Organisatie

Fairfin

FairFin is een sociaal-culturele beweging die ijvert voor een duurzame en sociaal-rechtvaardige maatschappij, waarin geld een eerlijke rol speelt. Hiertoe voert een team van acht medewerkers onderzoek, campagnes en vorming.

Functieomschrijving

FairFin zoekt een ervaren inhoudelijk medewerker om onderzoek te voeren naar het financieel systeem, om mee campagnes uit te werken, ons netwerk verder uit te bouwen en om mee de visie en strategie van de organisatie te bewaken en ontwikkelen.

De senior inhoudelijk medewerker werkt samen met drie andere inhoudelijke medewerkers met een gelijkaardig takenpakket, en werkt ook nauw samen met de verantwoordelijke communicatie en de coördinatrice van de organisatie.

Concrete taken

 • Onderzoek: Je screent banken en andere financiële spelers, analyseert financiële data, verwerkt rapporten van gespecialiseerde organisaties en instellingen ...

 • Campagne en communicatie: Je maakt de brug tussen technische informatie en de campagnes en communicatie van FairFin naar de buitenwereld. Je schrijft dossiers en toegankelijke artikels.

 • Campagne en netwerking: Je onderhoudt en bouwt verder aan netwerken met gelijkgestemde organisaties en werkt samen rond campagnes.

 • Extern contact: je gaat regelmatig persoonlijk of online in dialoog met beleidsmakers, financiële instellingen en/of pers.

 • Visie en strategie: je bewaakt en ontwikkelt samen met coördinator, de rest van het team en het bestuur de visie en strategie van de organisatie.

 • Ondersteuning: Je ondersteunt in het dagelijkse werk minder ervaren collega’s inhoudelijk medewerker waar nodig.

Profiel

We zoeken een gedreven collega, die inziet hoe groot de impact van het financieel systeem op de economie en de maatschappij is en die graag mee de schouders zet onder de missie van FairFin.

De kandidaat heeft een diploma hoger onderwijs economie, politieke wetenschappen, geografie … of andere vergelijkbare studies óf is gelijkwaardig door ervaring.

De kandidaat is Nederlandstalig en kan zeer goed Engels en Frans, om rapporten te lezen en overleg te plegen over de (taal)grenzen heen.

De kandidaat heeft liefst minimum 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.

De kandidaat kan ingewikkelde zaken toegankelijk maken en is goed in het opzetten van samenwerkingen.

We zoeken iemand die de combinatie van technische bagage, engagement en communicatie- en netwerkvaardigheden in zich heeft. En die voldoende ervaring heeft om visie en strategie te ontwikkelen en junior collega’s te ondersteunen indien nodig.

Aanbod

 • Contract van onbepaalde duur (30,4u/week)

 • Een uitdagende, interessante en maatschappelijk relevante job in een gedreven en warm team met een waarderende en stimulerende organisatiecultuur

 • Mogelijkheid om takenpakket mee vorm te geven, binnen strategische doelstellingen en in overleg met collega’s

 • Gedeeltelijk thuiswerk mogelijk

 • Kantoor dichtbij het station van Brussel Noord

 • Loon volgens barema B1b van PC 329.01

 • Woon-werkvergoeding met het openbaar vervoer of fietsvergoeding, maaltijdcheques en forfaitaire kantoorvergoeding thuiswerk

 • Professionele ontwikkeling dankzij opleiding en coaching


Wij maken werk van een diversiteitsbeleid (gender(identiteit), afkomst, leeftijd, seksuele oriëntatie, handicap of chronische ziekte). Daarom hanteert FairFin arbeidsvoorwaarden die de combinatie van leven en werken eenvoudiger maken. We moedigen kandidaten van specifieke kansengroepen expliciet aan te solliciteren voor deze functie.

Categorie
Andere
Type
Vast
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest