Organisatie

Link in de Kabel vzw

Voorstelling van de organisatie:

Link in de Kabel bouwt een brug naar sociale inclusie door kinderen en jongeren in een kwetsbare situatie digitaal vaardig en weerbaar te maken.

Reeds 20 jaar bestrijdt Link in de Kabel de digitale kloof bij kinderen en jongeren in een kwetsbare situatie. Hierbij zien we digitale vaardigheden en mediawijsheid niet als een doel op zich maar eerder als een middel tot sociale vooruitgang en een wapen in de strijd tegen (kans)armoede. Link in de Kabel gelooft dat een geïntegreerde aanpak essentieel is in het werken aan e-inclusie. Daarom ondersteunen we ook lokale besturen en organisaties in het uitwerken en implementeren van een e-inclusiebeleid.

LeerEcoSysteem:

LeerEcoSysteem is een partnerschap tussen Stad Borgloon, Link in de Kabel, Jeugdhuis ’t Biejke, In-Z en PIBO.

Het gevormde partnerschap wenst zich te engageren tot het vormen van een LeerEcoSysteem Borgloon en Zuid-Limburg. De partners wensen een dynamische omgeving te creëren waar voor jongeren en volwassenen uit de regio van Zuid-Limburg nieuwe leerkansen worden aangeboden om levenslang en levensbreed te leren. De partners werken toe naar een florerend en divers ecosysteem in de 4 landelijke gemeenten in de streek (Borgloon, Tongeren, Wellen en Heers) dat ‘levenslang leren’ aanbiedt in een andere vorm en wordt georganiseerd in de dagelijkse realiteit van inwoners en bezoekers. Het partnerschap wil aanbod creëren en experimenten opzetten voor 12+ jongeren, hun (groot)ouders, nieuwkomers en ouderen. En deze doelgroepen zo meer kansen geven om zich te ontwikkelen en hun talent, interesse of passie betekenisvol in te zetten. Het partnerschap wenst het ‘leren’ te organiseren rond 21e eeuwse en streekgebonden vaardigheden, zowel op niveau van het individu, als op niveau van de vele partners als op niveau van de regio (uitbouw leercultuur en talentontwikkeling in de streek Zuid-Limburg). Het leerecosysteem Borgloon en Zuid-Limburg ziet specifieke kansen en hefbomen in het werken rond digitalisering (e-inclusie/multimedia), streekgebonden innovatie en ontwikkeling (o.a. in agrarische sector) en in artistieke expressie.

Functieomschrijving

Als projectmedewerker werk je mee aan het realiseren van de doelstellingen van onze organisatie en het partnerschap. Je bent en blijft op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot e-inclusie, digitale kloof en mediawijsheid.

Je bent een creatieve geest die anderen kan aansteken met jouw ideeën en enthousiasme. Je zet, in co-creatie met partners en jongeren mediawijze, kunstzinnige en innoverende experimenten op.

Je krijgt de kans om vanaf de start mee te werken aan de uitbouw van een uniek project met bovenlokale uitstraling.

Je staat in voor het digitaal-creatief experimenteel aanbod vanuit Link in de Kabel.

Je maakt deel uit van een klein team en rapporteert rechtstreeks aan de algemeen coördinator.

Profiel

Jouw talenten

 • Jouw mens- en maatschappijvisie sluit aan bij deze van Link in de Kabel
 • Je hebt kennis van of een sterke voeling met de begrippen e-inclusie, sociaal-artistiek werken en mediawijsheid.
 • Je bent leergierig in het doorgronden van de problematieken eigen aan een gedigitaliseerde maatschappij.
 • Je bent een goede communicator zowel binnen als buiten de organisatie.
 • Je bruist van ideeën en kan die in heldere bewoordingen op papier zetten.
 • Je denkt strategisch en innovatief en kan het voortouw nemen in een netwerk van lokale overheden en organisaties.
 • Creativiteit is your middlename! Je bedenkt en realiseert experimentele activiteiten en zorgt voor kruisbestuiving en synergie tussen de verschillende partners van het LeerEcoSysteem.
 • Je vindt uitdaging in een afwisselende job met veel zelfstandigheid.
 • Je hebt voeling met de lokale, landelijke context in Zuid-Limburg.
 • Je beschikt minstens over een bachelor diploma of gelijkgestelde ervaring.

Aanbod

 • Een fulltime of 4/5 contract van onbepaalde duur met onmiddellijke indiensttreding
 • Verloning volgens barema 329.01, B1C met verrekening van relevante anciënniteit
 • Een hospitalisatie- en tandheelkundeverzekering
 • Een werkplek in het mooie Borgloon, parel van Haspengouw
 • Je krijgt de kans om nauw samen te werken met diverse partners binnen het netwerk en mee te bouwen aan een organisatie in volle bloei
 • Een goede work-life balance met mogelijkheid op thuiswerk
Categorie
Andere
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Limburg