Profiel

Je volgt een opleiding marketing, event management, sociaal-agogisch werk, communicatie of aanverwanten. Je hebt voeling met de leefwereld van kinderen. Je werkt zelfstandig, snel en nauwkeurig. Rechtstreekse contacten via e-mail en telefoon met mensen uit de brede vind je wel fijn.

Organisatie

publiq vzw

publiq? Meer mensen meer vrijetijdsactiviteiten laten beleven, dat is waar publiq voor staat. Meer naar het museum, het theater, het zwembad of de jeugdbeweging: samen met onze partners maken we het waar.

Via ons platform vinden organisator en publiek elkaar. Dankzij onze producten en diensten leren steden & gemeenten en organisatoren hun publiek nog beter kennen, en vindt het publiek beter hun weg naar en in het vrijetijdsaanbod. Denk aan de UiTdatabank, UiTinVlaanderen, UiTPAS of museumpas.

Binnen publiq zet je mee je schouders onder de campagne Schatten van Vlieg.

Families hebben een speciale plaats bij publiq. Met de zomeractie 'Schatten van Vlieg' organiseert publiq jaarlijks een campagne voor families over heel Vlaanderen en Brussel. Dankzij deze actie laten meer dan 300 cultuurhuizen (musea, bibliotheken, kastelen,...) en gemeenten families van hun aanbod proeven, en bereiken we tesamen meer dan 55.000 kinderen. Deze campagne valt onder ‘Vlieg’, een label dat het vrijetijdsaanbod voor families zichtbaar maakt. Meer dan 450 cultuurhuizen en gemeenten gebruiken het herkenbare Vlieglabel in hun communicatie. Op UiTmetVlieg.be ontdekken families een brede waaier aan activiteiten.

Aanbod

Wij bieden je een boeiende stage in een jonge, dynamische organisatie met een 60-tal medewerkers in hartje Brussel (Kanaal/Dansaert) vanaf september t.e.m. december (data en periode overeen te komen in overleg). Flexibiliteit ivm lessenrooster/sollicitaties/andere job mogelijk. De stageperiode is minimaal 9 weken zodat je verschillende fasen in de ontwikkeling van een campagne kan meemaken. Je maakt kennis met het bedenken en uitvoeren van een grootscheepse campagne op maat van families en in nauwe samenwerking met de brede cultuursector. Terugbetaling van vervoer- en andere onkosten is mogelijk onder voorwaarden.

Wat vond stagiaire Femke ervan? Lees hier over haar ervaring bij publiq!

Hoe ervaarde Zelie haar stage bij publiq? Bekijk haar filmpje!

Functieomschrijving

Voor de voorbereidingen en uitvoering van de Schatten van Vlieg-editie 2021 zoeken wij een enthousiaste stagiair die enkele maanden deel wil uitmaken van ons team. Je staat de projectmedewerkers van Vlieg bij in het uitdenken en concreet voorbereiden van de campagne. Je werkt mee aan de organisatie van de inspiratiedag voor de cultuursector om hen op de actie voor te bereiden: je zoekt mee naar een inspirerende locatie, je denkt mee na over de inhoud van de sessies en volgt praktische zaken op. Je helpt gidsen te ontwikkelen die cultuurhuizen kunnen inspireren op communicatief, organisatorisch en educatief vlak. Je bedenkt mee welk campagnemateriaal kan prikkelen. Je zoekt naar concrete gadgets en specifiek educatief materiaal en overtuigt interessante samenwerkingspartners. Je denkt ook mee na over de grafische elementen van de campagne. Op een korte tijd leer je dus heel uiteenlopende aspecten kennen van een functie in de culturele sector. Je krijgt de kans zelf initiatief te nemen en zelfstandig te werken, terwijl je van dichtbij begeleid wordt. Je komt in een klein team terecht dat nauw samenwerkt en iedereen de ruimte geeft te groeien.

Solliciteren

Solliciteren kan met CV en motivatiebrief of filmpje via e-mail, aan Laura Delauré (laura@publiq.be).
Wanneer je solliciteert, krijg je binnen de 10 werkdagen reactie.

Reageren voor: 30/09/2020
Categorie
Marketing & communicatie
Type
Stage
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest