Deeltijds Vast


Organisatie
rataplan
Rataplan is al 20 jaar een kunst- en cultuurhuis met een hart voor de buurt. Een kleine zaal in 1997 ontstaan als theaterwerkplaats , startblok en uitvalsbasis voor jonge podiumkunstenaars. Ondertussen heeft ze al heel wat waters doorzwommen. Nu heeft Rataplan een breed podiumaanbod voor jong en oud en is een baken voor jazzmuziek in Antwerpen. De organisatie is gesitueerd in een hoek van de stad, in Borgerhout tussen spoorweg en Turnhoutsebaan en laat zich graag beïnvloeden door de buurt waarin ze werkt. Vanuit deze ervaring wil ze ook invloed uitoefenen op de evolutie van de podiumkunsten.

Rataplan staat niet stil, gaat op zijn 21ste weer nieuwe uitdagingen aan en vernieuwt zijn werking.

Om de werking voor kinderen, families en jongeren vorm te geven is Rataplan op zoek naar een programmamaker met een verfrissende kijk op podiumkunsten en de omgeving.

De Programmaker -26 is een artistiek medewerker die enerzijds een programma ontwikkelt voor kinderen, jongeren en families en anderzijds artistieke projecten opzet samen met kinderen, jongeren en partnerorganisaties en participatie stimuleert.
Functie
Je bouwt binnen de krijtlijnen van het uitgetekende beleid van Rataplan en in samenspraak met de andere teamleden, het familie en scholenprogramma uit en zet projecten op voor en door kinderen en jongeren.

Je ontwikkelt vernieuwende projecten die aansluiting vinden bij de leefwereld van de jongeren uit de buurt van Rataplan.

Je werkt nauw samen met scholen uit de buurt en met relevante (jongeren)organisaties en hebt regelmatig overleg met hen.
Je detecteert, stimuleert en verbindt initiatieven van jongeren en organisaties.
Je ontwikkelt een community die doorstroom vindt in de bredere werking van Rataplan.

Je zorgt ervoor dat voorstellingen, workshops en andere activiteiten (incl. locatieprojecten), samen met de technische ploeg vlot verlopen, van bij planning tot uitvoering.

Je zorgt voor de administratieve verwerking en houdt het budget onder controle.

Je maakt subsidiedossiers en –verslagen op voor jouw projecten en weet daarbij correct en tijdig te communiceren met subsidiënten.

Je staat in voor de communicatie van je programmaonderdelen en zoekt naar de meest geëigende communicatie voor je publiek.

Bij theatervoorstellingen of concerten in de zaal van Rataplan zorg je mee voor onthaal en het goede verloop.
Profiel
Je hebt zicht op de actuele ontwikkelingen in theater of podiumkunsten voor kinderen en jongeren, urban arts en andere (artistieke) interessegebieden.

Je hebt affiniteit stedelijke artistieke ontwikkelingen en potentieel talent.

Je hebt voeling met de leefwereld van Borgerhoutse kinderen en jongeren.

Je gebruikt een taal, stijl en communicatiemiddelen die zijn aangepast aan het doelpubliek. Je kan artistieke projecten vertalen naar de leefwereld van jongeren.

Je hebt ervaring in het organiseren van evenementen, kan goed samenwerken en een projectteam aansturen.

Je kan artistieke projecten opzetten en in goede banen leiden, projecten met jongeren en/of met jonge makers.

Je kan zelfstandig werken en neemt initiatief, kan met stress om en bent flexibel .

Je bent een teamplayer.

Je verwerkt vlot administratieve gegevens binnen MSOffice en vertaalt makkelijk de praktijk naar een dossier.

Dat bij deze job avond- en weekendwerk hoort, is voor jou een evidentie.

In de buurt van Borgerhout wonen en kennis van de Borgerhoutse jeugdorganisaties zijn een plus.

Aanbod
Je werkt in een boeiende, creatieve en artistieke omgeving, voor een organisatie met betekenis in volle ontwikkeling en krijgt een opdracht met kansen om die ontwikkeling mee vorm te geven.


Tewerkstelling: deeltijds (60%) ,verloning volgens CAO PC 304 niveau B
Indiensttreding : 20 augustus 2018
Solliciteren
Contactpersoon: Stefan Gevaerts
Reageren voor: 19/07/2018

Solliciteren kan tot en met 13 mei Per mail : info@rataplanvzw.be Per post : Rataplan, tav Michel Price, Wijnegemstraat 65, 2140 Borgerhout www.rataplanvzw.be