Organisatie

JEF vzw

JEF is dol op jeugdfilm. JEF brengt eigenwijze, supergoeie films in de zalen, bij jou thuis en op school. Maar JEF is ook meer dan film. JEF is een festival. JEF is er voor en door kinderen en jongeren en nodigt hen uit om mee te doen aan workshops, te experimenteren met nieuwe media en zelf films te maken. JEF is een aanspreekpunt voor iedereen die professioneel te maken heeft met jeugd, film en nieuwe media, in de klas of in de vrije tijd. En JEF stimuleert regisseurs en acteurs om werk te maken van meer Vlaamse jeugdfilms.

Functieomschrijving

We zijn steeds op zoek naar enthousiaste, gemotiveerde, verantwoordelijke en zelfstandige stagiairs.

De twee weken voor de krokusvakantie krijgen we verschillende klassen over de vloer bij het JEF festival die film kijken en/of het medialab bezoeken. Jij zorgt voor een fijne totaalervaring voor zowel de leerkrachten als de leerlingen; Van de reservatie in het begin van het schooljaar, tot het uitwaaien van de leerlingen na hun festivalbezoek. Zo help je o.a. bij nieuwe scholen aantrekken, dagplanningen maken, inleidingen voorbereiden en communiceren met de leerkrachten.

Tijdens de krokusvakantie zorg je ervoor dat de bezoekers een fijn bezoek hebben in het festivalcentrum: je gidst de bezoekers door het medialab, je geeft een extra woordje uitleg bij de verschillende installaties en dit doe je met de grootste glimlach. Op voorhand denk je mee na over publieksstromingen, communicatie naar publiek en aansturing van de jobstudenten op locatie.Profiel

Je volgt een Lerarenopleiding (lager onderwijs), Sociaal werk (Sociaal-cultureel, Kunst- en cultuurbemiddeling,..), Theater- film- en literatuurwetenschap, event- en projectmanagement, culturele studies of gelijkaardig.

  • Je kan zelfstandig werken.

  • Je bent gewend om met kinderen te werken.

  • Je bent goed in overzicht bewaren en kan bijspringen waar nodig.

  • Je bent flexibel, denkt kritisch mee en bent stressbestendig.

  • Je bent niet bang om voor een groep te praten

  • Je bent zeker beschikbaar tussen 29/01/2023 en 18/02/2023


Periode

In het najaar 2023 starten de voorbereidingen voor de volgende editie. De festivalperiode loopt van 29/01/2024 tot en met 18/02/2024. Ideale stageperiode: tussen september 2023 en februari 2024, eventueel deeltijds. Kortere stageperiodes zijn bespreekbaar.


Aanbod

  • Werkervaring in de culturele sector

  • Een blik achter de schermen van een filmfestival

  • De kans om een inhoudelijk verschil te maken

  • Toegang tot alle films en activiteiten tijdens het festival

Categorie
Andere
Type
Stage
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Antwerpen