Profiel

  • je werkt zelfstandig en weet van aanpakken
  • je hebt een organisatorisch talent
  • je bent geïnteresseerd in de podiumkunsten en in het werken met jongeren
  • je bent vlot in de omgang, rechtstreekse contacten en contact via telefoon schrikken je niet af
  • flexibele uren zijn geen probleem voor jou (avond- en weekendwerk)
  • je werkt graag gestructureerd en bent zorgvuldig in je communicatie en administratie
  • in het bezit zijn van een rijbewijs B is een pluspunt, maar geen must

Organisatie

fABULEUS vzw

fABULEUS is een uniek productiehuis voor dans en theater in OPEK (Leuven). Centraal staat de artistieke samenwerking tussen jong talent en ervaren makers. fABULEUS biedt jongeren en jonge professionelen artistieke omkadering om hun passie en talent als speler, danser of maker te ontwikkelen en heeft op dat vlak ook een internationale voorbeeldfunctie. fABULEUS bereikt met zijn producties een breed publiek van alle leeftijden, met speciale aandacht voor jongeren en kinderen.

Aanbod

Je komt terecht in een groeiende organisatie met een warm en betrokken team dat veel ruimte biedt voor eigen initiatief, maar tegelijk voldoende context en sturing geeft. Je staat in contact met verschillende organisaties in het culturele veld en krijgt een inzicht op verschillende aspecten van een productieproces, specifiek jongerenproducties.

- minimum drie dagen per week
- het is geen vereiste dat de stage gelinkt is aan een opleiding
- woon-werkverkeer wordt niet vergoed, maar reële kosten gemaakt in functie van de stage worden wel terugbetaald (vervoer tournee, vergaderingen, nodige aankopen, etc.)


Functieomschrijving

We zoeken 5 stagiairs voor volgend seizoen, waarvan twee stages deeltijds doorgaan in Limburg en één stage hoofdzakelijk in Brugge. De andere stages zullen hoofdzakelijk in Leuven doorgaan.
De periodes die erbij zijn vermeld, zijn indicatief en kunnen dus aangepast worden indien je korter of langer beschikbaar bent.

Stage 1 (periode augustus - begin december)
Je coördineert VAART!, een project dat jonge kunstenaars een kader biedt om met een eerste eigen artistieke creatie naar buiten te komen. Dit betekent trajectondersteuning van iedere VAARTdeelnemer, zowel productioneel als communicatief. Samen met je teamgenoten geef je een eigen invulling aan editie 2020 en organiseer je het hele VAART weekend. Je bedenkt een concept voor het programma, het publieksonthaal en de algemene sfeer.
Daarnaast volg je enerzijds de tournee op van ‘Zero For Conduct’ (theater/beweging), een productie met 8 jongeren. Voor deze producties functioneer je als tourmanager (o.a. begeleiden van artiesten, vertegenwoordigen van fABULEUS bij de speelplekken). Anderzijds werk je mee aan de audities voor een nieuwe jongerenproductie (dans). Dit houdt in dat je meewerkt aan de wervingscampagne, de inschrijvingen opvolgt, communiceert met die jongeren en de auditiedagen mee organiseert.

Stage 2 (periode midden/eind september - december/januari)
Je volgt hoofdzakelijk het repetitieproces van onze nieuwe jongerenproductie ‘We Go Places’ (dans) op, een productie ism. 7 Limburgse cultuurcentra. Begeleiden van artiesten, opvolgen van de kostuums en catering, vertegenwoordigen van fABULEUS bij de speelplekken zijn o.a. taken die hierbij komen kijken. Het meeste van jouw stage tijd zal doorgaan in provincie Limburg.
Naargelang jouw beschikbaarheid, kan je ook nog ingezet worden bij andere producties (bv. bij nieuwe audities en/of tourneedagen van andere producties).

Stage 3 (periode eind september - mei)
Je volgt het repetitieproces, de première en de tournee van onze nieuwe jongerenproductie ‘Electric Life’ (dans) op, een productie ism. Concertgebouw Brugge & Brussels Philharmonic. Begeleiden van artiesten, opvolgen van de kostuums en catering, vertegenwoordigen van fABULEUS bij de speelplekken zijn o.a. taken die hierbij komen kijken. Het meeste van jouw stage tijd zal doorgaan in Brugge zelf. Deze stage zal voornamelijk intensief zijn in april 2021.
Naargelang jouw beschikbaarheid, kan je ook nog ingezet worden bij andere producties (bv. bij nieuwe audities en/of tourneedagen van andere producties).

Stage 4 (periode begin november - eind januari)
Je organiseert het jaarlijkse kerstfeest van fABULEUS, waar alle jongeren, spelers, makers, vrijwilligers etc. op uitgenodigd worden voor een groep verbindende activiteit. Daarnaast sta je mee in voor de productie en tourmanaging van onze nieuwe kinderproductie ‘Connie & Zorba’ (theater), die in januari 2021 in première gaat. Begeleiden van artiesten, opvolgen van de kostuums en catering, vertegenwoordigen van fABULEUS bij de speelplekken zijn o.a. taken die hierbij komen kijken.

Stage 5 (periode januari/februari - mei)
Jouw stage start met het opvolgen van het repetitieproces, de première en de tournee van onze nieuwe jongerenproductie ‘We Go Places’ (dans), een productie ism. 7 Limburgse cultuurcentra. Begeleiden van artiesten, opvolgen van de kostuums en catering, vertegenwoordigen van fABULEUS bij de speelplekken zijn o.a. taken die hierbij komen kijken. Een groot deel van deze stagetijd zal doorgaan in provincie Limburg.
Daarnaast werk je enerzijds mee aan de audities voor een nieuwe jongerenproductie (theater). Dit houdt in dat je meewerkt aan de wervingscampagne, de inschrijvingen opvolgt, communiceert met die jongeren en de auditiedagen mee organiseert. Anderzijds volg je mee de tournee op van ‘Edward Twee’ een theatervoorstelling met 9 spelers.


Categorie
Techniek en productie
Type
Stage
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Andere