Profiel

Je kent Brussel en Molenbeek goed en hebt ervaring met het werken in een grootstedelijke, superdiverse omgeving. In je werk ben je creatief en flexibel, je gaat op zoek naar partnerschappen. Je hebt ervaring in het ontwikkelen en faciliteren van participatieprocessen en je kan projecten van A tot Z uitwerken. Je hebt een hart voor sociaal-cultureel werk. Je hebt ervaring met rapportering aan overheden. Je kan je uitdrukken in het Nederlands en in het Frans. Je bent bereid tot avond- en weekendwerk en kan om met een flexibel uurrooster.


Als publiekswerker ondersteun je ook bestaande projecten van collega’s in de VK. Daarvoor is het belangrijk dat je een teamspeler bent die graag met andere mensen samenwerkt, maar ook onafhankelijk genoeg is om zelf op pad te gaan. Jouw taak is om de directe omgeving van de VK een plaats te geven in onze werking. Daarvoor moet je je eigen mening en wil soms opzij kunnen zetten, om zo te komen tot een gedeeld maatschappelijk doel.


Je ben in het bezit van een Bachelor diploma of gelijkgesteld met werkervaring.

Organisatie

De Vaartkapoen

De Vaartkapoen, of kortweg VK is een gemeenschapscentrum en muziekclub in Molenbeek. In mei 2019 verliet de VK voor grote renovatiewerken haar vertrouwde stek in downtown Molenbeek. Samen met Recyclart bouwden we de voormalige drukkerij in de Manchesterstraat om tot restaurant, kunstencentrum, buurthuis en concertzaal MANCHESTER, waar we tot de opening van de nieuwe VK zullen blijven. In 2022 opent de nieuwe VK zijn deuren. Naast een splinternieuwe concertzaal en verschillende ateliers en ontmoetingsruimtes, krijgen we er een buitenruimte, buurtplek en co-working café bij. De VK is één huis, met een focus op Muziek, Maatschappij en Molenbeek.

Aanbod

Een boeiende gevarieerde deeltijdse job (70%) van onbepaalde duur (correct loon, volgens de geldende barema’s PC 329), binnen een hecht en geëngageerd team, met een waaier aan ontplooiing- en opleidingsmogelijkheden in hartje Molenbeek.

Functieomschrijving

Voor de realisatie van dit participatieproject is de VK op zoek naar een publiekwerker. De publiekwerker is iemand die gemakkelijk contacten legt en kan werken met verschillende doelgroepen (leeftijd, gender, seksualiteit, religie, afkomst,…). Durft en niet terugdeinst om op te straat te gaan om te observeren, in dialoog te gaan en te luisteren naar de noden, klachten en kansen van Molenbekenaars.


Enkele taken


  • Ontwikkelen van beheersvormen rond het samen gebruik van ruimten
  • Ondersteunen en optimaliseren van buurtinitiatieven
  • Werken aan een gedragen aanwezigheid van de VK in de buurt
  • Begeleiding en opvolging van het kunstintegratieproject
Categorie
Artistiek
Type
Vast
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest