Organisatie

Fantômas

In een medialandschap dat al even snel wijzigt als het filmlandschap, heeft het nieuwe filmtijdschrift Fantômas de ambitie om via verschillende vormen van filmkritiek te reflecteren op een verscheidenheid aan filmculturen. We zijn pas recentelijk gestart als een voornamelijk op tekstpublicaties gericht medium, gaan live in gesprek met en over film, en werken straks ook aan podcasts en video-essays.

De basis voor dat alles is kritische verwondering. Als filmcritici lichten we de sluier van het mysterie zonder de meeslepende kwaliteiten van film te verdonkeremanen.

We zijn een klein team van vier mensen, maar hebben een groot netwerk in film en de brede cultuursector.

Functieomschrijving

We zoeken een stagiair(e) ter ondersteuning van de zakelijke coördinatie van ons tijdschrift dat zowel op papier als online verschijnt.


Dat houdt een sterke focus op het financiële en administratieve beleid in zoals het omgaan met contracten en facturen, opvolging van mails en de interne communicatie. We zijn pas recentelijk gestart en zijn bezig om onze werking te stroomlijnen. Interesse om daarbij te helpen is zeker welkom!

Profiel

Specifieke voorkennis is niet nodig, wel een gestructureerde manier van werken. Voor de rest zijn we op zoek naar enthousiasme en de motivatie om te leren. We hebben geen vast kantoor en de stage kan vanuit elke plek in België worden gedaan, maar een werkplek in Brussel kan eventueel worden voorzien.


Interesse in tijdschriften, cinema en/of het culturele veld is een pluspunt.

Aanbod


Een afwisselende stage waarbij je omringd wordt door een kleine en gemotiveerde ploeg die je graag op weg helpt (de stagebegeleiding zal voornamelijk door de zakelijk coördinator worden gedaan).


De stage biedt de kans de werking van ons tijdschrift van binnenuit te leren kennen en mee te bouwen aan haar groei.


We hechten veel belang aan diversiteit en inclusie, dus iedereen is welkom om te solliciteren!


De stage begint idealiter midden december (en ten laatste begin januari) voor 1,5 dag per week en loopt tot eind maart. We
overlopen het werkschema en takenpakket uiteraard samen.
Solliciteren

Mail je cv en motivatiebrief naar Sandra Coumans (sandra@fantomas.be)

Reageren voor: 04/12/2021
Solliciteren

Mail je cv en motivatiebrief naar Sandra Coumans (sandra@fantomas.be)

Reageren voor: 04/12/2021
Categorie
Financieel
Type
Stage
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Andere