Deeltijds Vrijwilligerswerk


Organisatie
BOND ZONDER NAAM
Bond zonder Naam bouwt elke dag aan een zorgzame samenleving. Dat doen we enerzijds door mensen die in een moeilijke situatie leven, kansen te geven. Bv. een kans op betaalbare voeding in de Sociale Kruidenier, op werk of een zinvolle bezigheid of op een beter leven door herintegratie. Hierbij spreken we kwetsbare mensen aan op hun eigen talenten en kracht.
Tegelijkertijd willen we gewone burgers inspireren en laten stilstaan bij wat ze denken en voelen. Met onze doordachte spreuken en het vrijwilligerswerk willen we ogen openen en harten verbinden. De BZN vormingen willen dan weer groeikansen en persoonlijk inzicht bieden. Samen werken we aan een samenleving waar ieder mens telt.
Functie
o Je bent het lokale aanspreekpunt en vertegenwoordigt Bond zonder Naam lokaal.
o Je kan je vrijmaken tijdens de twee opleidingsweekends voor vormingsvrijwilligers (op 16 & 17 juni en op 8 & 9 september 2018) en op het intervisiemoment op 8 december 2018. De workshops zelf vinden plaats in het najaar 2018. Bij het plannen van de workshopdata in het najaar wordt rekening gehouden met jouw woonplaats en beschikbaarheid.
o Je engageert je voor minstens 3 jaar als vormingsvrijwilliger bij BZN.
o Je geeft de luisterworkshop’ Empathisch en Verbindend Luisteren’ (open aanbod) jaarlijks minstens drie à vijf keer in jouw regio in het najaar, met logistieke ondersteuning van BZN. Aanvullend geef je occasioneel nog een workshop bij een organisatie in het voorjaar.
o Je wil groeien in je vormingsvrijwilligerswerk en bent bereid bij te leren.


Profiel
Welk profiel zoeken we?
o Je hebt voeling met Bond zonder Naam als beweging.
o Je hebt een verbindende, open en tolerante houding.
o Je wil mensen vanuit het hart aanspreken, inspireren en helpen in hun groei
o Je bent empathisch en luistert graag naar het verhaal van mensen.
o Je beheerst de basisvaardigheden in het geven van vormingen
o Je hebt nog wat vrije tijd over voor het goede doel.
Aanbod
Wat bieden we jou aan?

o Groeikansen in de vorm van gratis opleidingen die jouw vrijwilligerswerk bij Bond zonder Naam en je persoonlijk leven kunnen verrijken. Je wordt, samen met andere regionale vormingsvrijwilligers, onder professionele leiding van expert Chris de Ketelbutter (directeur Tele-Onthaal), coach Yannick Lierman (Quinx) en vrijwilligerscoach Sofie Legon (BZN), ondergedompeld in het thema Empathisch en Verbindend Luisteren en krijgt een opleiding in de kunst van het vorming geven tijdens twee opleidingsweekends, wordt begeleid tijdens de workshops in het najaar en bij het intervisiemoment in december.
o De mogelijkheid om in een fijne werkomgeving nieuwe mensen te leren kennen en deel uit te maken van een enthousiaste vrijwilligerswerking.
o De kans om iets te betekenen voor onze vrijwilligers en andere deelnemers die inschrijven voor de workshops. Door je engagement bij BZN steun je meteen ook kwetsbare doelgroepen en draag je bij aan een duwtje in de rug voor kansarmen in onze samenleving.
o Praktische, inhoudelijke én persoonlijke ondersteuning.
o Ontmoetingen met collega-vrijwilligers om ervaringen mee uit te wisselen.
o Een vrijwilligersverzekering.
o Terugbetaling van je vervoersonkosten bij de workshops


Solliciteren
Contactpersoon: Sofie Legon vrijwilligerscoach
Reageren voor: 25/04/2018

Contacteer onze vrijwilligerscoach Sofie voor een kennismakingsgesprek: vrijwilligerswerk@bzn.be