand met een affiniteit voor geluidskunst, beeldende kunst en/of muziek die ook graag zijn/haar handen uit de mouwen steekt en praktisch kan denken en ruim beschikbaar is in de betreffende periode.

Dus wie zoeken we concreet?


• je hebt enige affiniteit met de programmatie geluid van STUK, of toch alleszins met geluidskunst, beeldende kunst en muziek in het algemeen
• je bent communicatief, kan zelfstandig werken en bent praktisch ingesteld
• je hebt bij voorkeur (maar niet noodzakelijk) enige ervaring met het organiseren van evenementen, feestjes, concerten, of was in het verleden al betrokken als vrijwilliger in de cultuur- of eventsector
• je bent bij voorkeur (maar niet noodzakelijk) vertrouwd met digitale tools zoals Gmail, Google Drive, en met social media
• je hebt een goede kennis van het Engels zodat je kan communiceren met niet-Nederlandstalige artiesten. Frans is een pluspunt.
• je woont of zit op kot in Leuven
• je hebt bij voorkeur een rijbewijs type B
• je kan je van 1 maart t.e.m. 13 juni 2025 op zeer regelmatige basis vrijmaken (data worden vastgelegd volgens planning en in onderlinge overeenkomst )

Aanbod

Deze stage is een uitgelezen kans om interessante artiesten te leren kennen en ervaring op te doen in de cultuursector.

Solliciteren

Mail uiterlijk voor 13 oktober 2024 een motivatiebrief en CV naar gilles.helsen[at]stuk.be en ilse.vanessche@stuk.be. We nodigen je dan uit voor een gesprek.

Reageren voor: 13/10/2024
Solliciteren

Mail uiterlijk voor 13 oktober 2024 een motivatiebrief en CV naar gilles.helsen[at]stuk.be en ilse.vanessche@stuk.be. We nodigen je dan uit voor een gesprek.

Reageren voor: 13/10/2024
Categorie
Techniek en productie
Type
Stage
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Vlaams-Brabant