Organisatie

fABULEUS

fABULEUS is een uniek productiehuis voor veel soorten podiumkunsten: performance, dans, circus en (tekst)theater. Centraal in de werking van fABULEUS staat de samenwerking tussen jong talent en ervaren makers. Op het podium staan de ene keer jongeren, de andere keer professionelen. fABULEUS bereikt met zijn voorstellingen een breed publiek van alle leeftijden, met speciale aandacht voor jongeren en kinderen. fABULEUS werkt in Leuven vanuit het Openbaar Entrepot voor de Kunsten (OPEK).

Functieomschrijving

We zoeken een stagiair die zin heeft om content te maken. Niet in de influencer-zin van het woord (al hebben we er niets op tegen als je ons viraal laat gaan op TikTok of Instagram). Iemand met een vlijmscherpe pen of cursor.

Ben jij iemand die graag schrijft? Die in teksten wil duiken, paragrafen wil opbouwen, afbreken, renoveren. Die plezier vindt in het zoeken naar de best mogelijke beschrijvingen, zij het voor promoteksten of posts op onze sociale media. Of ben je iemand die graag met beeldmateriaal (foto en video) bezig is? Een digitale beeldhouwer als het ware, of een goochelaar met sociale media. Iemand die meer wil leren hoe je materiaal uitwerkt voor voorstellingen en audities. Die voor fotoshoots Pinterest omzet in realiteit.

Maar bovenal zoeken we een stagiair die veel liefde heeft voor de podiumkunsten en voor werken met jong talent. Iemand die met onze jongeren in gesprek wil gaan, en hen wil laten shinen.

Download de stagebeschrijving hier.

Functie

Het communicatieteam van fABULEUS slaat de brug naar het brede publiek: wij communiceren, informeren en werven via sociale media, affiches, persberichten, programmaboekjes, lesmappen, nieuwsbrieven, enzovoort. In seizoen 2024-2025 lanceren wij drie auditiecampagnes, naast drie premières, vier hernemingstournees en het jonge-makerstraject VAART. De ondersteuning van een gemotiveerde stagiair is zeker welkom.

Taken

Je ondersteunt het communicatieteam van fABULEUS bij alle activiteiten, waaronder:
• het uitdenken en aanleveren van inhoud voor sociale media, met een focus op TikTok en Instagram
• ontwikkeling en spreiding van promotiemateriaal
• opstellen van uitnodigingen en nieuwsbrieven
• ontwikkeling programmablaadjes
• onthaal en aankleding van de première en dernière-feesten


Profiel

Wij zoeken een stagiair die:
• studeert of net is afgestudeerd en een stage communicatie zoekt in de cultuursector
• minimum zes weken beschikbaar is in het seizoen 2024-2025
• regelmatig beschikbaar is voor avond- en weekendwerk
• voeling heeft met jongeren en interesse heeft in artistieke processen
• vlot kan werken met Instagram en TikTok en interesse heeft om via deze kanalen jongeren enthousiast te maken voor de podiumkunsten
• een scherpe pen heeft en een sterke visie over hoe je jongeren kan aanspreken
• onze organisatie beter wil leren kennen en wil meedraaien in de dagelijkse werking

Aanbod

Wij bieden:

  • Een warm en betrokken team dat veel ruimte biedt voor eigen initiatief, maar tegelijk voldoende context en sturing geeft. We streven ernaar om stagiairs in hun kracht te zetten.

  • Een complete werkervaring waarmee je alle aspecten van communicatie in de vingers kan krijgen

  • Wanneer en hoe lang je stage komt doen, is te bepalen in onderling overleg. Het is zeker mogelijk om de stage te spreiden over verschillende maanden, of zelfs over het hele seizoen.

Solliciteren

Ben jij de stagiair die we zoeken? Mail een korte motivatiebrief en CV naar antea@fabuleus.be. Vanaf augustus nodigen we je uit voor een verkennend gesprek.

Reageren voor: 21/09/2024
Solliciteren

Ben jij de stagiair die we zoeken? Mail een korte motivatiebrief en CV naar antea@fabuleus.be. Vanaf augustus nodigen we je uit voor een verkennend gesprek.

Reageren voor: 21/09/2024
Categorie
Marketing & communicatie
Type
Stage
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Vlaams-Brabant