Organisatie

STUK kunstencentrum

STUK is een bruisend kunstencentrum in hartje Leuven; een huis voor dans, beeld & geluid met internationale uitstraling. Het gebouw omvat meerdere concert- en theaterzalen, een exporuimte, een cinemazaal, een café en veel meer. Van dansvoorstellingen over concerten tot films en expo’s: STUK doet het allemaal. We bieden ook een veelheid aan festivals en contexten om Belgische en internationale kunstenaars op de best mogelijke wijze te presenteren. Ook doen we veel residenties achter de schermen en ondersteunen we producties van nieuw werk.


Functieomschrijving

In voorbereiding van Artefact 2023: Between knowing and understanding - notes on the ecstatic experience (16 feb - 05 maart 2023) zoekt STUK een gedreven stagiair om het productionele team te versterken. De stage start begin december 2022 tot en met 13 maart 2023. Tijdens de stage werk je minstens 3 dagen per week in STUK. In de drukke momenten voor, tijdens en vlak na het festival ligt de frequentie hoger.

Onder begeleiding van de twee productiemedewerkers werk je mee aan de productionele voorbereiding en opvolging van de Artefact tentoonstelling en zijn randactiviteiten. Dit houdt o.a. het kunnen communiceren met en het begrijpen van de noden van kunstenaars, het verzamelen van informatie, het volgen van vergaderingen van het festival team en de daaruit vloeiende opdrachten tot een goed einde brengen, het organiseren van travel, hotel, catering en transporten van kunstwerken en de hospitality van de aanwezige kunstenaars verzorgen.

Een aantal tentoongestelde werken in de tentoonstelling zijn commissie opdrachten m.a.w productie van nieuwe kunstwerken in samenwerking met de kunstenaar. Hiervoor wordt je medewerking gevraagd zoals het zoeken naar geschikte materialen/objecten/mensen en hieromtrent expertise ontwikkelen, offertes aanvragen en aankopen en transporten regelen. In samenspraak kunnen we de stage verder invullen, afhankelijk van je interesses. Zo is er o.a. de mogelijkheid om je te verdiepen in de inhoud van de tentoonstelling en rondleidingen te geven, verantwoordelijk te zijn voor een specifiek en/of participatief project of assistentie te bieden bij de organisatie van de suppoosten.

Profiel

 • sterke affiniteit met hedendaagse beeldende kunst en de programmatie Beeld van STUK
 • overzicht kunnen bewaren in extensieve en complexe planningen
 • accuraat, punctueel, sensitief en communicatief zijn
 • pro-actief, zelfstandig kunnen werken binnen deadlines
 • goed kunnen functioneren in een (festival)ploeg
 • goede pen in Nederlands en Engels
 • goede kennis van courante software en google drive
 • bereid tot avond- en weekendwerk (grotendeels beperkt tot het Artefact festival)

Aanbod

 • intensieve stage met stevige opdrachten onder begeleiding met regelmatige feedback momenten
 • know-how mbt het ‘vormgeven en realiseren’ van een tentoonstelling en de bijbehorende randactiviteiten
 • inzicht in STUK als organisatie
 • een fantastische ploeg om mee samen te werken
Solliciteren

Mail je motivatiebrief en CV voor 9 september 2022 naar ilse.vanessche@stuk.be en inge.lauwers@stuk.be


Reageren voor: 09/09/2022
Solliciteren

Mail je motivatiebrief en CV voor 9 september 2022 naar ilse.vanessche@stuk.be en inge.lauwers@stuk.be


Reageren voor: 09/09/2022
Categorie
Techniek en productie
Type
Stage
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Vlaams-Brabant