Organisatie

STUK kunstencentrum

STUK is een bruisend kunstencentrum in hartje Leuven; een huis voor dans, beeld & geluid met internationale uitstraling. Het gebouw omvat meerdere concert- en theaterzalen, een exporuimte, een cinemazaal, een café en veel meer. Van dansvoorstellingen over concerten tot films en expo’s: STUK doet het allemaal. We bieden ook een veelheid aan festivals en contexten om Belgische en internationale kunstenaars op de best mogelijke wijze te presenteren. Ook doen we veel residenties achter de schermen en ondersteunen we producties van nieuw werk.

Functieomschrijving

In voorbereiding van Artefact 2023: Between knowing and understanding - notes on the ecstatic experience (16 feb - 05 maart 2023) zoekt STUK een gedreven stagiair om het artistieke team te versterken. De stage start begin oktober en loopt tot midden maart. Tijdens de stage werk je minstens 3 dagen per week in STUK. In drukke momenten ligt de frequentie hoger.

Onder begeleiding van curator Karen Verschooren werk je mee aan het artistieke communicatiemateriaal voor de Artefact tentoonstelling en het festival. Dit houdt o.a. in dat je onderzoek doet naar de kunstenaars en kunstwerken in de tentoonstelling, mee schrijft aan de gidsenmap, expogids/cataloog, webteksten en labels, en dat je presentaties mee voorbereidt voor partners. Daarnaast word je het intern aanspreekpunt voor de uitwerking van het materiaal voor publiekswerking en koppel je terug met de publieksmedewerker voor de ontwikkeling van de leesruimte, het expomateriaal voor kinderen en jongeren, de lesmappen voor scholen, etc. In samenspraak kunnen we de stage verder invullen, afhankelijk van je interesses. Zo zijn er o.a. mogelijkheden om ook te proeven van het meer productionele werk, of het geven van rondleidingen.


Profiel

 • sterke affiniteit met hedendaagse beeldende kunst en de beeldende kunstprogrammatie van STUK
 • goede pen in Nederlands en Engels
 • pro-actief, zelfstandig kunnen werken, communicatief
 • goede kennis van courante software en google drive
 • bereid tot avond- en weekendwerk (grotendeels beperkt tot tijdens Artefact tentoonstelling en festival)

Aanbod

 • intensieve stage met stevige opdrachten
 • regelmatige feedbackmomenten > groeimogelijkheden in stage
 • inzicht, kennis en praktijkervaring in het creëren van een tentoonstelling
 • inzicht, kennis en praktijkervaring in het creëren van communicatiemateriaal voor verschillende publieken en doeleinden
 • blik op STUK als organisatie van binnenuit
 • fantastische ploeg om mee samen te werken
Solliciteren

Mail je motivatiebrief en CV voor 9 september 2022 naar karen.verschooren@stuk.be en ilse.vanessche@stuk.be

Reageren voor: 09/09/2022
Solliciteren

Mail je motivatiebrief en CV voor 9 september 2022 naar karen.verschooren@stuk.be en ilse.vanessche@stuk.be

Reageren voor: 09/09/2022
Categorie
Artistiek
Type
Stage
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Vlaams-Brabant