Organisatie

fABULEUS vzw

fABULEUS is een uniek productiehuis voor dans en theater in OPEK (Leuven). Centraal staat de artistieke samenwerking tussen jong talent en ervaren makers. fABULEUS biedt jongeren en jonge professionelen artistieke omkadering om hun passie en talent als speler, danser of maker te ontwikkelen en heeft op dat vlak ook een internationale voorbeeldfunctie. fABULEUS bereikt met zijn producties een breed publiek van alle leeftijden, met speciale aandacht voor jongeren en kinderen.

Functieomschrijving

We zoeken 4 stagiairs voor volgend seizoen!

De periodes die erbij zijn vermeld, zijn indicatief en kunnen dus aangepast worden indien je korter of langer beschikbaar bent.

Stage 1 (periode augustus - midden november)

Je volgt het repetitieproces, de première en de tournee op van onze nieuwe theaterproductie I Love (And Hate) You Iran ism. Armin Mola. Begeleiden van artiesten, opvolgen van de kostuums en catering, vertegenwoordigen van fABULEUS bij de speelplekken zijn o.a. taken die hierbij komen kijken. Deze productie opvolgen zal jouw hoofdtaak zijn. Afhankelijk van hoelang je beschikbaar bent, kunnen hier nog extra taken aan toegevoegd worden.

Stage 2 (periode midden september - december/januari)

Je volgt het repetitieproces van onze nieuwe jongerenproductie ULTRA (dans) met 11 jongeren op. Je werkt mee aan de audities voor een nieuwe jongerenproductie Remember my name. Dit houdt in dat je meewerkt aan de wervingscampagne, de inschrijvingen opvolgt, communiceert met de jongeren en de auditiedagen mee organiseert.

Daarnaast volg je de tournee op van 1. De Kwetsbaren (theater), een productie met 8 jongeren en 1 professionele speler en 2. de productie Wezen (theater), een productie met 1 kind en 1 professionele speler. Voor die producties functioneer je als tourmanager (o.a. begeleiden van artiesten, vertegenwoordigen van fABULEUS bij de speelplekken).

Stage 3 (periode januari/februari - april/mei)

Je staat mee in voor de productie en tourmanaging van onze nieuwe jongerenproductie Beyond The Edge (circus), die in februari 2024 in première gaat. Begeleiden van artiesten, opvolgen van de kostuums en catering, vertegenwoordigen van fABULEUS bij de speelplekken zijn o.a. taken die hierbij komen kijken.

Daarnaast werk je mee aan de audities voor een nieuwe jongerenproductie Requiem (dans). Dit houdt in dat je meewerkt aan de wervingscampagne, de inschrijvingen opvolgt, communiceert met de jongeren en de auditiedagen mee organiseert.

Stage 4 (periode januari/februari - mei)

Je coördineert VAART, een project dat jonge kunstenaars een kader biedt om met een eerste eigen artistieke creatie naar buiten te komen. Dit betekent trajectondersteuning van iedere VAART deelnemer, zowel productioneel als communicatief. Samen met je teamgenoten geef je een eigen invulling aan editie 2024 en organiseer je het hele VAART presentatieweekend. Je bedenkt een concept voor het programma, het publieksonthaal en de algemene sfeer.

Verder functioneer je als tourmanager voor 1. Human Instruction Manual (dans), een productie met 12 jongeren en 2. de productie RAARHAAR (theater) met 4 professionele spelers.


Profiel

  • je werkt zelfstandig en weet van aanpakken

  • je hebt een organisatorisch talent

  • je bent geïnteresseerd in de podiumkunsten en in het werken met jongeren

  • je bent vlot in de omgang, rechtstreekse contacten en contact via telefoon schrikken je niet af

  • flexibele uren zijn geen probleem voor jou (avond- en weekendwerk)

  • je werkt graag gestructureerd en bent zorgvuldig in je communicatie en administratie

  • in het bezit zijn van een rijbewijs B is een pluspunt, maar geen must

Aanbod

Je komt terecht in een organisatie met een warm en betrokken team dat veel ruimte biedt voor eigen initiatief, maar tegelijk voldoende context en sturing geeft. Je staat in contact met verschillende organisaties in het culturele veld en krijgt een inzicht in verschillende aspecten van een productieproces, specifiek jongerenproducties.

  • minimum drie dagen per week

  • het is geen vereiste dat de stage gelinkt is aan een opleiding

  • woon-werkverkeer wordt niet vergoed, maar reële kosten gemaakt in functie van de stage worden wel terugbetaald (vervoer tournee, vergaderingen, nodige aankopen, etc.)

Indien de stageperiodes die hierboven vermeld staan te kort/te lang zijn, kan je steeds contact met ons opnemen om te kijken of een kortere of langere stage mogelijk is.


Solliciteren

Geïnteresseerd? Mail zo snel mogelijk je korte motivatie en CV naar eline@fabuleus.be. Kort daarna nodigen we jou dan uit voor een verkennend gesprek.

Reageren voor: 01/03/2024
Solliciteren

Geïnteresseerd? Mail zo snel mogelijk je korte motivatie en CV naar eline@fabuleus.be. Kort daarna nodigen we jou dan uit voor een verkennend gesprek.

Reageren voor: 01/03/2024
Categorie
Techniek en productie
Type
Stage
Tewerkstelling
80% - 100%
Regio
Vlaams-Brabant