Organisatie

KANAL

KANAL-Centre Pompidou is een nieuw interdisciplinair museum voor moderne en hedendaagse kunst in Brussel, opgericht door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De ontwikkeling en het management zijn in handen van de Stichting KANAL, in samenwerking met het Centre Pompidou. Het museum komt in een omgebouwde Citroën-garage aan het IJzerplein in Brussel.

Het programma van KANAL bestaat uit tentoonstellingen, presentaties van kunstcollecties, live evenementen en nieuwe producties die gevestigde en opkomende kunstenaars een podium bieden. Het aanbod, voor en door het publiek, is multidisciplinair: van muziek tot film, schilderkunst tot digitale media, beeldhouwkunst tot performance. Het programma weerspiegelt de centrale rol in de hedendaagse kunst van mediakunst, performance, immersieve ervaringen en participatie. Tegelijk schetst het de geschiedenis van vooruitstrevende kunstpraktijken uit de 20ste eeuw. De klassieke institutionele formats worden door het programma en onderzoek uitgedaagd, en ook het gevestigde narratief over kunst en haar geschiedenis wordt in vraag gesteld.

Functieomschrijving

Opdrachten

Je maakt deel uit van het departement Productie en bent verantwoordelijk voor de vertaalslag naar scenografische parcoursen van het artistieke programma in het toekomstige gebouw van KANAL. Rekening houdend met de uitdagingen op het vlak van de duurzaamheid bij de opstelling van de tentoonstellingen en in de keuze van de gebruikte materialen, richt je de ruimten op een relevante en ecologisch verantwoorde manier in, waarbij je ook let op de mogelijke synergieën tussen verschillende tentoonstellingen, de eisen op het vlak van publieksonthaal en de voorstelling van de werken in het gebouw. Je werkt nauw samen met de teams verantwoordelijke voor de technische regie van de tentoonstellingen, de artistieke directie en de teams van het departement Gebouw van KANAL.

Tijdens de prefiguratieperiode van het museum krijg je de volgende taken:

 De in te richten ruimten analyseren en documenteren;

 Uitwerken van plannen en (indien nodig) maquettes;

 Een scenografisch beleid uitwerken dat specifiek is voor de tentoonstellingsruimten en dat past bij het artistieke programma en de doelstellingen op het vlak van MVO;

 Manieren bedenken en vormgeven om kunstwerken te presenteren (ontwikkeling van ecologisch verantwoord ontworpen tentoonstellingen, omschrijving van meer verantwoorde ophangsystemen ...);

 De realisatie van de scenografie plannen en budgetteren (uitvoeringstijd, logistiek, middelen ...) binnen vastgelegde termijnen en vooropgesteld budget, in samenwerking met de technische en productieteams;

 De consultatiedossiers voor bedrijven opstellen en bestekken maken;

 Richtlijnen bezorgen aan de dienstverleners die verantwoordelijk zijn voor de opbouw van de scenografie;

 Samen met de Facility Manager en het controlebureau waken over de naleving van de beveiliging van de installaties en de werken, rekening houdend met de hygiëne- en veiligheidsregels en de instructies voor preventieve bewaring van de werken.

Profiel

Je profiel

 Houder van een diploma ruimtelijk ontwerp/creatief ontwerper/ scenografie/ architectuur/ interieurarchitectuur.

 Aangetoonde ervaring in een artistieke context en belangstelling voor hedendaagse kunst.

 Competenties in projectbeheer.  Kennis van preventieve conservatie en duurzaam scenografisch ontwerp.
 Beheersing van Office-pakket en 3D ontwerpsoftware (Sketchup, Autocad, Vectorworks …).
 Voorliefde voor teamwerk en delen van kennis.
 Rigoureus en precies, zin voor detail en organisatie.
 Creatief en bereid om voorstellen te doen.
 Artistieke, praktische, technische en theoretische benaderingen kunnen formuleren
 Vlotte beheersing van het Frans en/of het Nederlands en begrip van de andere taal.

Aanbod

Wij bieden jou:

Een voltijds contract van bepaalde duur (1 jaar).

 Een aantrekkelijke bezoldiging en extralegale voordelen:

o Hospitalisatieverzekering

o Pensioenverzekering

o Maaltijdcheques van 8 euro

o MIVB-abonnement

o GSM-abonnement

o 8 extra verlofdagen

 Telewerken met 45 euro/maand als forfaitaire vergoeding.

 Werk in een stimulerende omgeving in een museale instelling in volle opbouw.

De KANAL Stichting wil een afspiegeling zijn van de Brusselse bevolking, met personeel en publiek dat even divers is als de gemeenschappen waarvoor het werkt. We moedigen kandidaten die deze waarden onderschrijven aan om te solliciteren. KANAL discrimineert op geen enkele manier. Je kandidatuur wordt behandeld op basis van objectieve criteria die rechtstreeks verband houden met de voor de functie vereiste vaardigheden en/of gezochte ervaring.

Solliciteren

Interesse?

Bezorg ons je kandidatuur (motivatiebrief en gedetailleerd cv) per e-mail als één PDF-document, ter attentie van Amélie VERMEESCH, HR-verantwoordelijke, via jobs@kanal.brussels, uiterlijk tegen 10/12/23. Gelieve in de onderwerpregel volgende bewoording te gebruiken: ” Scenograaf/ Scenografe Tentoonstellingen”. Sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 11/04/24.

Reageren voor: 10/12/2023
Solliciteren

Interesse?

Bezorg ons je kandidatuur (motivatiebrief en gedetailleerd cv) per e-mail als één PDF-document, ter attentie van Amélie VERMEESCH, HR-verantwoordelijke, via jobs@kanal.brussels, uiterlijk tegen 10/12/23. Gelieve in de onderwerpregel volgende bewoording te gebruiken: ” Scenograaf/ Scenografe Tentoonstellingen”. Sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 11/04/24.

Reageren voor: 10/12/2023
Categorie
Techniek en productie
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest