Profiel

 • Je bent iemand die vlot contacten legt en onderhoudt met uiteenlopende organisaties. Daarbij vang je gemakkelijk signalen op, begrijp je achterliggende motieven en schat je contexten correct in. Je gebruikt die ervaring gericht om organisaties verder te helpen.
 • Je hebt een even nieuwsgierige als analytische geest. Je verzamelt kennis, ervaringen en meningen om deelaspecten en verbanden te ontdekken. Die kan je doordacht, logisch en vlot overbrengen naar een groep.
 • Je bent sterk betrokken op de visie en waarden van Demos. Je hebt aandacht voor sociale en maatschappelijke uitsluitingsmechanismen. En in je denken en handelen werk je oplossings- en leefwereldgericht.
 • Je bent een integere teamspeler die collega’s mee op sleeptouw neemt. Je werkt vlot samen en je aanpak stimuleert anderen om dat ook toe doen. Je zoekt feedback op en gaat daarmee aan de slag omdat je trots bent op je werk en dat van collega’s.

Belangrijk: We werven inclusief. We stellen geen voorwaarden qua opleiding of jaren ervaring. Je competenties staan voorop. Ze zijn belangrijker dan je leeftijd, geslacht, handicap of afkomst.

Organisatie

Demos vzw

Cultuur, jeugdwerk en sport hebben een positieve impact op mensen. Het zet mensen in hun kracht en vergemakkelijkt het samenleven. Demos vzw zet in op maximale participatiekansen en een breed inclusief vrijetijdsveld. Om zo, vanuit cultuur-, jeugdwerk- en sportorganisaties, te bouwen aan een meer open en democratische samenleving.

We zoeken een stafmedewerker die samen met onze partners meer en meer gelijke participatiekansen voor kinderen en jongeren kan realiseren in cultuur, jeugdwerk en sport.

Aanbod

 • Een boeiende job met heel wat verantwoordelijkheid in een groeiende werking.
 • Een voltijds contract van onbepaalde duur binnen PC 329.01. Inschaling op B1a. Relevante anciënniteit wordt meegenomen.
 • Een dynamische organisatie waar medewerkers impact en mede-eigenaarschap uitdragen.
 • Vergoeding woon-werkverkeer volgens de derdebetalersregeling. Onze uitvalsbasis is Brussel met mogelijkheid tot thuiswerk.
 • Indiensttreding: zo snel mogelijk.

Functieomschrijving

 • Samen met je collega’s ben je het aanspreekpunt rond participatie voor cultuur-, jeugdwerk- en sportorganisaties. Je geeft hen advies op concrete plannen en ambities. Andere organisaties inspireer en coach je om vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid en sociaal engagement nieuwe paden te verkennen.
 • Je werkt sterk verbindend, over sectoren en beleidsdomeinen heen. Je startpunt is de lokale en Vlaamse jeugdwerkpraktijk. Van daaruit bouw je een breed netwerk uit naar welzijn, zorg, onderwijs, integratie … Je zoekt naar wat nodig is en werkt, en brengt dat over naar organisaties en overheden.
 • Samen met partners breng je professionals met uiteenlopende achtergronden samen in lerende netwerken, veldverkenning en intervisie. Je zet projecten op, faciliteert kennisuitwisseling, organiseert studiedagen en ontwikkelt vorming.
Categorie
Andere
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest