Organisatie

OKSO vzw (Forum Open Kerk Sint-Odulphus) Borgloon

OKSO VZW (Forum Open Kerk Sint-Odulphus)

is een vereniging van gedreven onderlegde vrijwilligers, die het culturele potentieel van de Sint-Odulphuskerk Borgloon geactualiseerd wil ontsluiten en open stellen voor de brede gemeenschap. In het kader van deze doelstelling realiseert OKSO een bijzonder project rond een nieuwe kunstruimte en een gedocumenteerde pelgrimage/wandelpad, geïnspireerd door het vermaarde verhaal van Christina Mirabilis (+1224) dat gesitueerd is in Borgloon en Sint-Truiden. Het project wordt gerealiseerd in een participatief proces met (reeds gekende) betrokkenen uit de wereld van hedendaagse kunst, erfgoed, toerisme, spiritualiteit en welzijn, waarbij een bijzondere focus wordt gelegd op mentale kwetsbaarheid en psychisch lijden.

OKSO staat voor openheid, vrij van institutionele of confessionele banden. We zijn overtuigd van de actueel inspirerende kracht van het verhaal van Christina, en de maatschappelijke relevantie ervan voor diverse doelgroepen en de brede gemeenschap.

Functieomschrijving

Wij zoeken een projectleider die dit Christinaproject coördineert en mee ontwikkelt, samen met de stuurgroep en de projectinitiators. Het gaat om het aansturen en begeleiden van drie werkgroepen van vrijwilligers (onderzoek; kunst-kluis; pad & publicatie) en een netwerk van stakeholders en organisaties die met de thematiek of de methodiek verbonden zijn.

 • Jouw opdracht is ervoor te zorgen dat – stapsgewijs – de doelen van het project binnen de afgesproken termijn gerealiseerd worden en de strategische keuzes uitgevoerd worden, zoals staat uitgeschreven in het projectplan.
 • Je (bege-)leidt drie deelgroepen van het project (in nauw contact met de resp. projectinitiators) in het maken van hun planning, de realisatie van hun opdracht en hun onderlinge samenwerking.
 • Je stuurt de operationele uitwerking van het project aan, van de werkgroepen en de opdrachten van de deelnemers afzonderlijk, en brengt alles samen tot één gecoördineerd en samenhangend geheel
 • Je organiseert wat nodig is voor de productie van de respectievelijke creaties en de presentatie (transport, catering, offertes …).
 • Je archiveert het projectproces op een professionele overzichtelijke manier (in samenwerking met de medewerkers).
 • Je bent contactpersoon voor de initiators en het bestuur en je betrekt de verschillende partners en stakeholders uit het netwerk bij de uitwerking van het project

Profiel

Competenties

 • Je hebt ervaring in planning, organisatie en coördinatie van projecten.
 • Je wordt blij van uitdagingen aanpakken en doelgericht realiseren.
 • Je hebt enige affiniteit met en interesse voor kunst en erfgoed. Je gelooft in het verbindende en stimulerende potentieel ervan.
 • Je kan je snel inhoudelijke thema’s en doelen eigen maken en samen met de projectinitiators omzetten in een duidelijke en resultaatgerichte aanpak.
 • Je bezit managementskills om participatief aan de slag te gaan met een uitgebreide groep vrijwilligers en medewerkers. Voldoende ervaring hierin is aangewezen.
 • Een basis aan administratieve skills is uiteraard ook nodig.

Ervaring en kennis

 • Ervaring in projectmanagement en projectorganisatie zijn een voorwaarde.
 • Ervaring in de kunsten, erfgoed, cultuur strekt tot aanbeveling

Aanbod

We bieden je een boeiend project waarin kunst, erfgoed, verhalen, ontmoeting, maatschappelijke relevantie, netwerking,… samenkomen. En daarin krijg je veel creatieve en organisatorische vrijheid.

Je mag werken met een gevarieerde, betrokken en gedreven groep van vrijwilligers met uiteenlopende deskundigheid.

Je werkt in het onwaarschijnlijk mooie natuur-cultuur-historische kader van Borgloon en Haspengouw.

Het betreft een deeltijdse opdracht, ingeschat op een 80-tal werkdagen, gespreid over 2 jaar.

Je kan aan de slag op verschillende manieren. We kijken naar jouw talenten en hoe we tot een samenwerking kunnen komen. Daarom is de vorm van tewerkstelling onderhevig aan wie jij bent.

 • Bv als freelance-medewerker in dienstopdracht (bv. via een interim)
 • of als zelfstandige (op basis van offerte).
Categorie
Artistiek
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Freelance
Regio
Limburg