Profiel

- Oplossingsgericht en praktisch ingesteld


- Sociaal en vlot- Hart voor cultuur, bezoekt graag evenementen, musea, etc.


- Je wilt ervaring opdoen in het organiseren en coördineren van een vrijwilligerspool


- Studies in communicatie, event/cultuur management, sociaal-cultureel werk, etc. komen zeker van pas voor deze stage, maar andere hands-on ervaring of een grote motivatie zijn evenwaardig.

Organisatie

Brussels Museums

Brussels Museums is een onafhankelijke vzw die meer dan 100 musea in Brussel verenigt. Onze organisatie wil het imago van de Brusselse musea verbeteren en ze voor iedereen toegankelijk maken en houden. Om de musea van de stad te democratiseren, organiseren we tal van initiatieven: Museum Night Fever, Nocturnes, de stadspas Brussels Card, Open Museum, de up-to-date portaalsite brusselsmuseums.be en het museumplan.

Brussels Museums houdt voor de musea ook de vinger aan de pols. Ons doel zijn open musea, die de diversiteit van onze samenleving oprecht weerspiegelen.

Aanbod

-Je kan je tussen 9 maart en 10 juni 2021 vrijmaken om flexibel 2 hele à 2 halve dagen per -week (af te spreken) te werken aan je taak als vrijwilligersverantwoordelijke.


-Je zoekt voor de 8 nocturneavonden het gevraagde aantal vrijwilligers/vrijwilligsters voor de diverse posten in de musea. Tijdens het evenement zoek je oplossingen bij annulaties, beantwoord je vragen, kortom ben jij de contactpersoon voor zowel de musea als voor de vrijwilligers/vrijwilligsters.


-Voertaal: een mix van Frans en Nederlands, met Engels indien nodig.


-Je ontvangt een klein bedrag voor elke dag dat je werkt;


-Afhankelijk van de COVID-maatregelen zul je van thuis uit werken en/of in de Koningsgalerij in het hartje van Brussel.

Functieomschrijving

Heb je een hart voor cultuur en mensen? Wil je in deze tijden de Brusselse musea een duwtje in de rug geven door een evenement in de goede banen te leiden? Dan ben jij de persoon die we zoeken om de coördinatie van een 50-tal vrijwilligers en vrijwilligsters voor onze ‘Nocturnes’ op zich te nemen. We zoeken iemand die oplossingsgericht en praktisch is ingesteld, met een aanleg voor efficiënte organisatie.

Categorie
Andere
Type
Stage
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest