Voltijds Stage


Organisatie
Film Fest Gent
Elk jaar in oktober stelt Film Fest Gent ruim 100 langspeelfilms en 30 kortfilms voor uit de hele wereld. De afgelopen jaren wist het festival een publiek van ruim 130.000 toeschouwers aan te trekken. De 45e editie van Film Fest Gent is voorzien van 9 tot en met 19 oktober 2018. Opnieuw zal het festival ruime aandacht besteden aan filmmuziek, met onder andere de 18e editie van de World Soundtrack Awards op 17 oktober 2018.

De combinatie van film en muziek is sinds het prille begin een onmiskenbaar onderdeel van het festival, maar met de oprichting van de World Soundtrack Academy in 2001 zit filmmuziek pas echt verankerd in het DNA van Film Fest Gent. Die unieke focus komt tot uiting in de vele muziekprojecten die tijdens het festival, maar ook doorheen het jaar georganiseerd worden: van filmmuziekconcerten en industry events tot een compositiewedstrijd, cd opname en filmvertoningen met livemuziek.
Functie
Als assistent(e) op de muziekdienst zorg je mee voor de organisatie en verspreiding van de verschillende muziekevents die georganiseerd worden tijdens het jaarlijkse Film Fest Gent. Je wordt bij aanvang van je stage betrokken bij verschillende facetten die hiermee gepaard gaan: je staat mee in voor de online communicatie van deze events zowel door het opvolgen en implementeren van een social media plan maar ook door het up-to-date houden van de website. Je werkt hiervoor samen met de verschillende diensten binnen Film Fest Gent om alles op elkaar af te stemmen.

Je staat het muziekteam bij met de administratieve opvolging en uitbouw van onder andere de World Soundtrack Academy (opvolging en research nieuwe leden, bijstaan opstart voting etc.), Film Music Industry-activiteiten (doelgroepwerking, opvolging inschrijvingen, etc.) en concerten (teksten schrijven ter promotie van de concerten, opvragen fotomateriaal etc.)

Daarnaast sta je ook mee in voor het ontsluiten van het muziekarchief zowel fysiek (ontsluiting van programmaboekjes, promomateriaal, documenten) als digitaal (afgelopen muziekevents inputten op website, verwerken van digitaal fotoarchief etc.).

Bovenal heb je zelf geen schrik de handen uit de mouwen te steken en om mee activiteiten op te volgen en hiervoor de nodige verantwoordelijkheid te nemen.
Profiel
- Je hebt een hands-on mentaliteit en deinst niet terug voor een uitdaging
- Je kan je snel inwerken in de materie en kan bijgevolg dus autonoom bepaalde processen opvolgen
- Daarnaast ben je ook een echte teamspeler.
- Je werkt systematisch, nauwkeurig en behoudt makkelijk het overzicht
- Je kan organiseren en bent een geboren ondernemer
- Je ben discreet
- Je hebt geen telefoonangst
- Door de hoge werkdruk in de maanden voor en tijdens het festival is professionaliteit, flexibiliteit en
stressbehendigheid zeer belangrijk
- Goede kennis van Nederlands en Engels (zowel schriftelijk als mondeling) is een must, Frans en/of
andere talen zijn een pluspunt
Aanbod
Deze onbezoldigde stage kan zowel vrijwillig als in het kader van een opleidingen gevolgd worden.
De stage kan van start gaan begin maart en kan flexibel ingevuld worden. Fijn zou zijn mocht je het resultaat van je werk kunnen zien waardoor de stage pas afgelopen is eind oktober 2018.
Solliciteren
Contactpersoon: Thomas De Keere
Reageren voor: 24/03/2018

Solliciteren kan door je kandidatuur te sturen naar thomas@filmfestival.be. Graag hadden we een recent CV ontvangen en een korte motivatie waarin je uitlegt waarom jij de ideale stagiair zou zijn.