Organisatie

STUK

STUK is een bruisend kunstencentrum in hartje Leuven, een huis voor dans, beeld & geluid met internationale uitstraling. Het gebouw omvat meerdere concert- en theaterzalen, een exporuimte, een cinemazaal, een café en veel meer. Van dansvoorstellingen over concerten tot films en expo’s: STUK doet het allemaal. Met STUK START, TakeOff UUR KULTUUR, Rode Hond, Artefact, Kermis In De Hel, Hear Here en STUK Eindfeest biedt STUK een veelheid aan festivals en contexten om Belgische en internationale kunstenaars op de best mogelijke wijze te presenteren. Ook zijn er elke dag achter de schermen van STUK artiesten aan de slag en ondersteunen we producties van nieuw werk.

STUK zoekt voor najaar 2024 stagiair(e)(s) ter ondersteuning van de inhoudelijke uitwerking van het nieuwe dansfestival Body of Work

In seizoen 2024-2025 lanceert STUK de eerste editie van Body of Work, een nieuw festival voor levend danserfgoed. Deze editie, Unfolding Fase, is volledig opgebouwd rond de voorstelling Fase. Four Movements to the Music of Steve Reich van Anne Teresa De Keersmaeker/Rosas (uit 1982) en presenteert naast dansvoorstellingen ook een expo, een filmprogramma, lezingen en debat, dansworkshops, een muziekprogramma, een dance battle en veel meer.

Voor de inhoudelijke voorbereiding van enkele projecten in het festival, zoekt STUK (een) stagiair(e)(s) ter ondersteuning! Het zwaartepunt van de stage ligt in het najaar van 2024 (periode september - december), met de mogelijkheid tot uitbreiding t.e.m. de festivalperiode: 20 februari t.e.m. 9 maart 2025.

Functieomschrijving

Op basis van je affiniteiten, ervaring en beschikbaarheid kunnen verschillende takenpakketten samengesteld worden onder verschillende stagiairs. Enkele projecten die in de periode september - december ontwikkeld zullen worden en waarbij we ondersteuning zoeken:

 • Het aanleggen van een collectie filmpjes van voorstellingen en inspiratiebronnen van Anne Teresa De Keersmaeker / Rosas om op te nemen in de gaming console Re.Dancing.
 • Het verwerken van interviews met Rosas-dansers over het performen en doorgeven van de voorstelling Fase van generatie op generatie (o.a. maken van transcripties met hulp van transcriptiesoftware en selectie van citaten voor de expo).
 • Redactiewerk op aangeleverde teksten voor een ABC van de hedendaagse dans, dat ingezet zal worden bij inleidingen tijdens het festival (o.a. oppoetsen teksten, vertalen van Engelse tekstjes naar Nederlands).
 • Voorbereiden van de lees- en studiehoek die deel uitmaakt van de expo Unfolding Fase.


Profiel

 • je hebt interesse in cultuur en kunst, de werking van STUK. Affiniteit met hedendaagse dans is een pluspunt, maar we zoeken vooral enthousiaste kandidaten met nieuwsgierigheid en zin om bij te leren.
 • je bent communicatief, praktisch ingesteld en kan zelfstandig werken: je ziet werk en zoekt zelf oplossingen voor uitdagingen wanneer die zich voordoen.
 • je werkt nauwgezet en hebt oog voor detail.
 • je werkt graag met tekst en houdt van bevlogen, heldere taal.
 • je hebt een goede kennis van het Engels.
 • je bent bij voorkeur vertrouwd met digitale tools zoals Gmail en Google Drive.
 • je bent flexibel inzetbaar. Een stage hoeft zeker niet voltijds te zijn. We maken samen een werkplanning op in functie van je beschikbaarheid. Je bent bereid tot occasioneel avond- en weekendwerk indien de projecten dat vragen.

Aanbod

 • een boeiende en afwisselende stage waarbij je erg zelfstandig kan werken, maar tegelijkertijd ook omringd wordt door een fantastische ploeg die je graag op weg helpt.
 • de kans om de werking van STUK van binnenuit te leren kennen
 • gratis vegetarische lunch op je werkdagen en de mogelijkheid om alle STUK-programmatie gratis te volgen.


STUK hecht veel belang aan diversiteit en inclusie. De selecties gebeuren op grond van motivatie en competenties, ongeacht origine, gender, functiebeperking of leeftijd.
We moedigen geïnteresseerde kandidaten met een niet-Belgische etnisch-culturele achtergrond aan zich kandidaat te stellen.

Solliciteren

Mail voor 1 september 2024 je motivatiebrief en CV naar delphine.hesters@stuk.be. Geef graag in je brief reeds aan welke van bovenstaande taken je het meeste aanspreken en waarom.
We plannen gesprekken in de eerste helft van september.


Nog vragen?

Neem contact op met Delphine Hesters, coördinator danserfgoed, via delphine.hesters@stuk.be.

Reageren voor: 01/09/2024
Solliciteren

Mail voor 1 september 2024 je motivatiebrief en CV naar delphine.hesters@stuk.be. Geef graag in je brief reeds aan welke van bovenstaande taken je het meeste aanspreken en waarom.
We plannen gesprekken in de eerste helft van september.


Nog vragen?

Neem contact op met Delphine Hesters, coördinator danserfgoed, via delphine.hesters@stuk.be.

Reageren voor: 01/09/2024
Categorie
Artistiek
Type
Stage
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Vlaams-Brabant