Voltijds Stage


Organisatie
Festival van Vlaanderen Brussel
Wie? Het Festival van Vlaanderen Brussel is de organisator achter het Klarafestival, een festival dat klassieke muziek van uitzonderlijk internationaal niveau brengt in Brussel, Antwerpen en Brugge.

Wat? Daarnaast heeft het FVV Brussel ism SOS Kinderdorpen ook een heel mooi participatieproject: the Sound of Home. The Sound of Home zorgt ervoor dat we jaarlijks een 100-tal vluchtelingenkinderen over heel België naar de muziekschool kunnen laten gaan. Wij verzorgen de communicatiecampagne, de werving van de kinderen verloopt ism sociale partners als Fedasil, Rode Kruis, Minor ‘n Dako en andere. Verder zorgen we voor instrumenten voor de kinderen, en ook voor de relatie met de muziekscholen over Vlaanderen, Brussel en Wallonië. In de komende twee maanden starten we de inschrijvingen van de jongeren terug op voor het muziekschooljaar 2018-2019, dat in september start.
Alle info vind je op www.soundofhome.be.
Functie
Je bent projectmedewerker voor the Sound of Home. Dit houdt in dat we de tweede editie, die start in september 2018, op de rail gaan zetten. Relaties opnemen bij Fedasil, Rode Kruis, Croix-Rouge, Minor 'n Dako, SOS Kinderdorpen maar ook bij muziekscholen in Vlaanderen, Brussel en Wallonië, is jouw taak. Mensen motiveren zodat we zoveel mogelijk enthousiaste kinderen vinden die zo goed mogelijk ontvangen worden in de muziekscholen. Diverse partijen dus met de neus in dezelfde richting houden is cruciaal. Daarvoor is jouw enthousiaste spirit onontbeerlijk!
Profiel
Over jou
Jij bent het organisatietalent van je vriendenkring. Zonder jouw aansturing is er chaos.
Je bent niet vies om de administratieve kant van projecten op te volgen (Excel doet je hart sneller slaan).
Je werkt graag samen met mensen en stuurt met plezier externe partners aan (de telefoon is je beste vriend).
Je durft al eens van de bewandelde paden af te gaan. Een proactieve suggestie hou je niet voor jezelf.
Je denkt mee, maar voert ook uit. Een probleem? Je bent al aan de oplossing bezig.
Je bent nauwgezet en opmerkzaam. Er is niets dat je uit het oog verliest. En al zeker niet de wensen van onze partners.
Je ziet wat leeft bij andere mensen. Non-verbale communicatie is jouw stokpaardje.
Je rijdt graag rond in België. Muziekscholen en opvangcentra verdienen een gezicht in dit project.


Teamplayer
Teamwerk werkt volgens jou het beste. Je stuurt externe partners aan in functie van een harmonieus eindresultaat waar je fier op kan zijn.
Rapporteren en overleggen doe je met de verantwoordelijke van het project.

Rots in de branding
Externe partners zoals muziekscholen en sociale organisaties kunnen probleemloos bij jou terecht met vragen over the Sound of Home. Jij kan deze verantwoordelijkheid prima aan dankzij jouw overzicht. Je bent zelfstandig en coördineert kleinschalige opdrachten tegen de vooropgestelde deadline. Je kan terecht bij de projectcoördinator voor begeleiding, maar jij bent degene die het project laat draaien.

Eye for detail
Als jij aan iets begint, rust je niet tot alle puntjes op de i staan. Je leeft je helemaal uit als je projecten mag uitwerken en plannen van a tot z. Enkel het beste is goed genoeg, en zo hoort het ook op het niveau waarop jij straks dit project realiseert.

Andere vereisten
Rijbewijs B
Aanbod
WHAT’S IN IT FOR YOU?
Je krijgt de kans om intensief en van dichtbij betrokken te zijn bij de realisatie van de tweede editie van the Sound of Home.
Een BIO-wat? Een BIO-stage is een manier om je in te werken in het werkveld en ervaring op te doen in een voor jou nog onbekende branche. Sta je aan het begin van je carrière of ben je klaar voor iets nieuws? Leer, experimenteer en haal alles uit deze stage om jezelf klaar te stomen voor je droomjob.
Verloning: € 781,29 per maand - combineerbaar met je werkloosheidsuitkering indien van toepassing. Vakantiegeld, wettelijke & extra-wettelijke feestdagen in de periode van de stage én 6 vakantiedagen inbegrepen. Vergoeding van woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en GSM-abonnement tot €20 per maand.

PRAKTISCH
De BIO-stage is voltijds en begint zo snel mogelijk (bv 2 mei) en duurt tot 31 oktober. Dan zijn alle kinderen gestart op de muziekschool.
Solliciteren
Contactpersoon: Sophie Detremmerie
Reageren voor: 29/04/2018

Laat van je horen! Kruip in je pen of pak de telefoon vast en overtuig ons van je kunnen via sophie@klarafestival.be / +32 (0) 475 960 424.