Voltijds Vast


Organisatie
VVJ vzw
VVJ ijvert voor meer, beter en breder lokaal jeugdbeleid in Vlaanderen. Als ledenorganisatie van steden en gemeenten gaat VVJ vol voor kwalitatief lokaal beleid voor kinderen en jongeren. Kinderen en jongeren zijn volwaardige burgers en verdienen in alle beleidsdomeinen een aanpak op maat. VVJ ondersteunt daarbij zowel jongeren, ambtenaren als politici omdat we ervan overtuigd zijn dat kwalitatief kind- en jeugdvriendelijk beleid tot stand komt in een samenspel tussen die drie. VVJ verbindt, inspireert en behartigt de belangen van steden en gemeenten als het over lokaal beleid voor kinderen en jongeren gaat. VVJ levert een uitgebreid pakket diensten aan jeugdambtenaren, schepenen en jeugdraden met o.a. vorming, uitwisseling, begeleiding, producten, advies en publicaties. Vanaf 2019 gaat VVJ door het leven als Bataljong. Onder die prikkelende naam verbinden we verder voorvechters van sterk beleid voor jonge inwoners.

Meer info over VVJ op www.vvj.be.
Word jij onze nieuwe collega?
Functie
Je wordt een drijvende kracht in ons team ‘beleidsparticipatie van kinderen en jongeren’. Vanuit een sterk geloof in beleidsparticipatie versterken jullie jeugdraden, jeugdambtenaren en schepenen bij het uitbouwen van participatie van kinderen, jongeren en hun verenigingen aan het gemeentelijk beleid.
- Je zet regionale uitwisselingen met jeugdraden op uit de provincies Limburg, Vlaams- Brabant en Antwerpen.
- Je geeft met plezier vormingen en begeleidingen op maat.
- Je geeft het ondersteuningsaanbod rond beleidsparticipatie verder mee vorm en sleutelt mee aan onze visie, methodieken, begeleidingen, informatie en tools rond dit thema.
- Je duikt mee in de cijfers van bevragingen van kinderen en jongeren en presenteert een helder rapport.
- Je sociale vaardigheden zet je ten volle in om een stevig netwerk uit te bouwen, ter plaatste te gaan bij onze doelgroep én partners om te weten wat er leeft rond dit thema.

Je bouwt verder mee ons aanbod uit en coördineert vormingsevenementen. Je neemt de coördinatie van een aantal vormingsevenementen in handen en gaat samen met collega’s en de doelgroep aan de slag om hier een succes van te maken.
- Je staat in voor de organisatie van één of meerder vormingsevenementen: van doelen bepalen over uitnodiging tot uitvoering en evaluatie.
- Als creatieve en coachende geest ontwikkel je graag inhoudelijke programma’s, ga je op zoek naar de vormingsbegeleiders die we nodig hebben en begeleid je zelf ook vormingen.
- Je zoekt naar samenwerkingen met een brede waaier aan partners om onze evenementen inhoudelijk een relevante en nuttige invulling te geven.
- Participatief werken is je ding, je staat te springen om onze doelgroep te betrekken bij het vorm geven van onze evenementen.
Profiel
Je bent jong van geest, houdt van humor en gaat graag op in de sfeer van een team.
- Je kijkt er naar uit om ook ’s avonds en in ’t weekend de baan op te gaan om zoekende jeugdraden te ondersteunen, dynamiseren en innoveren om hun rol als beleidsparticipant volwaardig op te nemen.
- Je gelooft rotsvast in de competentie van kinderen en jongeren om mee oplossingen aan te reiken voor de meest complexe samenlevingsproblemen. Bovendien voel je verontwaardiging als je volwassenen in een machtspositie hoort praten over “de jeugd van tegenwoordig…”, “jongeren moeten…” of “jongeren willen…”.
- Je zegt “hell yeah” bij het lezen van: “Lokaal beleid, tot stand gekomen met actieve participatie van kinderen en jongeren en gericht op hun welbevinden, is de ultieme barometer voor een gezonde woonomgeving, een democratische gemeenschap en goed bestuur”.
- Projectmatig werken is je tweede natuur! Een project faseren en plannen, administratief beheren, collega’s op sleeptouw nemen, je werk inschatten naar de pieken en dalen geeft je energie en schrikt je niet af.
- Mensen uit je netwerk omschrijven jou wel eens als een vormingsbeest. Je hebt de aanleg en de talenten van een goede vormingswerker, leest vormingsbehoeften af als een pro en schudt doelstellingen en methodieken zo uit je mouw.
- Je bent gedreven en gemotiveerd en zit vol creativiteit en dynamiek. Visieontwikkeling rond een thema en coachings- en samenwerkingsvaardigheden zijn je tweede natuur. Je bent een organisatorisch talent dat zelfstandig werkt, prioriteiten stelt en om kan met deadlines.
- Je beschikt over een rijbewijs B en schrikt er niet voor terug om de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg door te reizen.
- Affiniteit met de werking van steden en gemeenten is een troef.
Aanbod
- Een dynamische organisatie met ruimte om deze uitdagende functie op een persoonlijke wijze vorm te geven.
- Een team van 14 collega’s met een gedeelde passie rond lokaal beleid voor kinderen en jongeren.
- Een deeltijds contract (80%) van onbepaalde duur in een week van 38u met flexibele werktijden. Zicht op een voltijdse tewerkstelling, indien gewenst.
- 32 verlofdagen per jaar.
- Verloning volgens het loonbarema van de sociaal-culturele sector, PC 329.01. Relevante anciënniteit wordt in rekening gebracht.
- Een aantrekkelijk pakket van extralegale voordelen: Maaltijdcheques van 7 euro per dag - Gratis woon-werkverplaatsing met openbaar vervoer via derdebetalersregeling - De maximale fiets- en autovergoeding voor verplaatsingen in opdracht - Een maandelijks gsm-abonnement t.w.v. 21 euro - Reisbijstandsverzekering en hospitalisatieverzekering.
- Een standplaats in het centrum van Antwerpen op wandelafstand van station Antwerpen-Centraal.
- De mogelijkheid voor thuiswerk.
Solliciteren
Contactpersoon: Frauke Baeyens
Reageren voor: 28/12/2018

- Bezorg je sollicitatiebrief met cv én schriftelijke opdracht uiterlijk op vrijdag 28 december, t.a.v. Frauke Baeyens, fbaeyens@vvj.be. - De schriftelijke opdracht vind je op onze site: www.vvj.be/vacature - Indien we je selecteren, volgt er een gesprek op vrijdag 11 januari 2019. - Je ontvangt ter voorbereiding van dat gesprek een thuisopdracht. - De indiensttreding is bij voorkeur zo snel mogelijk. - Voor inhoudelijke vragen kan je terecht bij onze directeur Jurgen Sprangers, jsprangers@vvj.be of 03 821 06 03. Tijdens de selectie let VVJ erop iedereen dezelfde kansen te bieden. Talenten bij mensen zijn belangrijker dan geslacht, etnische afkomst, handicap of nationaliteit. Wij komen actief op tegen racisme en discriminatie