Organisatie

Iedereen Leest

Iedereen Leest vzw is op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde collega om haar team en werking te versterken. Als projectcoördinator ben je verantwoordelijk voor het in goede banen leiden en het op elkaar afstemmen van een aantal opstartende (piloot)trajecten die in het kader van het Leesoffensief door Iedereen Leest worden uitgevoerd.

Organisatie:

Iedereen Leest coördineert leesbevorderingscampagnes en –programma’s zoals Jeugdboekenmaand, Voorleesweek, de Leesjury en Boekstart. Als kennis- en expertisecentrum voor leesbevordering en kinder- en jeugdliteratuur is Iedereen Leest het aanspreekpunt voor iedereen die begaan is met lezen en leesplezier. We werken samen met organisaties uit het boekenvak, met bibliotheken en met een brede groep van partners uit cultuur, media, onderwijs en welzijn. We zorgen in eerste instantie voor de ondersteuning van professionals (bibliotheek, kinderopvang, onderwijs …) in hun rol als leesbevorderaar, maar sensibiliseren met onze campagnes ook het brede publiek over het belang van lezen. We organiseren studiedagen en vormingstrajecten en in onze vakbibliotheek verwelkomen we iedereen die zich wil verdiepen in literatuuronderzoek naar leesbevordering en kinder- en jeugdliteratuur. Iedereen Leest is ook actief in een internationaal netwerk van leesbevorderingsorganisaties.

Iedereen Leest heeft haar kantoor in Antwerpen, Frankrijklei 130/4, op wandelafstand van het Centraal Station.

Functieomschrijving

Als projectcoördinator sta je in voor de coördinatie van een aantal opstartende (piloot)trajecten die Iedereen Leest uitvoert in het kader van de actie-agenda van het Leesoffensief.

Plaats in de organisatie:

Bij Iedereen Leest werken we in wisselend teamverband aan projecten en programma’s. Projectteams worden complementair en wisselend samengesteld in functie van de expertise die nodig is voor het bereiken van de vooropgestelde doelen. Als projectcoördinator van een aantal meerjarige piloottrajecten werk je nauw samen met inhoudelijke kennis-, educatieve en communicatiemedewerkers en met externe partners. Je rapporteert aan de directie en zakelijke leiding.

Takenpakket:

  • Je bent het intern en extern coördinerend aanspreekpunt voor de piloottrajecten.
  • Je bent verantwoordelijk voor de opmaak van de projectplanning, het formuleren van (project)doelstellingen en acties.
  • Je stelt het tijdpad op en volgt nauwgezet de financiële en inhoudelijke planning op.
  • Je organiseert netwerkmomenten en structureel overleg met alle betrokken interne en externe medewerkers en partnerorganisaties.
  • Je staat in voor het inplannen en organiseren van studiedagen, webinars, vormingsmomenten en andere acties.
  • Je organiseert de communicatie over de piloottrajecten en zorgt ervoor dat alle betrokkenen zich goed geïnformeerd en betrokken voelen.
  • Je zorgt voor een vlotte afstemming tussen alle actoren en je waakt over het goede verloop van de trajecten en het behalen van de (project)doelstellingen.
  • Je documenteert en rapporteert over het proces en bewaakt de kwaliteitszorg.

Profiel

Je hebt ervaring met de verschillende aspecten van projectmanagement & procesbeheer.

Je bent een gedreven organisatietalent en een excellente agendabeheerder.

Je denkt plan- en procesmatig. Je behoudt het overzicht, stelt prioriteiten en werkt doelgericht naar duurzame resultaten. Je respecteert deadlines.

Je kan strategisch denken en operationeel werken vlot met elkaar verbinden.

Je bent een teamspeler gericht op het realiseren van verbinding en draagvlak.

Je kan netwerken en partnerschappen opzetten met diverse actoren.

Je hebt uitstekende communicatievaardigheden, zowel mondeling, schriftelijk als digitaal.

Je kan anderen motiveren en enthousiasmeren voor een gemeenschappelijk doel.

Je laat je niet afschrikken door moeilijke momenten tijdens het procesverloop. Je bent een doorzetter, een motivator die ondersteunt en je behoudt een constructieve positieve houding.

Je toetst en weegt beslissingen gemotiveerd af. Kwaliteitscriteria en duurzaamheid stel je altijd voorop. Je bent flexibel en je kan in overleg koerswijzigingen nemen indien deze tot een beter proces en/of resultaat leiden.

Je vertegenwoordigt Iedereen Leest op een professionele en integere manier.

Je vindt het belangrijk om bij te dragen aan een urgente maatschappelijke uitdaging om kinderen te laten uitgroeien tot lezers.

Je beschikt minimaal over een bachelordiploma en hebt minimaal 3 jaar relevante aantoonbare werkervaring.

Je beschikt over een rijbewijs B.

Ervaring en/of affiniteit met de bibliotheek- en leesbevorderingssector is een pluspunt.

Aanbod

Een deeltijdse job (4/5) - contract onbepaalde duur

Verloning volgens het sectorbarema PC 329 (socioculturele sector) met extralegale voordelen: vergoeding woon-werkverkeer, hospitalisatie- en groepsverzekering etc.

Iedereen Leest werkt aan haar missie met een fijn team van collega’s. Onze organisatie besteedt veel aandacht aan een gezonde en veilige werkomgeving.

Iedereen Leest vindt gelijke kansen en inclusie belangrijk en waardeert diversiteit. We verwelkomen graag nieuwe collega’s op basis van talenten, competenties en motivatie.

Meer weten over onze organisatie? Ontdek het op www.iedereenleest.be

Categorie
Andere
Type
Vast
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Antwerpen