Organisatie

meemoo

Over meemoo

Samen met organisaties in cultuur, media en overheid zet meemoo zijn schouders onder de zorg voor en het gebruik van hun (digitaal) archief. Concreet digitaliseren en archiveren we Vlaams archiefmateriaal voor meer dan 160 organisaties en ontsluiten we het voor verschillende doelgroepen. Daarnaast ondersteunen we organisaties en kunstenaars met raad en daad, via kennisplatformen, samenwerking in projecten en het beantwoorden van praktijkvragen. Meemoo bestaat op dit moment uit ruim 50 medewerkers en is gevestigd in Gent.

Functieomschrijving

Elke dag zet meemoo zich in voor de archieven van Vlaamse organisaties in cultuur, media en overheid en delen we expertise over het beheer van (digitaal) erfgoed. In dat kader bouwen we momenteel aan een duurzame oplossing voor de landelijke erfgoeddatabanken Erfgoedplus en Erfgoedinzicht. We zijn op zoek naar een gedreven projectleider die mee aan het roer staat van dit traject.


Je bent verantwoordelijk voor het opleveren van SaaS-oplossing(en) voor een brede en diverse groep aan gebruikers (zoals musea, archieven, bewaarbibliotheken, ... ). Je werkt hiervoor samen met het meemoo-team, maar je vormt ook de brug naar de gebruikers en stakeholders. Op langere termijn bouw je een roadmap uit voor de verschillende diensten en voorzie je samen met je team de nodige ondersteuning voor de gebruikers.


Projectleider Digitale Erfgoedplatformen


krak in plannen, structureren en coördineren van IT-projecten


communicatief en gebruikersgericht


in je sas met SaaS
Jouw takenpakket


 • Als projectverantwoordelijke leid je de ontwikkeling van de twee nieuwe systemen, een registratieplatform en een collectiebeheersysteem, die Erfgoedplus en Erfgoedinzicht zullen vervangen in goede banen: je coördineert de analyse en aanbestedingsprocedures, je communiceert met de stuurgroep en de stakeholders, je bewaakt planning en budget.
 • Samenwerking en communicatie met externe stakeholders zijn essentieel in dit project: door je sterke communicatie weet je te enthousiasmeren maar schep je tegelijkertijd ook realistische verwachtingen.
 • Je plant de transitie van de oude naar de nieuwe platformen zodat gebruikers zich zo snel mogelijk thuis voelen en zodat alle data correct gemigreerd zijn.
 • Je werkt samen met externe leveranciers en je controleert de kwaliteit van wat opgeleverd wordt.

Profiel

Jouw profiel


 • Met minimaal 5 jaar relevante werkervaring op zak, weet je van wanten op het vlak van projectleiding.
 • Je bent een kei in zelfstandig werken en structuur is je tweede natuur. Je bent geboren met een goede dosis gezond verstand.
 • Je bent een krak in communicatie en trekt je goed uit de slag in het Nederlands en Engels. Je vertaalt vragen en bezorgdheden van gebruikers en stakeholders in oplossingen en werkbare compromissen.
 • Je hebt ervaring in het bouwen en/of configureren van SaaS-oplossingen en in de migratie van data naar nieuwe toepassingen.
 • Change management bij gebruikers met een beperkte technische bagage is jou niet vreemd.
 • Ben je vertrouwd met (linked) open data en het gebruik van open standaarden, dan is dat een plus.

Aanbod

Ons aanbod


We bieden een voltijds contract aan van onbepaalde duur, voor een job waarin je het verschil maakt voor een heleboel organisaties in de cultuur- en erfgoedsector. Jouw inspanningen zorgen ervoor dat meer erfgoeddata gedeeld en toegankelijk worden, zodat iedereen ermee aan de slag kan.


Je krijgt de kans om mee vorm te geven aan een nieuw project binnen onze werking, geruggensteund door het ruimere meemoo-team. Je komt terecht in een ambitieuze omgeving waarin we snel schakelen, maar ook graag met een stevige kop koffie of thee over onze weekendplannen praten.


Bovendien:


 • maak je deel uit van een jong en dynamisch team, in een werkomgeving waar er voldoende ruimte is voor initiatief.
 • draai je mee in een organisatie die staat voor innovatie in het Vlaamse media- en cultuurlandschap.
 • wordt ons kantoor in Gent je uitvalsbasis, maar heb je de mogelijkheid om regelmatig van thuis uit te werken.
 • mag je rekenen op een marktconform salaris in lijn met je ervaring.
 • is het heel fijn werken bij meemoo. Vraag maar aan Bart, Lobke of iemand anders uit ons team.
Solliciteren

Interesse?

Reageren kan tot en met 17 oktober. Mail je motivatiebrief en cv naar patricia.roggeman@meemoo.be. Voor meer informatie over meemoo of deze vacature kan je steeds contact opnemen met Nico Verplancke (nico.verplancke@meemoo.be), directeur van meemoo.

Reageren voor: 17/10/2021
Solliciteren

Interesse?

Reageren kan tot en met 17 oktober. Mail je motivatiebrief en cv naar patricia.roggeman@meemoo.be. Voor meer informatie over meemoo of deze vacature kan je steeds contact opnemen met Nico Verplancke (nico.verplancke@meemoo.be), directeur van meemoo.

Reageren voor: 17/10/2021
Categorie
Andere
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Oost-Vlaanderen