Voltijds Stage


Organisatie
Iconology Research Group KU Leuven
In 2006 richtte professor dr. Barbara Baert (KU Leuven) de Iconology Research Group op. IRG is een platform voor het onderzoek naar de rol van iconologie in relatie tot Visual Studies en Bildwissenschaften. De IRG-projecten focussen op het maken, de betekenis en de migratie van beelden vanaf de middeleeuwen tot vandaag.
Functie
Iconology Research Group zoekt een stagiair(e) tussen september en december 2018 voor de ondersteuning van haar activiteiten en boekproducties.

Functie
Jouw kerntaak bestaat uit redactionele assistentie ter ondersteuning van de productie van boeken. Op de eerste plaats betreft dit redactiewerk voor de reeksen Iconologies (ASP Editions), Studies in Iconology (Peeters), Art&Religion (Peeters) en Recollection. Experimental Reflections on Texts, Images and Ideas (Leuven University Press). Professor dr. Barbara Baert is editor-in-chief van deze vier reeksen.
Het redactiewerk behelst hoofdzakelijk het nalezen van teksten en voetnoten en deze aanpassen aan de ‘styleguide’ van de reeks. Daarnaast zal je beelden zoeken voor publicaties en de beeldrechten regelen.
De stagiair(e) zal eveneens betrokken worden bij professor Baert haar recentste onderzoeksproject Kairós, or the Right Moment: Nachleben and Iconology (2018-2022) door bv. beelden te beschrijven in de Cumulus database.


Profiel
Profiel
Je bent een student (Kunstwetenschappen) en moet tijdens het academiejaar 2018-2019 stage lopen.
Absolute vereisten zijn:
Je werkt goed in een team, maar kan ook zelfstandig opdrachten uitvoeren.
Je bent uiterst precies en houdt van detailwerk.
Je hebt een goede talenkennis: Nederlands, Engels, Frans, Duits.
Aanbod
Solliciteren
Contactpersoon: stephanie.heremans@kuleuven.be
Reageren voor: 10/10/2018

Contactpersoon: Stephanie Heremans Reageren voor: 15/08/2018 Interesse? Reageer voor 15 augustus 2018 door je cv en beknopte motivatiebrief te mailen naar stephanie.heremans@kuleuven.be. Meer informatie over Iconology Research Group via http://www.illuminare.be/iconology-research-group en over IRG publicaties via http://www.peeters-leuven.be/search_serie_book.asp?nr=284 ; http://www.peeters-leuven.be/search_serie_book.asp?nr=282 ; http://upers.kuleuven.be/en/Recollection.