Profiel

Je wordt warm van mensen en hun verhalen. Je hebt een sterke basiskennis van techniek, een oor voor detail en gaat zorgvuldig om met gevoelig materiaal. Je kan een afgebakend engagement aangaan bij Relaas en hebt zin om deel te worden van ons team.

Organisatie

Relaas

Relaas is een podcast van een collectie waargebeurde verhalen, verteld door mensen die ze zelf hebben meegemaakt. Het team achter Relaas is ervan overtuigd dat iedereen een verhaal heeft dat de moeite is om te vertellen. Daarom coachen we gewone mensen om hun verhaal zo goed mogelijk live te brengen. Daarna worden de verhalen ook verspreid in onze podcast, die op zo’n 10.000 luisteraars per week mag rekenen (op www.relaas.be vind je alle verhalen terug).

Momenteel is er zowel in Gent als in Antwerpen een Relaas-team actief. Deze teams bestaan uit enthousiaste, warme mensen die zich vrijwillig engageren om Relaas te trekken. Zij zoeken en coachen vertellers, organiseren vertelavonden, voorzien de communicatie errond, maken opnames en montages en zetten de podcast online. De coördinator van Relaas helpt om dit allemaal in goede banen te leiden.

Omdat we bij Relaas maar niet genoeg krijgen van goede verhalen, breiden we onze werking heel graag uit naar Brugge.

Aanbod

Onze podcast bestaat bijna zes jaar en werd intussen meer dan een miljoen keer beluisterd. Momenteel zorgen twee mensen voor de montage en publicatie van de wekelijkse Relaas podcastafleveringen, gewoonlijk door 1 keer per maand samen te komen om afleveringen te maken en in te plannen. Als je je wil engageren om ook hieraan je steentje bij te dragen, is je hulp zeker welkom. We voorzien uiteraard voldoende tijd om je te begeleiden waar nodig en organiseren jaarlijks ook een workshop om onze en jouw kennis over het opnemen en monteren van verhalen uit te breiden.

Functieomschrijving

Als technicus/a voor de Brugse vertelmomenten sta je als vrijwilliger in voor de PA van de vertellers en voor de opnames van hun verhalen. We streven naar vier Brugse vertelmomenten per jaar, vier avonden dus waarop je je vrij maakt om ons technisch bij te staan. Relaas voorziet alle materiaal en biedt voor de eerste Brugse vertelmomenten graag technische ondersteuning als je dat wil. Wanneer een vertelmoment op een nieuwe locatie doorgaat, ga je eerst op locatiebezoek voor een soundcheck. Op de avond zelf zorg je ervoor dat je op tijd aanwezig bent voor de setup: je stelt de micro en de geluidsversterking goed af. Tijdens het event regel jij het geluid, speel je de Relaas-jingle af en maak je de opnames die later de basis zijn voor de podcast. Achteraf berg je al het materiaal zorgvuldig op.Categorie
Techniek en productie
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Freelance
Regio
West-Vlaanderen