Organisatie

STUK

STUK zoekt een music-minded stagiair(e) ter ondersteuning van de productie van onze concerten en geluidskunstprojecten van september 2024 t.e.m. juni 2025. Jij helpt bij het organiseren van de evenementen, festivals en residenties, ontvangt onze artiesten met open armen, en krijgt een gevarieerd pakket met productietaken. Vele Belgische en internationale artiesten zullen de revue passeren in onze geluidsprogrammatie en op festivals zoals STUK START, Kermis In De Hel, TakeOff UUR KULTUUR, Hear Here en STUK Eindfeest. De stage is een uitgelezen kans om interessante artiesten te leren kennen en ervaring op te doen in de kunstensector.


Wat is STUK?

STUK is een bruisend kunstencentrum in hartje Leuven; een huis voor dans, beeld & geluid met internationale uitstraling. Het gebouw omvat meerdere concert- en theaterzalen, een exporuimte, een cinemazaal, een café en veel meer. Van dansvoorstellingen over concerten tot films en expo’s: STUK doet het allemaal. We bieden ook een veelheid aan festivals en contexten om Belgische en internationale kunstenaars op de best mogelijke wijze te presenteren. Ook doen we veel residenties achter de schermen en ondersteunen we producties van nieuw werk.

Functieomschrijving

Wat doe je?

Het takenpakket is zeer gevarieerd:

 • Je staat in voor de praktische organisatie van de events en wordt geacht aanwezig te zijn bij elke ‘concertdag’. De dagen van je stage zijn dus rechtstreeks gekoppeld aan de programmatie geluid, die de komende maanden vorm krijgt. Daarnaast word je ook ingeschakeld voor andere, meer voorbereidende productietaken. Het uurrooster is flexibel en in samenspraak met de programmator.
 • Je bent het aanspreekpunt van artiesten en technici: bij aankomst van een artiest leidt je hen rond in de zaal, de backstage, de artiestenkeuken en STUKcafé.
 • Je biedt praktische en logistieke ondersteuning (bv: productiesheets opmaken, bijhouden gastenlijst, artiesten oppikken aan de luchthaven, hotels boeken, hospitality in orde maken, stage-management, ...)
 • Je maakt de signalisatie en timings op voor publiek en artiesten.
 • Je volgt de vrijwilligers (scanners, tappers) op die de events ondersteunen in samenspraak met de vrijwilligerscoördinator.

Profiel

Wie zoeken we?

STUK zoekt een music-minded stagiair(e) ter ondersteuning van de productie van onze concerten en geluidskunstprojecten van september 2024 t.e.m. juni 2025. De stage wordt gespreid over het volledige jaar, met rustige en minder rustige periodes. Het seizoen start met STUK START (19 & 20 september 2024) en de meest intensieve periode wordt Hear Here (24 april t.e.m. 9 juni 2025). In de Kerst- en Paasvakantie is er geen programmatie. Geen enkele week is hetzelfde, afwisseling troef! We zoeken iemand met een affiniteit voor muziek en (geluids)kunst die bovendien graag zijn/haar handen uit de mouwen steekt en praktisch kan denken. Bovendien zoeken we iemand die ruim beschikbaar is in de betreffende periode en zich kan vrijmaken om mee te draaien tijdens concertdagen, voorbereidend werk te doen of tot laat (bv: 23u) te werken. Deze stage is een uitgelezen kans om interessante artiesten te leren kennen en ervaring op te doen in de cultuursector.


Dus wie zoeken we concreet?

 • je hebt enige affiniteit met de programmatie geluid van STUK, of toch alleszins met muziek en (geluids)kunst in het algemeen
 • je bent communicatief, kan zelfstandig werken en praktisch ingesteld
 • je hebt bij voorkeur (maar niet noodzakelijk) enige ervaring met het organiseren van evenementen, feestjes, concerten, of was in het verleden al betrokken als vrijwilliger in de cultuur- of eventsector
 • je bent bij voorkeur (maar niet noodzakelijk) vertrouwd met digitale tools zoals Gmail, Google Drive, en met social media
 • je hebt een goede kennis van het Engels zodat je kan communiceren met niet-Nederlandstalige artiesten. Frans is een pluspunt.
 • je woont of zit op kot in Leuven
 • je hebt bij voorkeur een rijbewijs type B
 • je kan je van september 2024 t.e.m. juni 2025 vrijmaken om op regelmatige basis mee te draaien op concertdagen, laat te werken (tot 23u) en voorbereidend werk te doen.

Aanbod

Deze stage is een uitgelezen kans om interessante artiesten te leren kennen en ervaring op te doen in de cultuursector.

Solliciteren

Mail voor 1 september 2024 een motivatiebrief en CV naar gilles.helsen[at]stuk.be

Reageren voor: 01/09/2024
Solliciteren

Mail voor 1 september 2024 een motivatiebrief en CV naar gilles.helsen[at]stuk.be

Reageren voor: 01/09/2024
Categorie
Techniek en productie
Type
Stage
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Vlaams-Brabant