Organisatie

YAR Vlaanderen

Verdienen jongeren volgens jou een tweede kans? Geloof je in de kracht van persoonlijkheidstraining en coaching?

Ben je vertrouwd met de leefwereld van jongeren en ben je zelf sociaal geëngageerd?

Kom dan ons team versterken!

YAR Vlaanderen richt zijn programma-aanbod op jongeren met een combinatie van problemen op verschillende levensdomeinen. YAR biedt deze jongeren een kans om hun leven terug op de sporen te krijgen.

Centraal hierin staan twee programma’s: YAR Coaching en YAR Wonen. Deze programma’s laten jongeren ervaren dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor de keuzes die ze maken. Niemand anders. En dat het maken van bewuste keuzes de eerste stap is om je leven of woonsituatie zélf in handen te nemen. Beide programma’s worden mee mogelijk gemaakt door een ruim netwerk van partnerorganisaties en vrijwillige coaches. Meer informatie vind je op onze website.

Om dit te realiseren zijn we op zoek naar een geëngageerde programmaverantwoordelijke (m/v/x).

Functieomschrijving

Jouw opdracht is veelzijdig en vereist een dynamische en positief ingestelde persoonlijkheid. Je bent sociaal geëngageerd en communicatief vaardig.


 • Als programmaverantwoordelijke sta je in voor de realisatie van het YAR-coachingprogramma van A tot Z. Hierbij word je ondersteund door ons team en onze YAR methodiek. Naast het aanbod inzake persoonlijkheids-ontwikkeling vanuit YAR Vlaanderen, wordt op hetzelfde moment de sociale omgeving van de jongeren en de brede samenleving gemobiliseerd om de jongeren mee te stimuleren en vertrouwen te geven om hun eigen keuze te realiseren.

  Onze programma’s focussen op de persoonlijke ontwikkeling en groei geïnspireerd door de YAR visie, waarden en houding. Jouw rol is hierin op te treden als coach, trainer en mentor voor een team van vrijwillige coaches die de jongeren coachen en ondersteunen. Hiervoor ben je het centraal aanspreekpunt voor zowel de jongeren als het team van vrijwillige coaches.
 • Als community builder rekenen we ook op jou voor het versterken van ons netwerk. Je zet je, als ambassadeur,
  actief in om onze regionale netwerken met partners en organisaties uit te bouwen en om onze YAR missie en waarden uit te dragen.
 • Dit alles vraagt uiteraard een goed organisatietalent en veerkracht, een grote beschikbaarheid (ook voor avond- en weekendwerk) en een flexibele inzet als duizendpoot.
 • Jouw sterke competenties zijn: engageren van jongeren en mobiliseren van vrijwilligers, coachingsvaardigheden, oplossings- en proces gericht denken en handelen, sterke communicatieve vaardigheden, goed kunnen plannen en organiseren van programma’s, veerkracht en zelfsturing.

Je werkgebied omvat de volledige provincie Oost-Vlaanderen. We verwachten ook van jou dat je gemiddeld 2 keer per week naar het kantoor in Antwerpen komt.

Profiel

Doel van de functie: maximaal jongeren opnieuw op spoor krijgen door het resultaatsgericht organiseren van het YAR programma en het coachen van de vrijwillige medewerkers in hun opdracht.


 • Programmaleider: Realiseren van de programma’s van A tot Z en zorgen dat er meerwaarde is voor de betrokken jongeren en hun coaches
 • Performance Coach, Trainer en Mentor: Focussen op persoonlijke ontwikkeling en groei geïnspireerd door YAR visie, waarden en houding
 • Teamcoach: Coachen van medewerker(s) en team van vrijwillige medewerkers in hun opdracht
 • Organisator en beheerder: Resultaatgericht aansturen van de dagelijkse werking in de toegewezen regio
 • Ambassadeur en netwerker: Uitbouwen van (regionale) netwerken en uitdragen van YAR missie en waarden
 • Professional: Zich persoonlijk en professioneel ontwikkelen en delen van expertise

Voor meer informatie omtrent het profiel kan je terecht op www.yarvlaanderen.be/nieuws.

Aanbod

Arbeidsvoorwaarden


 • Contract van bepaalde duur;
 • Loonbarema paritair comité 319.01, barema B1B;
 • Maandelijkse netto representatievergoeding van 120€;
 • Vergoeding werkverkeer, beroepsomnium, fietsvergoeding, hospitalisatieverzekering;
 • Uitrusting: laptop en gsm;
 • Vergoeding woon – werkverkeer conform pc. 319.01;
 • Premies voor structureel avond- en weekendwerk, pc. 319.01;
 • Verlofstelsel, pc.319.01;
 • Eindejaarspremie en vakantiegeld, pc. 319.01.
Solliciteren

Stuur je gemotiveerde sollicitatiebrief met CV vóór 7 oktober 2021 naar YAR Vlaanderen, t.a.v. Koen Frøberg, Schipperstraat 13, B-3500 Hasselt of per mail naar koen.froberg@yarvlaanderen.be.

De ontmoetingen worden gepland op 12 – 18 en 20 oktober 2021.

Voor meer informatie omtrent het profiel kan je terecht op www.yarvlaanderen.be/nieuws.

Reageren voor: 07/10/2021
Solliciteren

Stuur je gemotiveerde sollicitatiebrief met CV vóór 7 oktober 2021 naar YAR Vlaanderen, t.a.v. Koen Frøberg, Schipperstraat 13, B-3500 Hasselt of per mail naar koen.froberg@yarvlaanderen.be.

De ontmoetingen worden gepland op 12 – 18 en 20 oktober 2021.

Voor meer informatie omtrent het profiel kan je terecht op www.yarvlaanderen.be/nieuws.

Reageren voor: 07/10/2021
Categorie
Andere
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Oost-Vlaanderen