Organisatie

aardvark en vogeltje VZW

Profiel

Heb je vrije tijd en wil je jouw competenties inzetten voor de promotie van kunst en cultuur zodat deze toegankelijk worden voor iedereen? Heb je zin om mee aan de wieg te staan van een frisse organisatie en ons team te vervoegen om stap voor stap een beweging te ontwikkelen met een maatschappelijke meerwaarde, met aandacht voor participatie en inclusie?

Taakomschrijving

Het versterken van het sociaal-economisch perspectief binnen het team.

Wie zijn wij?

Aardvark en vogeltje is ‘anders dan anders’.
Zij gaat atypisch om met haar kernopdracht, zij doet dat hooggravend en diepvliegend.
Zij is een kleine en frisse vzw die wendbaar en avontuurlijk inspeelt op de actualiteit, haar fijnmazigheid vangt de noden op die niet worden ingevuld door de grote spelers op het veld.
Op een organische manier gaat zij de samenwerking aan met diverse partners, maakt zij een breed netwerk met een open blik, om innige initiatieven tot ontplooiing te brengen. Zij betracht exploratie en creatie gestut door drie pijlers: artistieke expressie (het organiseren, faciliteren, begeleiden van allerlei projecten), vorming (met aandacht voor de biotoop van het gebeuren, het procesmatige, toegankelijkheid), coaching (mensen naar hun artistieke kern gidsen, creatieve processen aanwakkeren, handvaten aanreiken, kunstenaars economisch weerbaarder maken). Wij willen tegemoet komen aan iedereen, zonder iemand uit te sluiten. Zowel mensen die binnen het huidige aanbod hun gading niet vinden zijn welkom, als zij die al ergens hun stek hebben gevonden maar toch nog openstaan voor iets nieuws.
Aardvark en vogeltje situeert zich op het kruispunt van het artistiek - sociaal - economisch veld gericht op een inclusieve maatschappelijke participatie, exploratie en innovatie, waar de mens en zijn verhouding tot kunst, cultuur en creativiteit centraal staat.Functieomschrijving

  • Projecten op zakelijk vlak ontwikkelen en opvolgen

  • Netwerken met partners uit het socio-economisch en socio-cultureel veld

  • De financiële gezondheid van de organisatie bewaken en stimuleren, o.a. door prospectie van sponsor, aanspreken subsidie-kanalen, crowdfunding


Profiel

Kunstminnend


  • Goede communicator, sociaal vaardig met aandacht voor diversiteit en kansengroepen

  • Professionele en oplossingsgerichte houding

  • Doorzettingsvermogen, flexibel, zin voor realiteit en actualiteit

  • Ervaring binnen het socio-economisch werkveld is een pluspunt


Aanbod


Onbezoldigd. Met een onkostenvergoeding zodra daar de middelen voor zijn. De voldoening van een maatschappelijk relevante inzet binnen een hecht team.
Solliciteren

Zend je motivatie met CV via e-mail info@aardvarkenvogeltje.com Meer info nodig? Bel Annemie Diegenant 0475 69 16 10

Reageren voor: 15/11/2021
Solliciteren

Zend je motivatie met CV via e-mail info@aardvarkenvogeltje.com Meer info nodig? Bel Annemie Diegenant 0475 69 16 10

Reageren voor: 15/11/2021
Categorie
Directie en management
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Oost-Vlaanderen