Profiel

Jij schaart je vol enthousiasme achter de missie en visie van Enchanté en popelt om je mee in ons avontuur te smijten. Je herkent jezelf meteen bij het lezen van deze eigenschappen:


Een ondernemende plantrekker met een proactieve houding en bent positief ingesteldheid.


Een denker, maar zéker ook een doener. Plannen en organiseren zit in je bloed en je werkt zaken graag ordelijk, concreet en gestructureerd uit;


Houden van de afwisseling tussen bureauwerk en actief veldwerk en ‘rondtsjoolen’ met de fiets door Gent maakt jou gelukkig.


Van diversiteit beleven krijg jij energie. Je bent empathisch, hebt steeds een open blik en weet je voldoende assertief op te stellen wanneer nodig.


Als sociale kameleon ben jij een bruggenbouwer en een community-maker. Je weet je in te leven in de werelden van verschillende groepen mensen/partners en houdt steeds je oren en ogen open voor linken en samenwerkingsverbanden.


Minstens drie jaar werkervaring. Een opleiding/ervaring binnen de sociaal/culturele/maatschappelijke sector is zeker relevant, maar geen must. Overtuig ons waarom jouw ervaring of opleiding(en) een meerwaarde kan bieden voor ons team.


Je competenties zijn voor ons van belang, je afkomst, leeftijd of geslacht niet.

Organisatie

Enchanté VZW

Wij zijn het Vlaamse netwerk van hartelijke handelaars die kleine diensten aanbieden aan mensen in kwetsbare situaties (stopcontact, plek voor een rugzak of een kop “uitgestelde” koffie…). Wij zijn een burgerinitiatief, opgericht in januari 2018, vanuit een gevoel van machteloosheid over de afstand die zich manifesteert tussen de samenleving en mensen die uit de maatschappelijke boot vallen. Door kleine engagementen op te nemen in ons netwerk krijgen burgers allerhande de kans om (terug) iets voor elkaar te beteken, met elkaar in interactie te gaan en elkaar te (h)erkennen. We zetten positieve ontmoetingen in om onze buurten, wijken, steden hartelijker en inclusiever te maken van onderuit. www.enchantevzw.be

Wij zijn intussen drie jaar actief als VZW en tellen zo’n 140-tal deelnemende handelaars in vier Vlaamse steden (Gent, Roeselare, Sint-Truiden, Leuven). Ons momenteel 2-koppig team (samen goed voor 1.6 VTE) wordt aangevuld en gesteund door vele vrijwilligers, ambassadeurs en sociale partners.

Aanbod

Je maakt deel uit van een kleine, eigenwijze organisatie met ruimte voor ideeën, zelfstandigheid, flexibiliteit & creativiteit. Kleine organisatie, groot netwerk! Via Enchanté kom je in contact met vele soorten partners; van geëngageerde handelaars tot stadsdiensten, van kleine VZW’s tot CAW’s.


Een halftijdse betrekking (min 20u en max 30u) binnen een contract van onbepaalde duur. Zeer flexibel in te vullen qua werkdagen. Er zijn zeker doorgroeimogelijkheden naar een fulltime.


Zo snel mogelijk te starten. Exacte start- en einddata onderling af te spreken.


Verloning volgens PC 329 socio-culturele sector, barema B1C. Relevante anciënniteit wordt meegenomen.


Werkplaats is zowat overal in Gent, gecombineerd met uitvalsbasis-bureau in Bedrijvencentrum De Punt in Gentbrugge, de hub voor sociale ondernemers. Mooi extraatje, onze bureau heeft zicht op de dakmoestuin van ROOF FOOD.

Functieomschrijving

Jij neemt de coördinatie van het Gentse Enchanté netwerk op jou. Je laat je hierin ondersteunen door je collega’s, maar ook door vrijwilligers, stagiairs en ambassadeurs.


Jij neemt de brugfunctie op tussen Enchanté, de handelaars, sociale partners, stad, ambassadeurs en Gentenaars.


Jij vangt signalen en goede praktijken op met je sociale voelsprieten en bewaakt de positieve vibe van het project. Je zorgt dat alle betrokkenen de juiste informatie hebben en maakt linken tussen partners waar nodig. Je verzamelt constante feedback uit het veld en zet deze om in actiepunten binnen het project.


Je bent het contactpunt voor Enchanté-gebruikers en verlaagt (samen met sociale partners) waar mogelijk drempels om het netwerk te gebruiken.


Je bent een vertrouwenspersoon voor onze handelaars en volgt hun zorgen en noden binnen het project nauwgezet op.


Je gaat aan de slag met onze vrijwilligers en ambassadeurs en zet ze binnen een werkbaar en realistisch kader in om mee het netwerk te dragen. Zo bouw je aan een wijkstrategie waarbij burgers in hun eigen buurt het netwerk trekken.


Je kan overweg met groepsdynamieken en organiseert ten gepasten tijde een event, actie, campagne, samenkomst moment.

Categorie
Andere
Type
Vast
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Oost-Vlaanderen